Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » w Oborze też mogą być ogrody

w Oborze też mogą być ogrody

Alisonek 21:59, 09 sie 2014

bleebla napisał(a)

Jest duża różnica... dziękuję za poświęcony czas

Aguś nie ma za co zdjęcia są więc to nie było pracochłonne zajęcie
Alisonek 22:02, 09 sie 2014

Katkak napisał(a)
Aluś coraz piękniej jest u Ciebie . A nie kusi Cię żeby na tym murku jedno duże lustro wkleić? Moim zdaniem ten murek aż się o nie prosi, ma takie fajne wgłębienia jakby właśnie na lustro czekał

A no pewnie że lustro by się przydało, tylko to $ kosztuje, a najpierw wolę w rośliny zainwestować, a na upiększanie przyjdzie jeszcze czas
nawet nie wiem jakie to musi być lustro, musiałabym się zagłębić w szczegóły techniczne, a teraz jestem na etapie nawadniania kropelkowego do warzywnika
Alisonek 22:10, 09 sie 2014

zawitka napisał(a)
Ala mój krwawnik był jakiś podeschnięty też zakwitł jednym kwiatkiem niemrawym ale na wiosnę może pójdzie ;D Zauroczyłam się perowkią śliczna idę szukać po ile płaciłaś ???A pomidorki miałam takie w zeszłym roku Zdjęcie wyrzuć jak Ci przeszkodzi

Piękne miałaś pomidorki w zeszłym roku, faktycznie ten rok nie służy pomidorom, ale nie można mieć wszystkiego za rok będzie lepiej.
ja dopiero co kupiłam mój krwawnik i ładne sadzonki dostałam i mam nadzieję że w następnym sezonie będą jeszcze piękniejsze
a co do perovskiej to kupiłam w yucce 4 doniczki z podeschniętymi gałązkami i przecenione za 7 zł chyba, i te biedne małe krzaczki przecięłam jeszcze na pół bo mi brakowało na zapełnienie rabaty. i z tego cięcia wyszły takie małe kikutki, ale wszystko się przyjęło i pięknie się rozrasta i już nawet nowe przyrosty od korzenia wychodzą. a jeszcze niedawno takie mizernoty były
Katkak 22:36, 09 sie 2014

Alisonek napisał(a)

A no pewnie że lustro by się przydało, tylko to $ kosztuje, a najpierw wolę w rośliny zainwestować, a na upiększanie przyjdzie jeszcze czas
nawet nie wiem jakie to musi być lustro, musiałabym się zagłębić w szczegóły techniczne, a teraz jestem na etapie nawadniania kropelkowego do warzywnika

Aluś podobno takie zwykłe łazienkowe w zupełności wystarcza. Z tego co kojarzę to nawet Danusia ma takie zwykłe. Kasia z ogrodu "Pełnego złudzeń i niespodzianek" sama swoje przyklejała, tylko mówiła, żeby klej dawać na całą powierzchnię pod lustro, a nie plackami. Ale wiadomo, że są rzeczy ważne i ważniejsze. Ja też ostatnio zamiast reszty kostki granitowej wolałam roślinki kupić. A na wiklinowy płotek drugi sezon już się zasadzam, bo też mi żal wydać teraz na płotek zamiast na rośliny, więc rozumiem Cię w zupełności. Buziaki
Alisonek 22:41, 09 sie 2014

Katkak napisał(a)

Aluś podobno takie zwykłe łazienkowe w zupełności wystarcza. Z tego co kojarzę to nawet Danusia ma takie zwykłe. Kasia z ogrodu "Pełnego złudzeń i niespodzianek" sama swoje przyklejała, tylko mówiła, żeby klej dawać na całą powierzchnię pod lustro, a nie plackami. Ale wiadomo, że są rzeczy ważne i ważniejsze. Ja też ostatnio zamiast reszty kostki granitowej wolałam roślinki kupić. A na wiklinowy płotek drugi sezon już się zasadzam, bo też mi żal wydać teraz na płotek zamiast na rośliny, więc rozumiem Cię w zupełności. Buziaki

Tylko wiesz ja mam kawaaaał muru i to musiało by być zwykłe wielkie lustro
olaw 22:57, 09 sie 2014

Ala to może mozaikę z luster

Opowiedziałam u siebie
malgorzata_s... 21:13, 10 sie 2014

Alisonku powojniki śliczne Krwawnik rewelacyjny nie widziałam takiego A Kanty też pochwałę Buziam
Nikita 07:51, 11 sie 2014

Ala, wpadłam się przywitać po długiej nieobecności i w szoku jestem jakie u ciebie zmiany!!! Ile nowych roślin znowu przytachałaś! No i kanciki idealne!
Buziaki przesyłam
Tusiala 13:57, 11 sie 2014

Werbena śliczna a gdzież ta odętka? U mnie zawsze stała sztywno nawet jak była malutka. Pokazuj

Alisonek 21:41, 11 sie 2014

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Alisonku powojniki śliczne Krwawnik rewelacyjny nie widziałam takiego A Kanty też pochwałę Buziam

Za wszystko serdecznie dziękuję własnie dla koloru tego krwawnika zagośił on w mym ogrodzie też buziam :*

Nikita napisała
Ala, wpadłam się przywitać po długiej nieobecności i w szoku jestem jakie u ciebie zmiany!!! Ile nowych roślin znowu przytachałaś! No i kanciki idealne!
Buziaki przesyłam

już za Tobą tęskniłam Kochana, ale to czas wakacji t nie ma co się dziwić że ludzie wyjeżdżają na jakiś czas, ale dobrze że juz jesteś z nami
staram się zmieniać, jeszcze trochę przede mną ale idzie w dobrym kierunku

Tusiala napisała

Werbena śliczna a gdzież ta odętka? U mnie zawsze stała sztywno nawet jak była malutka. Pokazuj

Martuś nie mam zdjęcia całej rośliny tylko kwiat bo reszta jak kłębowisko łodyg wygląda które poziomo leżą na ziemi, a kawałek z kwiatkiem stoi jedynie pionowo