Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wilcza Góra

Wilcza Góra

Madzenka 00:22, 24 sie 2014

Zachwycające zdjęcia róż, wbidziałam też na Fb
Urszulla 08:02, 24 sie 2014

WilczaGora napisał(a)
kawałek rabaty przy zachodnim tarasie..sucho tu i ciepło ...
lawenda, floksy i trawy pysznią się w te upały ...

Nadrabiam zaległości po wczasach. Dużo ich.
Miło tu i przytulnie i pracowicie czytam
Róże cudowne też powąchałam i widoki pooglądałam
kosolka 10:24, 24 sie 2014

WilczaGora napisał(a)

Piękne jesienne fotki.. ALe mi się podoba ten dereń wsród traw! I te Twoje rozchodniki ciemne coraz bardziej mi się widzą Spokojnej niedzieli!!
jambosana 10:34, 24 sie 2014

U la la! Ile cudownych inspiracji! Czerwone rozchodniki z hortensjami,trawy i floksy, sadziec z olbrzymimi trawami. Przemyślane, efektowne połączenia. A rozchodnika emperior Purple to już łamię i wsadzam przed magical candle. Niech się rozmnaża!
WilczaGora 11:20, 24 sie 2014

MarzenaG napisał(a)

Tak sobota to dobry dzień na dużo pracy w plenerze
też troszkę dzisiaj podziałałam,
Jutro raczej leżanka
pozdrawiam i podglądam Twój piękny ogród Marzena

szczególnie, że dzień był zachwycający i dokładnie taki jak lubię !
niezbyt gorąco, słonecznie i lekki, ciepły wietrzyk schładzał umęczone czoło Wilczycy
dlatego mimo całej sympatii dla lata i ciepłych dni ... uwielbiam wrzesień w ogrodzie...w Wilczej to chyba najpiękniejszy miesiąc, bo tak wiele się dzieje..
róże, jeżówki, rudbekie dzielżany, astry wszelakiej maści i oczywiście hortensje, hortensje, hortensje oraz trawy, trawy, trawy ...
największy zaś mam kłopot z opanowaniem "chwastowiska", które namnoży mi się zawsze w letnie tygodnie ale działam i nie ustaję w wysiłkach

tu i tam podczytuję: sezon się kończy...no tak ... wielu dni na tarasikach już nie posiedzimy ale dla mnie to i tak cudny czas
!!! jak ja uwielbiam jesień !!!
do znudzenia będę piała na nasze domowe konfitury, warzywne/gorace zupy-krem, ciasta z owocami i nalewki ... czekam na ten czas cały rok !!! uwielbiam te kuchenne szaleństwa, które przepełniają nasz dom tymi cudnymi, słodkawymi (właśnie jesiennymi zapachami) - taki właśnie będzie dzisiejszy dzień - a że pada...cudnie ... w ogrodzie było sucho

macham z Wilczej z całych sił

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Ewuś jak zwykle fotki bosssskie Pozdrówka

te fotki to cała ja...jakżeby inaczej

Zielona napisał(a)
Lubię Twoje "takie tam".

PS Przy płocie z ogrodu sąsiadki zagląda do mnie sadziec, który w tym roku wyszedł dwoma pędami z "mojej" ziemi. Myślisz, że mogę wykopać takie dwa patyki i przenieść w inne miejsce? Czy da się go tak podzielić?

Pozdrawiam, Ewo.

oczywiście, jak najbardziej...podkop tylko głęboko, żeby w miarę mozliwości jak najwiecej korzeni "zabrać ze sobą"
najlepiej by było jakby całość wyszła ze skoba ziemi ... sadziec nawet by się nie zorientował, że się "przeprowadzał"
powodzenia

p.s takie "kradziejaki" najfajniej rosną
Kondzio 11:33, 24 sie 2014

Jak zwykle rozbrajający tymi fotkami jestem po prostu zachwycony i zakochany w twoim ogrodzie i zdjęciach
WilczaGora 11:36, 24 sie 2014

Marzena2007 napisał(a)
Zachwycające zdjęcia róż, wbidziałam też na Fb

Marzenko...wszystkie z nich mają 2-3 kwitnienie w tym sezonie,
i tym zachwycają mnie najbardziej!!!
to one zachęciły mnie do polatania z aparatem, bo w tym sezonie w mojej różance jeszcze sporo pięknych odcieni wszelkich różów i burgundów przenika przez dominującą biel, wcześniej położonej bylinówki

nie są to dobre zdjęcia ale może choć trochę pokazują wczorajszy klimat...

Urszulla napisał(a)

Nadrabiam zaległości po wczasach. Dużo ich.
Miło tu i przytulnie i pracowicie czytam
Róże cudowne też powąchałam i widoki pooglądałam

hej
a mi się wydawało, że tak mało Wilczycy tutaj ostatnio...
i w ten deszczowy dzień od razu zabrałam się za nadrabianie

kosolka napisał(a)

Piękne jesienne fotki.. ALe mi się podoba ten dereń wsród traw! I te Twoje rozchodniki ciemne coraz bardziej mi się widzą Spokojnej niedzieli!!

ten koleżka, to nie dereń, tylko klon "Flamingo"
miłego dzionka także życzę
p.s. zabieram się za krem z cukinii bo chodzi już za mną od połowy tygodnia

jambosana napisał(a)
U la la! Ile cudownych inspiracji! Czerwone rozchodniki z hortensjami,trawy i floksy, sadziec z olbrzymimi trawami. Przemyślane, efektowne połączenia. A rozchodnika emperior Purple to już łamię i wsadzam przed magical candle. Niech się rozmnaża!

dziękuję za tyle miłych słów z tymi "przemyślane" nie mogę się tylko zgodzić ... żebyś wiedziała ile ja zorganizowałam na łopacie "ogrodowych przeprowadzek " przez te 10 lat...plecy oj moje plecy biedne
macham z Wilczej i zapraszam
kosolka 11:46, 24 sie 2014

No to w takim razie- bardzo mi się podoba Twój klon wśród traw Smacznego cukiniowego
WilczaGora 11:47, 24 sie 2014

Kondzio napisał(a)
Jak zwykle rozbrajający tymi fotkami jestem po prostu zachwycony i zakochany w twoim ogrodzie i zdjęciach

bardzo się cieszę Kondziu, że Ci się podoba, ale jeśli ktoś tu jest specjalistą od rozbrajania to zdecydowanie Ty !!!
tak zaszalałeś w tym sezonie, że słów brakuje!!!
WilczaGora 11:48, 24 sie 2014

kosolka napisał(a)
No to w takim razie- bardzo mi się podoba Twój klon wśród traw Smacznego cukiniowego

cukiniowego i na dokładkę z gorgonzolowatego