Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "floksy"

Tu odpoczywam 21:06, 08 lut 2013

Do góry
Witam wieczorową porą

Nie mogę wyjść z podziwu ,gdzie mnie przyuważyłaś na huśtawce??:

Floksy sie podobają Tobie?
To podsyłam

Moje poletko 09:31, 08 lut 2013

Do góry
Wobec tego masz mnie u siebie podwójnie, bo zdjęć nie mogłam wkleić.
Te różowe floksy są...no jak je zdobyć ? oj jakie piękne!
Ściskam

Moje poletko 19:46, 07 lut 2013

Do góry
grazyna napisał(a)

[
HEHEH. u mnie też pojawiła sie psina!

Toż się uśmiałam Twoje "trojaczki" widziałam Przystojniacy !
Kiedyś może i ja pokażę moich "bliźniaków" he he

Celinko "łażąc: po Twoim ogrodzie we floksach utknęłam na dłużej.
No nie wiem - floksy, goździki brodate - tak mnie rozczulają pewnie tęsknota do babcinych ogródków, gdy się dzieckiem było !

Celinko, zdaje się że masz róże Harknessa, napisz jakie wrażenia ?

Grażynko wstawię Tobie tutaj fotki a odpisze na prv
Kiedyś już je wklejałam, ale nie mam pojecia na której str. szybciej będzie jak tutaj zrobie to jeszcze raz

Ogród zapachowy 15:51, 07 lut 2013

Do góry
W skrzyniach i wieloletnie... hmmmmm floks, kocimiętka, róże(?), lawenda, rozmaryn (w ogóle zioła), peonie, lilie floksy, goździki....
Moje poletko 15:33, 07 lut 2013

Do góry
Celina napisał(a)
[
HEHEH. u mnie też pojawiła sie psina!

Toż się uśmiałam Twoje "trojaczki" widziałam Przystojniacy !
Kiedyś może i ja pokażę moich "bliźniaków" he he

Celinko "łażąc: po Twoim ogrodzie we floksach utknęłam na dłużej.
No nie wiem - floksy, goździki brodate - tak mnie rozczulają pewnie tęsknota do babcinych ogródków, gdy się dzieckiem było !

Celinko, zdaje się że masz róże Harknessa, napisz jakie wrażenia ?
Mój 4 arowy azyl... 21:40, 27 sty 2013

Do góry
EPODLAS napisał(a)
Basiu, ja w zeszłym roku pierwszy raz wsadziłam floksy. Z tego co pamiętam chyba białe i fioletowe. Floksy zawsze kojarzę mi się z babcinym ogródkiem no i ten zapach. Nie wiem jak będą u mnie się zachowywały, bo wiem, że są podobne na mączniaka. Masz na to jakiś sposób. Jeżeli tak to się podziel.

Faktycznie, podatne są na mączniaka. U mnie szczególnie biały, osłabiony mocno mi podmarzł. Ważne jest, aby w słońcu i przewiewnym miejscu je sadzić, no i z dala od innych roślin, które na mączniaka podatne Do tej pory nie stosowałam żadnych srodków chemicznych.
Mój 4 arowy azyl... 21:30, 27 sty 2013

Do góry
Basiu, ja w zeszłym roku pierwszy raz wsadziłam floksy. Z tego co pamiętam chyba białe i fioletowe. Floksy zawsze kojarzę mi się z babcinym ogródkiem no i ten zapach. Nie wiem jak będą u mnie się zachowywały, bo wiem, że są podobne na mączniaka. Masz na to jakiś sposób. Jeżeli tak to się podziel.
Mój 4 arowy azyl... 21:06, 27 sty 2013

Do góry
Basiu ale piekne floksy masz i w tak snieżycę cudnie sie kolory ogląda
Mój 4 arowy azyl... 20:47, 27 sty 2013

Do góry
Moje floksy Różowe zakwitają najwcześniej... te ostatnie nieco później, są wyższe, z domieszka fioletu

Gdzieś na końcu świata... 15:58, 27 sty 2013

Do góry
liliana_dziuba napisał(a)
Gosiu ,masz przepiękny ogród i to jak ma wyglądac powinno zależec tylko od twej inwencji i upodobań.Ja tak właśnie tworze swój ogrod w którym jest dużo moich ulubionych kwiatów z dzieciństwa jak malwy ktore wracają do łask ,floksy które przepięknie pachną, jeżowki,lilie no i oczywiście połacie lawendy która prezentuje sie fantastycznie w połączeniu z obrzeżem z kamieni.Polecam tez hortensje .Jestem zwolenniczką kwiatów długo kwitnacych.Zapraszam Was latem bedzie nam bardzo miło.Teraz zabieramy sie do tworzenia oczka wodnego.To dla nas nowe wyzwanie.Pozdrawiam.

No Cioteczka czekam na prezentacje Twojego ogrodu...Buziaki
Gdzieś na końcu świata... 11:28, 27 sty 2013

Do góry
Gosiu ,masz przepiękny ogród i to jak ma wyglądac powinno zależec tylko od twej inwencji i upodobań.Ja tak właśnie tworze swój ogrod w którym jest dużo moich ulubionych kwiatów z dzieciństwa jak malwy ktore wracają do łask ,floksy które przepięknie pachną, jeżowki,lilie no i oczywiście połacie lawendy która prezentuje sie fantastycznie w połączeniu z obrzeżem z kamieni.Polecam tez hortensje .Jestem zwolenniczką kwiatów długo kwitnacych.Zapraszam Was latem bedzie nam bardzo miło.Teraz zabieramy sie do tworzenia oczka wodnego.To dla nas nowe wyzwanie.Pozdrawiam.
Norweski ogródek... 11:18, 27 sty 2013

Do góry
wyczytalam na necie ze trzeba wlosy poroznosic po ogrodzie wtedy sarenki nie wejda bo czuja zapach czlowieka , i nie zadzialalo chodza jak po swoim od poczatku zimy , jak byl pies to troche mniej bo chyba sie baly a od kiedy nie ma Roxy to sie panosza posmakowala im magnolia , thuje floksy (dobrze ze nie scielam przed zima) niech jedza szkody ocenie wiosna......
Kwiatki i rabatki u Elizy 15:38, 26 sty 2013

Do góry
an_tre napisał(a)

Goździki brodate to kwiat wiejskich ogrodów. Nie każdy je lubi, bo to roślina dwuletnia, czasem wymarza, ale za to dobrze się wysiewa. Nie zawsze mam taką ilość, czasami jest ich dużo mniej, ale ponieważ ładnie pachną i długo stoją w wazonie to je lubię.
Kwiatki babcine i staromodne, ale tak jak malwy, floksy, ostróżki pasują na wiejską rabatkę.

Elu piękne te goździki brodate, zaskakują kolorami i miejscem gdzie się pojawiają, zagościły u mnie i rosną od wielu lat lubię je mieć w ogrodzie

Aniu, kiedyś miałam więcej kolorów, teraz dominują róże i fiolety w różnych kombinacjach, chyba pszczoły pomieszały
Kwiatki i rabatki u Elizy 22:29, 25 sty 2013

Do góry
eliza3 napisał(a)
Goździki brodate to kwiat wiejskich ogrodów. Nie każdy je lubi, bo to roślina dwuletnia, czasem wymarza, ale za to dobrze się wysiewa. Nie zawsze mam taką ilość, czasami jest ich dużo mniej, ale ponieważ ładnie pachną i długo stoją w wazonie to je lubię.
Kwiatki babcine i staromodne, ale tak jak malwy, floksy, ostróżki pasują na wiejską rabatkę.

Elu piękne te goździki brodate, zaskakują kolorami i miejscem gdzie się pojawiają, zagościły u mnie i rosną od wielu lat lubię je mieć w ogrodzie
Kwiatki i rabatki u Elizy 14:46, 25 sty 2013

Do góry

Ogród niebieski 22:37, 23 sty 2013

Do góry
floksy szydlaste i żagwiny

hiacynty

irysy

krokusy

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 17:19, 20 sty 2013

Do góry
Jeżówki koniecznie..bo i zimą nie będzie smutno Floksy, tojeść orszelinowata... perwoskia,,,, a z przewrotnikiem skomponuję piwonie.. w jednym miejscu tak posadziłam i mi się podoba..

Rajski ogród Ani 14:53, 20 sty 2013

Do góry
kaisog1 napisał(a)
Aniu, ha! ja tez sobie kupiłam ostrózki jednoroczne I floksy jednoroczne I całe mnóstwo innych...
Gosiu fajnie ja też już zaszalałam z nasionkami kupowałam nasionka roślinek w kolorze białym i niebieskim, a różnokolorowe ma dzięki koleżanko ogrodowiskowym i zebrane własnoręcznie , oj będzie się działo
taki sobie misz-msz

Rajski ogród Ani 14:40, 20 sty 2013

Do góry
Aniu, ha! ja tez sobie kupiłam ostrózki jednoroczne I floksy jednoroczne I całe mnóstwo innych...
Rododendronowy ogród II. 20:39, 15 sty 2013

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Bożenko widzę, źe już plany zakupowe są czynione. Ja jeszcze jakoś nie myśle o roślinkach

Nie tylko plany ale już zamówione i częściowo zapłacone, reszta przy odbiorze. w trzech sklepach już kupiłam choc tylko to co najbardziej mi sie podobało, głównie lilie , floksy i cynobrówki i białą piwonie pojedynczą za którą kilka lat sie rozgladam.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies