Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

W ogródku Iwony 12:44, 06 lip 2014

Do góry
Magdalenka napisał(a)
I mnie się ta róża podoba, jak się zwie to cudeńko?

Ta różyczka to Geoff Hamilton
Jak więcej błędów nie popełnić...... 12:42, 06 lip 2014

Do góry
Zkwitły hortensje kofam je jak wychylają się zza rogu domu. Docelowo ogród miał kwitnąć na biało ale nie mam serca się ich pozbyć więc mam trochę kolorów.

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 12:34, 06 lip 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
I ulubione kolorki

Madzenko, bosko jak zwykle ja sie urlopuje, wiec mam czas, żeby czytac w całości Twój watek, mam Twój watek ustawiony na czytanie na bieżąco i od początku oczywicie mowie o tym wątku, a nie wcześniejszych
Kochana, ja jak zwykle,z pytaniami powiedz mi proszę ile róż jest na tym zdjęciu powyżej??? Ja mam zawsze problem z określeniem ile roślin powinnam zaplanować... I powiedz mi jeszcze, co to za bordowe kuleczki w Alnwick Rose?
A na koniec anegdotka pokazuje ostatnio mojej mamie ogrody z Chelsea, mama ogląda, mówi ze piękne, ale to tylko w Anglii i na pokazach możliwe... To mowie, ze zaraz jej pokaze prawdziwy ogród, polski, nie pokazowy... No i oczywiscie patrzy na Twój... Mama ogląda, zachwyca się, a na koniec mówi: no ale mialas mi ten ogród z Wrocławia pokazać haha chyba nie musze nic dodawać prawda???
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 12:33, 06 lip 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
I ulubione kolorki

Perfekcja !
Ogród Magdalenka 12:14, 06 lip 2014

Do góry
Front z pożyczoną rubrum Madżenki i prezentem od Gabiś, piękną donicą

Kuleczki wykulkowane

I na moje umbrelce są owoce … zdjęcie zrobię jak przestanie tam grzać słoneczko …

Miłego dnia

Ogród cichy i przytulny 12:11, 06 lip 2014

Do góry
Ale to już ostatnie nie będę zanudzać

Można by rzec jeden i ten sam krzak

Ale nic bardziej mylnego - różne choć może ten sam gatunek w różnych miejscach

Dla odmiany licha pelargonia może do jesieni się rozbuja
Ogród cichy i przytulny 12:09, 06 lip 2014

Do góry
asiach napisał(a)
Yuki zaczynają już od dłuższego czasu

I kilka tam takich kwiatków

Asiu ,ale ta gra świateł jest piękna w Twoim ogrodzie ,wyglada to bajkowo ,wręcz zjawiskowo hortki piekne a yukki niezły osiągnęły wymiar rózyczka w towarzystwie cisa super się uzupełniają Asiu co to za żółta roślinka na poprzednich fotkach ???
Ogród cichy i przytulny 12:07, 06 lip 2014

Do góry
Ciąg dalszy różu niczym w ogrodzie Barbi a ja z nią nie mam nic wspólnego więc skąd ten kolor???

Słoneczny taras - jak go skutecznie zacienić 12:05, 06 lip 2014

Do góry
Witam

Lato w pełni...
I jak co roku zaczynam odczuwać dyskomfort z powodu zbyt słonecznego tarasu. Taras oświetlony jest słońcem południowo-zachodnim. Bardzo się nagrzewa. I siedzenie na nim w bezchmurny dzień jest niemożliwe.
Zastanawiam się nad sposobem jego zacienienia. Markizy - ze względu na zbyt wysokie koszty - raczej nie wchodzą w rachubę. Zastanawiam się nad posadzeniem przed nim drzew lub montażem drewnianego ekranu (jak na zdjęciu) - ale on osłoni tylko od niskiego zachodniego słońca.
Czy posadzone blisko tarasu brzozy Doorenbos, a między nimi hortensje Limelight (pozwolając im wyrosnąć na duże rośliny) są w stanie rozwiązać problem?
Będę wdzięczna za wszelkie sugestie.

Ogródek Ewy 12:04, 06 lip 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Ewo, wracając do ligustru... Próbowałaś może rozmnożyć ją z przyciętych gałązek tak, jak się rozmnaża zwykły ligustr?
A o mięcie bym nie pomyslała. Zwykłą ma inne kwiatki, hi,hi.
Zapowiada się u ciebie kolekcja roślin innych.

Tak Iwonko to mięta.
Ten ligustr rozmnaża się tak jak ten zwykły, bardzo łatwo. Mam już dwa spore krzewy i na chwilę obecną mi wystarczy. Ale kto wie, czy nie zacznę go rozmnażać.

Zabrałam się za uprzątanie kolejnego kawałka swojej działki (już za ogrodzeniem)jeszcze nie wiem jak ją wykorzystam, chodzi mi po głowie część z drzewkami owocowymi, koniecznie nowy warzywnik, może kilka rabat bylinowych, jakiś żywopłocik. Miejsca jest ogrom tylko czy starczy mi siły?
Może ktoś zechce mi pomóc, bo inaczej padnę mordą na pysk.
Wstawię zdjęcie, tu widać jak to paskudnie wygląda. Maliny, które wymknęły się spod kontroli, jeżyna "podobno" bezrogłogowa, dwie leszczyny, baaardzo stara śliwa węgierka i mnóstwo bardzo wysokich pokrzyw. Na pierwszym zdjęciu po prawej stronie widać wysokość zielska w stosunku do ogrodzenia.

Ogród cichy i przytulny 12:02, 06 lip 2014

Do góry
Yuki zaczynają już od dłuższego czasu

I kilka tam takich kwiatków

Nasz przydomowy ogródek 12:01, 06 lip 2014

Do góry
Ewuś, Agatko dziękuję. To fusy z kawy tak działają. Krysia jest głównym producentem.

Aniu czytałem o Luciferze i dzięki. Chyba sobie sprawię ale czytam że zimą może przemarznąć. Za każdym razem jak jesteśmy u Ciebie to robię mu foty. Jeżówki nabierają kolorów i chyba będą różowe a może też i białe?

Aniu Monteverde hibiskusy mają się dobrze i będą kwitły. Pączków zatrzęsienie. Twój spóźniony bo przemarzł ale może jeszcze zakwitnie z opóźnieniem. U mnie ten mniejszy biały też troszkę ucierpiał ale widzę że już nie ma śladu i rany zagojone.

Pokazuję jak to dzisiaj wygląda.

Mały

Duży

I pąki

Mój 4 arowy azyl... 12:01, 06 lip 2014

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)
Przepraszam, że nie zaglądam do innych wątków, ale dziś cały dzień zajęły mi zakupy i przygotowania do odwiedzin moich prawie siedmioletnich wnuków, a także urodzin eMa

Na dobranoc

Basiu no to będziesz miała zajęcie i to podwójne i podwójna radość
Ja też będę miała wnuczka od jutra ale tylko 5 dniPozdrawiam
Ogród cichy i przytulny 12:00, 06 lip 2014

Do góry
Dzisiejsz małe co nieco
Rabata ta sama z dwóch stron widziana

Ogród Magdalenka 11:57, 06 lip 2014

Do góry
Aga , zdjęcie mam , ale słońce już za ostre … i nic nie widać … postaram się ładniej pokazać to miejsce

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 11:55, 06 lip 2014

Do góry
magnolia napisał(a)
zimą się patrzy w kominek, w komputerze ogląda lato po tysiąc razy a za oknem- do świąt suche trawy na wietrze, potem tuje, bukszpany, cisy i gabiony, jeszcze ściętą w kulki lawendę i stalowe konary buków, grafitowe grabów. Od lutego łazi się po ogrodzie i szuka śladów wiosny, czyści łopaty, jak się trafi ciepły dzień to wyłazi się w poszukiwaniu chwastów....

Taki los. Ja na urodziny 15 lutego dostałam od rodziny prezent- 2 godziny wolne na pielenie rabat. oddałam im telefon, a oni wszystkim mówili żeby dzwonić później bo ja się relaksuję.
Na zachętę zimowa lawenda:

Magnolio Widok zimowy piękny.
Przypoinam się w kwestii odwiedzin. (15 lutego, hm, to tak ja jak, tylko kilka ładnych lat wcześniej).
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 11:46, 06 lip 2014

Do góry

Jakoś głupio bedzie teraz własny ogródek na tej samej stronce pokazywać
Blaski i cienie nowego życia 11:45, 06 lip 2014

Do góry
Urszulla napisał(a)
Bogusiu- byłam u Ciebie i tysiąc pytań następnych zadałam

Danusiu- piękna czerwień tych horti Kindziowych, aparat kolory przekłamuje

a to kwiaty białej horti,
mają takie prawdziwie tortowe kwiatuszki- płatki karbowane i środek z kuleczką

Ula kto pyta nie błądzi,ale i tak nie wiem czy chcesz?
Ta biała hortensja to ogrodowa?Piękna
Marzenie o... 11:45, 06 lip 2014

Do góry
kasiula79 napisał(a)
widok zza krat

i bez krat:

Za takimi kratami z przyjemnością mozna by posiedzieć. Pięknie jest.
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 11:45, 06 lip 2014

Do góry
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies