na początek róża historyczna zakwitła po chwilowej niedyspozycji, po wsadzeniu opadły liście, gorączka na dworze zrobiła swoje, choć staram się wszystko sadzić wieczorem i w pochmurne dni
na wiosnę mój tata zamawiał sporo drzewek i w gratisie dostał cebule gladioli, wsadzone lekko od niechcenia, a zakwitły najpiękniej
turzyca oszimska fajnie się rozrasta, ma ładne pasiste liście, troszkę rozwesela nudne miejsce w ogrodzie
Wczoraj działeczka dostała wrzosowisko mix kolor,szczodrzeńca,hortkę limelight i krzewuszkę,a dzisiaj nowe nabytki turzyce i rozplenice.
Cudnie pić kawkę w ich towarzystwie
Póki co sztuk traw jest trzy ale jeszcze mi się marzy red baron i miskant zebra,ceny tych traw u mnie szalone...Zebra 99zł!! może gdzieś znajdę mniejsze i tańsze.
witam po bardzo długiej nieobecności te zdjęcia już chyba nowy aparacik wykonał piękne kolory, liliowiec niespotykany, bardzo ciekawy kwiatostan, no i oczywiście bardzo lubiane floksy byłam w piątek na targu i kupiłam sobie 2 sadzonki kolor różowo-fioletowy, ale oczywiście odmiany nie znam mam sporo stron u Ciebie do przeglądnięcia Pozdrawiam oczywiście letnio-upalnie
przeglądając Twoją galerię widzę, żę naprawdę dłuugo mnie nie było na forum takie zmiany, limki bardzo ładne, jak z obrazka a ta wysokia trawa koło nich to cóż to za cudo? Bardzo pasuje do hortensji, podoba mi się ogromnie jeszcze jedno pytanko, czy te białe kwiatki to jeżówki ?? śliczne są
No i chodze i cieszę się zapachami i kolorami aż mój wzrok spoczął na hoście. To chyba ten wirus okropny na który ratunku nie ma Ślimaki ją poobgryzały ale to nic na to rada jest, ale ta choroba ratunku Czy to ona????
Kawałek dalej buksik jakiś marny.Nie pryskałam z trzy tygodnie bo co dzień burza.No Itaki efekt.
No i już po zachwytach. Jak żyć Trudne to ogrodniczkowanie
Wyszłam sobie dzisiaj na obchód ogrodu niczego nie świadoma, wącham sobie ostatnie lilie pachnące bosko przed burzą Ostro podziwiam które raczyło zakwitnąć i rozwary piękne.