Goździki brodate to kwiat wiejskich ogrodów. Nie każdy je lubi, bo to roślina dwuletnia, czasem wymarza, ale za to dobrze się wysiewa. Nie zawsze mam taką ilość, czasami jest ich dużo mniej, ale ponieważ ładnie pachną i długo stoją w wazonie to je lubię.
Kwiatki babcine i staromodne, ale tak jak malwy, floksy, ostróżki pasują na wiejską rabatkę.
Elu piękne te goździki brodate, zaskakują kolorami i miejscem gdzie się pojawiają, zagościły u mnie i rosną od wielu lat lubię je mieć w ogrodzie
Aniu, kiedyś miałam więcej kolorów, teraz dominują róże i fiolety w różnych kombinacjach, chyba pszczoły pomieszały
Pozdrawiam wszystkich w sobotnie popołudnie.
Dzisiaj obserwowałam moją panią kos. Zadomowiła się na dobre, pilnuje swojego terytorium tak zawzięcie, że nawet śpi nad jedzeniem Ma duży apetyt i jest wdzięcznym obiektem do obserwacji, ostatnio zasmakowały jej płatki owsiane, ale i tak najbardziej lubi jabłka.
Witam!
Moja pani kos (Bogdzia mi rozpoznała, bo ja się nie znam) też najbardziej lubi jabłka, wszystkie obierki powyciągała z kompostownika i porozrzucała dookoła. Dałam jej normalne jabłko, ale woli skrawki dziobać.
Pozdrawiam
Witam!
Moja pani kos (Bogdzia mi rozpoznała, bo ja się nie znam) też najbardziej lubi jabłka, wszystkie obierki powyciągała z kompostownika i porozrzucała dookoła. Dałam jej normalne jabłko, ale woli skrawki dziobać.
Pozdrawiam
Ja zauważyłam, że moja woli jabłka przekrojone i jak już trochę podmarzną.
Fajnie, że masz swoją panią kosową, wiosną założy gniazdo i pan kos będzie Ci umilał czas swoim śpiewem... nie mogę się już doczekać wiosny.
Pozdrawiam.