Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Zielonym do góry... 12:03, 24 lip 2014

Do góry

tutaj są ciekawe cisy, ja akurat do nich zapałałam ostatnio wielką miłością, jeśli ma być zimozielono to warto je wziąć pod uwagę
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 12:02, 24 lip 2014

Do góry
agata19762 napisał(a)
Ana jestem tu codziennie...nałóg czy jak ???

pozdrowionka zostawiam

Agato jak zwał tak zwał, mimo wszystko mi miło
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 12:00, 24 lip 2014

Do góry
Vanilki jakieś marne... czyżby podróbki?

Limelight od niedoboru wody ciągle nie moga się zdecydować na kwitnienie

A magical moonlight miały zwiędniete liście

I koniec zaczęło lac i fotek nie ma
Rozpoznawanie chorób i szkodników 11:59, 24 lip 2014

Do góry
Kochani, help!
Czy to szaleństwo na mojej trzmielinie to wg Was mszyce?
Do tej pory mszyce były jasnozielone, te są bardziej kulkowe i brązowe. Kręcą się koło nich mrówy.
Czym to wytłuc?
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 11:57, 24 lip 2014

Do góry
Za to hortensje dają z siebie wszystko

Incredibal sa olbrzymie, po prostu jestem w nich zakochana, mają głowy wieksze od mojej> Ciekawe czy wytrzymają ten deszcz
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 11:56, 24 lip 2014

Do góry
Wczoraj przed deszczem zdążyłam zrobić kilka fotek... reszta jutro gdy uda się skosić trawnik.

Munstead wood zakwitła jednym kwiatkiem, następne czekają w kolejce. Kolor jasny pewnie od nadmiaru słońca. Przy pierwszym kwitnieniu była ciemniejsza. Za rok mam nadzieję, ze pokaże na co ją stać gdyż sadzona była w marcu Anno Domini 2014
Rozpoznawanie roślin domowych 11:55, 24 lip 2014

Do góry
Witam!
Jako, że jesteście ekspertami, a ja dopiero wkraczam w kwiatowe środowisko, hciałabym prosić Was o pomoc w rozpoznaniu 2 kwiatów.

Po przekopaniu internetu, wygląda mi to na haworsję, ale nie wiem.

O ile w pierwszym przypadku miałam zawężony krąg poszukiwań (sukulenty), w drugim jest trudniej. Kwiatek jest już u mnie już 10 lat, wcześniej był u zmarłej babci. Wyrasta z takich jakby cebulek i sam się mnoży.

Po prostu ogród... 11:54, 24 lip 2014

Do góry
Aniu i znowu deszczowo , a "królowanie" to dopiero w sierpniu.

Ogród coli 11:49, 24 lip 2014

Do góry
Tak było:

Tak jest:
Piaskownia na zakręcie 11:43, 24 lip 2014

Do góry
Chwalicie moje stipy, że są dorodne i ładnie rosną. Nie wiedziałam tego, ale może tak jest. Ja ziemię wokół nich dolomitowałam bo miałam mnóstwo skrzypu. Dzisiaj przeczytałam, że one lubią wapienną glebę. Może w tym tkwi sekret ich żywotności. Dolomit nie tylko neutralizuje zakwaszenie, ale również dostarcza mikroelementów. Z tego co pamiętam to zasilałam żurawki suszonym obornikiem bydlęcym a one rosną koło stip. Zapewne to też wpłynęło na ich wzrost. Trochę boję się, czy przezimują.

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 11:33, 24 lip 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Ana, czy możesz zrobić zbliżenie na limki limelight, na ten zielonkawy kolor kwiatków? Kupiłam wiosną 2 NN, niby takie same. Jedna kwitnie jak hortensja kyushu, druga ma zielone kwiatki. To są młode krzaczki, ale zupełnie różne. Ta zielona jest śliczna, ale co to jest? I każda łodyga kończy się kwiatkiem.

Na tej rabacie mają najwięcej słońca i są bardziej rozwinięte niż te przy tarasie, zrobiłam fotkę dzisiaj rano były jeszcze odrobinę zacienione.

Mój kawałek planety 11:23, 24 lip 2014

Do góry
katiaxx napisał(a)

Kosmatka jest w ogrodzie Dominiki taki biały "piżok" z daleka

te białe kuleczki po prawo w ogrodzie Dominiki to właśnie jej wysokość kosmatka śnieżna

Kurcze, ładny ten ogród Dominiki. Gdzie mogę go pooglądać?
Mój kawałek planety 11:23, 24 lip 2014

Do góry
katiaxx napisał(a)

nad różanecznikami na górować cyprysik nutkajski, podsadzenia z runianki , nie wiem jaki odstęp powinnam zostawić między różanecznikami żeby na siebie nie powłaziły w przyszłości, może wpleść tam jakąś trawkę żeby nadać miękkości ale nie wiem jaką, mam miskant graziella i 2 gracillimus, obydwa są dość sztywne a chciałabym żeby to było coś powiewającego w stylu nieco romantiko (ale nie stipa - nie aż tak romantiko .

Zamiast kosmatki może dać żurawkę a dopiero za nią kosmatkę, Kosmatkę sobie uwidziałam, na mojej liście jest i gdzieś muszę ją wtrynić

Nie myślałaś może zamiast pęcharznicy Perukowca? troche długo startuje ale jakbyś miała tam RH to w sumie nie powinno tak Ci przeszkadzać a kwitnie później niż RH i m a czerwone peruki...niektórzy pisza że kłopotliwy jest..ja ma kilka u siebie 3 rok i na razie ok...

Co do RH na tej focie to ja bym albo symetrycznie posadził po obu stronach cyprysika po 2 jak sie zmieszczą albo usunął tego przed cyporysikiem..jakoś mi linie tych RH nie pasuje..ale może Ci bardziej doświadczeni projektanci pomogą
Mój chaos leśny, czyli pomoc potrzebna 11:21, 24 lip 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Trawka i to żółte to chwast.. pod sosnami ok, ale na rabacie??

Ania, ale u mnie wszędzie sosny! To gdzie biedactwa mają rosnąć?

Co do moich "chwastów", trawek i żółtych kwiatków (wczoraj wygooglałam, że to pszeniec zwyczajny), to u mnie nie ma chwastów Wszystko co zielone i chce u mnie rosnąć na tej suchej, niegościnnej ziemi, jest witane z otwartymi rękami A pszeńce i trawki ślicznie wyglądają. Zresztą u mnie nie ma (z wyjątkiem tych trochę mocniej ogarniętych pod domem) prawdziwych rabat, chciałabym zrobić tu zielony ogródek leśny w stylu naturalnym. Więc wszystkie roślinki, co same się do mnie wprowadzą, zostają (już widzę, jak wszystki ogrodnikom ręce i nogi opadają na to wyznanie ) Moje chwaściki

Co do żurawek, to potrzebuję rady raczej nie gdzie je posadzić, tylko z czym - nie mam pomysłu, jak z nich zrobić kompozycję, aby się wtopiły w leśny klimat. Chyba się nie da, coś widzę, i będę je musiała gdzieś pod domem wcisnąć
Moje ukochane miejsce na ziemi 11:11, 24 lip 2014

Do góry
dobrze, że Timi w domku ...

Ogród w skali mikro cz.II 11:11, 24 lip 2014

Do góry
Bardzo Wam dziękuje za szybki odzew w prawie krwawnika będzie on w okolicy trawy red baron i kiścienia..wiec kolor musi pasować do

Tego

I tego

A od jutra przez 2 tyg mnie nie będzie , wiec czasu na zastanowienie kolorystyczne będzie dość a potem zdecydujemy , dobrze ?

Dziś zachwyciły mnie krople deszczu na liściach rozchodnika Niby nic a jednak ...

Buziaki dla Was i miłego dnia
Moje ukochane miejsce na ziemi 11:11, 24 lip 2014

Do góry
a takiego gościa mam co rano w ogrodzie na śniadaniu

Mój chaos leśny, czyli pomoc potrzebna 11:09, 24 lip 2014

Do góry
Ania
Czytałam o tej sosnówce i niby z wyglądu wszystko się zgadza, ale żadnych robali tam nigdzie w pędach nie widziałam... Może muszę się jakoś dokladniej przyjrzeć. O problemach z kosodrzewiną pisałam i zdjęcie wkleiłam w wątku o chorobach roślin, ale wiele mi to nie pomogło - kilka pomysłów, a ja nie wiem, na co postawić Oto fota (lepszej nie mam niestety )

Jak ci się udało Aniu zwalczyć tego robala u siebie? Czytałam, że są różne gatunki i trzeba dobrać odpowiedni preparat do gatunku, a i tak nie ma pewności, że się uda go całkiem pokonać.
Wilcza Góra 10:58, 24 lip 2014

Do góry
WilczaGora napisał(a)

mnie też zaskoczył waćpan - ogród swoją szlachecką postawą - nie pozostał urażony, ze taki samotnie pozostawiony

a w sprawie liliowców, to mam taką małą "galeryjkę"
jak to ja zwykle... szkiełkiem i okiem

jesteś mistrzem wilczyco.
Wilcza Góra 10:56, 24 lip 2014

Do góry
WilczaGora napisał(a)

Cud, miód i orzeszki Pozdrawiam Wilczą
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies