Szybciej niż myślisz Te rośliny to tak dziwnie rosną, niby nie rosną, niby niewiele, a jak podejdziesz bliżej to się okazuje, że są większe od ciebie ha ha
Bardzo ładnie, tylko kancik można poprawić - jak u mnie Biorę się za nie chyba w weekend .
Aaa , gdybyś miała nadwyżkę nasion naparstnicy to zapisz mnie w kolejkę
Pierwsza to pysznogłówka - mam oo mamy
A druga to wyhodowana rok temu firletka macedońska.
Jak chcesz to dam Ci zaszczepki . Niech przekwitną to Ci dam
A co do innych bylin, robię sobie listę i chyba będe szukała w necie i zamawiała.
Jak skończę listę,to wkleję i może znajdzie się ktoś kto ma zbędą zaszczepeczkę
a tutaj jedna z hortensji którą w tamtym roku miałam w donicy, posadziłam ją bo była piękna, na wiosnę była obcięta do zera i kwitnie na tegorocznych SUPER
i różyczki:
Iza to Eden ..czy Eden 85 ..moja całkiem jaśniejsza ...
ale moja to Eden rose 85...ciekawam , czy słońce ma aż taki wpływ na odcień kwiatka ...nie mam ładnych fotek , bo akurat tak siem składa że matoł do robienia zdjęć jestem wyjątkowy ...ale ...
Alinko, dziękuję za tak przychylna opinię o moim ogrodzie
Bardzo miłe wspomnienia pozostały mi po Waszej wizycie, była tak krótka i mam wrażenie, że jak wiaterek przeleciała przez mój ogród
Ale tak musiało być, bo była wstępem do właściwego spotkania i oglądania pięknego i wymuskanego ogrodu Ani...Małej MI
Alinko, Gabrysiu bardzo dziękuję, że zechciałyście gościć u mnie
Sobotni dzień był dla mnie takim przeżyciem estetycznym ,że noc prawie bezsenną miałam , bo takiej ilości róż mogę tylko właścicielce KOLOROWEGO OGRODU NA PIASKU pozazdrościć .
ogród Vivy - bo o nim mowa jest dla mnie perełką i wzorem do naśladowania ...ale chyba niedoścignionym ..zróżnicowanie poziomów daje niesamowity efekt a rozległy staw ścielący się na prawie całej szerokości ogrodu jest wisienka na torcie .
rozplanowanie rabat daje możliwość długiego spaceru i oglądnięcia wielu zakątków . naturalny , niewymuszony styl jest tu absolutnym atutem .
Viva bardzo dziękuję jeszcze raz za przemiłe przyjęcie i oczywiście zapraszam do Kalwarii...moje zdjęcia pewno nie oddają w pełni tego co zobaczyłam ,
ale pozwolicie ....moimi oczami ...co zobaczyłam ..