Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Luki"

Ogród pod trzema dębami 09:39, 30 wrz 2015

Do góry
Ehh i co tu powiedzieć, nieskormnie przyłącze się do Gosi i Oli
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 22:08, 29 wrz 2015

Do góry
Jak lubisz gwarę śląską to polecam spektakl "Cholonek" w teatrze Korez w Katowicach, coś genialnego
Jestem ciekaw akcji z rozplenicami bo próbowałem dzisiaj swoje przestawić i zapewne musiało to zabawnie wyglądać
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 22:04, 29 wrz 2015

Do góry
Luki napisał(a)
ale się uśmiałem, biedni CI mężowie

Jacy biedni?
Jeszcze będą dziękować, że nie są narażeni na zbędny stres i sen mają spokojniejszy
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 21:42, 29 wrz 2015

Do góry
Hmmm czytając czasem miałem wątpliwości czy jakieś inne forum mi się nie włączyło ale się uśmiałem, biedni CI mężowie
Cebule w koszykach sobie poradzą kilka lat. Ja miałem 3 lata lilie w niewielkich doniczkach i jakoś się pomieściły, a wykopałem 5 razy więcej niż posadziłem
Ogród dla roślin o mocnych nerwach 21:40, 29 wrz 2015

Do góry
Luki napisał(a)
Ogród jak zwykle ślicznie się prezentuje, ale ten wianek... oj cudownie Ci wyszedł

Dzięki Łukaszku!
Typografia ogrodu 21:39, 29 wrz 2015

Do góry
Luki napisał(a)
No ja wiedziałem, że z października same zdolne osoby nie żebym też z tego miesiąca nie był no trzeba się czasem dowartościować... tylko ja podobno z tej pechowej daty
Sadzarka na piaszczystej glebie też daje radę o ile ziemia jest dobrze o głęboko podlana, a wiadomo o to w tym roku trudno.

Widzisz cos w tym jest.zrobilam prob betonowych chyba nawet wiecej niz Ty magluje kolor i fakture.pod koniec tygodnia wroce do tematu i moze.juz zaczne konczyc dzielo.boje sie.tylko.ze.kazda.plyta wyjdzie troche inaczej. I jeszcze mysle nad mocowaniem,bo nie chce kleic.moze.beda śruby albo jakies łapki.

No wlasnie piach trzebaby podlac.a to slaby interes
Ogród dla roślin o mocnych nerwach 21:33, 29 wrz 2015

Do góry
Ogród jak zwykle ślicznie się prezentuje, ale ten wianek... oj cudownie Ci wyszedł
Typografia ogrodu 21:26, 29 wrz 2015

Do góry
No ja wiedziałem, że z października same zdolne osoby nie żebym też z tego miesiąca nie był no trzeba się czasem dowartościować... tylko ja podobno z tej pechowej daty
Sadzarka na piaszczystej glebie też daje radę o ile ziemia jest dobrze o głęboko podlana, a wiadomo o to w tym roku trudno.
Ogród pod trzema dębami 09:56, 29 wrz 2015

Do góry
Asisko_2005 napisał(a)
Luki, idziesz do lidla a tam stoja kartony. Szarpiesz za nie jak jehowy za klamke, przekladasz, ryjesz jak swinia za truflami. Po 15 minutach masz wszystko co chciales. Cebul 2 reklamowki i przeciag w portfelu.

Świetna instrukcja: cebuloholik w ciągu
Ogród pod trzema dębami 09:55, 29 wrz 2015

Do góry
Luki napisał(a)
Ja się pytam jak jak to robicie, że potraficie tyle upolować, ja w tym roku zaliczyłem totalną porażkę nic nie udało mi się zdobyć w większej ilości, zawsze były pojedyncze opakowania. Zapewne sekret tkwi w wielu sklepach, a u mnie niestety tylko dwa L. Pozostaje czekać do wiosny

Rano trzeba być, rano...
Ogród pod trzema dębami 00:16, 29 wrz 2015

Do góry
Luki, idziesz do lidla a tam stoja kartony. Szarpiesz za nie jak jehowy za klamke, przekladasz, ryjesz jak swinia za truflami. Po 15 minutach masz wszystko co chciales. Cebul 2 reklamowki i przeciag w portfelu.
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:28, 28 wrz 2015

Do góry
Gosiu u mnie w tym roku bida cebulowa to nawet nie pomyślałem by przywołać siatkowy patent

Zacząłem dzisiaj wielkie przesadzanie na bylinowej i mam obawy, że tylko ją psuje i już efektu w przyszłym roku nie będzie bo w tym roku to już na pewno nie, niektóre rośliny do tej pory ładnie wpasowane w inne teraz wyglądają jak jakieś krzywe chwasty Jutro mam nadzieję skończyć i z nadzieją czekać do przyszłego roku czy nie spaprałem sprawy
Chciałem jechać jeszcze jutro na szkółking, ale jakoś mi się nie chce... to już chyba ze mną źle.
Ogród pod trzema dębami 22:10, 28 wrz 2015

Do góry
Ja się pytam jak jak to robicie, że potraficie tyle upolować, ja w tym roku zaliczyłem totalną porażkę nic nie udało mi się zdobyć w większej ilości, zawsze były pojedyncze opakowania. Zapewne sekret tkwi w wielu sklepach, a u mnie niestety tylko dwa L. Pozostaje czekać do wiosny
Ogrodowe przygody 21:16, 28 wrz 2015

Do góry
Luki napisał(a)
Kurcze no ładny ten Artemis na szczęście już miejsca nie mam

Łukasz nie wierzę na taką piękność musisz
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 19:10, 28 wrz 2015

Do góry
Luki napisał(a)
Coś przy wejściu.

pięknie
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 19:09, 28 wrz 2015

Do góry
Luki napisał(a)
[b]M

Formujemy sobie koszyczek o potrzebnej nam wielkości i głębokości, wkładamy w dołek, ja nasypałem jeszcze na dno kompostu

Wkładamy cebule i zasypujemy ziemią... siatka jest wyciągnięta na równo z powierzchnią rabaty, ale jest niewidoczna.

Możę się komuś przyda.

przyda się niejsdmenu
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 19:06, 28 wrz 2015

Do góry
Luki napisał(a)
Połączenie aksamitek z trawami w donicach super wyszło bardzo mi się podoba, a co najważniejsze jeszcze takiego rozwiązania nie widziałem

Ogród zachwyca, ja to ciągle podziwiam taką konsekwencje.

Co do cebulek to w zeszłym roku w ramach oszczędności na koszyczkach zrobiłem je z siatki, której używa się przy robieniu elewacji, u mnie się sprawdziło i można sobie zrobić dowolny kształt
Edit: znalazłem

zajrzałam
ja mam sporo doniczek więc szlifierka mąż obcina mi na żądana wyskość a ja sobie lutownicą dziurkuję i mam za free koszyki
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 11:10, 28 wrz 2015

Do góry
Gosiu lilie w zaistoisku wody będą gnić tak jak i inne cebule, nawet zrobienie pod cebulą pisakowej podsypki może spowodować zrobienie się miski z wodą.

Paweł mój żywopłot też złapał mączniaka częściowo w sumie po deszczach sporo roślin zostało nim porażone. Ja jeszcze 3 tygodnie temu zrobiłem oprysk, ale tylko tego co najbardziej było uszkodzone bo miałbym śnieżną apokalipse.

Drimeth dziękuje
Przy kopaniu kanalizacji wykop wszystko co w pobliżu i jest cenne powiedzą, że będą uważać, ale i tak dla nich to tylko zbędne zielsko, drugi raz to bym chyba czerwoną taśmę rozwinął gdzie mogą wejść, a gdzie nie

Jolu świecznica pachnie i to jak zapach pięknie się roznosi, a to dopiero kilka kwiatów. Rozplenica na zdjęciu ma szersze liście i ciemne szczotki przy rozkwicie, to odmiana Moudry.
Igiełkowy ogródeczek 08:59, 28 wrz 2015

Do góry
Luki napisał(a)
Gosiu masz na prawdę cudowny ogród, wszystko do siebie pasuje kolory ładnie się uzupełniają. Bardzo lubię takie ogrody

Dziękuję za odwiedziny i ciepłe słowa, też byłam u Ciebie ale nie zdążyłam nic napisać, ale jest na czym oko zawiesić, więc na pewno wrócę
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:18, 27 wrz 2015

Do góry
Luki napisał(a)

Mateusz na pewno obsługi kosiarki będzie musiał się nauczyć nawet jak nie będzie z niego ogrodnik, prędzej rolnik bo traktory i kombajny uwielbia.
Podjazd będzie już robiła firma, ale według mojego projektu, jeszcze będzie ogrodzenie częściowo zmieniane, cieszy mnie to, ale ogród będzie trzeba skutecznie zabezpieczyć i chyba postawie prowizoryczne płotki przy rabatach

Hmmm pewnie projekt będzie ładny a i firma będzie miała nie łatwo z Panem inż
No jeśli trzeba to warto zabezpieczyć, właściwie to nie zaszkodzi na wszelki wypadek
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies