Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kwiatki i rabatki u Elizy

Kwiatki i rabatki u Elizy

wiunia 22:56, 25 sty 2013

Elu, wpadam i zostawiam sewrdeczne pozdrowienia
eliza3 15:36, 26 sty 2013

kasik778 napisał(a)

To Ty też taka wodolubna jak mój M. Ja tam wolę prysznic, nawet w upały
A z oczkiem to faktycznie chyba dużo pracy, wolałabym jakiś mini strumyczek i wodę w obiegu żeby szumiało, albo ciurkadełko... a Ty już wybrałaś?

Kocham wodę!!!!

Nawet jeszcze nie dzwoniłam tam..tylko do 16,00 mogę, ciągle się nie wyrabiam. Chciałabym zobaczyc na żywo, kamień zawsze można kupić,taniej bym chciała...Jak wybiorę,dam znać, na pewno.

Pochwal się koniecznie, bo ja na razie ciągle nie mogę znaleźć nic ładnego i taniego, na razie najsensowniejsze jest ciurkadełko z Obi

Dziewczyny, szukajcie, szukajcie, jak się tak nakręcę to i ja ciurkadełko sobie sprawię, na razie dojrzewam.
eliza3 15:38, 26 sty 2013

an_tre napisał(a)

Goździki brodate to kwiat wiejskich ogrodów. Nie każdy je lubi, bo to roślina dwuletnia, czasem wymarza, ale za to dobrze się wysiewa. Nie zawsze mam taką ilość, czasami jest ich dużo mniej, ale ponieważ ładnie pachną i długo stoją w wazonie to je lubię.
Kwiatki babcine i staromodne, ale tak jak malwy, floksy, ostróżki pasują na wiejską rabatkę.

Elu piękne te goździki brodate, zaskakują kolorami i miejscem gdzie się pojawiają, zagościły u mnie i rosną od wielu lat lubię je mieć w ogrodzie

Aniu, kiedyś miałam więcej kolorów, teraz dominują róże i fiolety w różnych kombinacjach, chyba pszczoły pomieszały
eliza3 15:39, 26 sty 2013

wiunia napisał(a)
Elu, wpadam i zostawiam sewrdeczne pozdrowienia

Miło, że zajrzałaś, pozdrawiam cieplutko.
eliza3 16:06, 26 sty 2013

Pozdrawiam wszystkich w sobotnie popołudnie.
Dzisiaj obserwowałam moją panią kos. Zadomowiła się na dobre, pilnuje swojego terytorium tak zawzięcie, że nawet śpi nad jedzeniem Ma duży apetyt i jest wdzięcznym obiektem do obserwacji, ostatnio zasmakowały jej płatki owsiane, ale i tak najbardziej lubi jabłka.

Welka 11:16, 27 sty 2013

Witam!
Moja pani kos (Bogdzia mi rozpoznała, bo ja się nie znam) też najbardziej lubi jabłka, wszystkie obierki powyciągała z kompostownika i porozrzucała dookoła. Dałam jej normalne jabłko, ale woli skrawki dziobać.
Pozdrawiam
eliza3 12:00, 27 sty 2013

Ewelinka231281 napisał(a)
Witam!
Moja pani kos (Bogdzia mi rozpoznała, bo ja się nie znam) też najbardziej lubi jabłka, wszystkie obierki powyciągała z kompostownika i porozrzucała dookoła. Dałam jej normalne jabłko, ale woli skrawki dziobać.
Pozdrawiam

Ja zauważyłam, że moja woli jabłka przekrojone i jak już trochę podmarzną.
Fajnie, że masz swoją panią kosową, wiosną założy gniazdo i pan kos będzie Ci umilał czas swoim śpiewem... nie mogę się już doczekać wiosny.
Pozdrawiam.
Urszulla 12:12, 27 sty 2013

Kwiaty pokazałaś i sklep musisz otwierać internetowy...
ale fajnie....Irence klaruje się rabata angielska

A kosik cudny...ja wczoraj też nastawiłam dla ptaków.....bo pani kosowa w misce psa urzędowała w poszukiwaniu jedzonka
Welka 12:15, 27 sty 2013

To dlatego mój "sęp" zostawia całe jabłko, a wcina resztki. Jak za bardzo nie zamarzło to je później przekroję
eliza3 12:22, 27 sty 2013

Urszulla napisał(a)
Kwiaty pokazałaś i sklep musisz otwierać internetowy...
ale fajnie....Irence klaruje się rabata angielska

A kosik cudny...ja wczoraj też nastawiłam dla ptaków.....bo pani kosowa w misce psa urzędowała w poszukiwaniu jedzonka

Ja z ciekawością podglądam u Irenki, dzięki temu i mnie się co nieco klaruje.

Kosy są bardzo fajne i prawie wcale się nie boją, udomowiają się jak kury