z ogrodu Zielonej (chociaż ona już nie Zielona jest w temacie - łady ogród b polecam)
tak jak napisała Katiaxx chyba pięter brakuje...`
Tawuła van heuta do 2,5 m
Krzewuszka w zależności od odmiany wysokość: od 1 do 3 m
Hortensje (nie pamiętam jakie masz) ale też spore rosną
dereń do 3 m
nic poniżej 1 m ... a myslałaś może o jakiś berberysach? lub tawułach japońskich?
Ładna ta rozczochrana jeżówa, ze Starczy?
Twoja Chipendalle ma inne kolory, może to od ziemi zależy...zobacz mojej kolory
Wczoraj zaczęłam porządek z makami robić, brzydkie bardzo już były, popodsychały od dołu. Zostawiłam tylko parę na nasiona. Mam nadzieję, że nie przegapię. Ta rabata będzie cała reorganizowana, jak mi się mak wysypie, to będę miała psinco w przyszłym roku...
Ciekawe jaka pogoda w Ustroniu, u nas burzowo teraz...
Witam tym razem u Ciebie..
widzę że pędzisz nie tylko z ogrodem ale i watkiem ;p działeczkę też masz pokaźną i sporo się dzieje...fajnie że masz dostęp do kory luzem bo u mnie to tez cieżko z tym a w workach wychodzi średnio..
co d otej rabatki to hortki nie zasłonią ci krzewuszek? i dałbym coś na niskie piętro przed hortkami,,u Any_art są hortki z rozchodnikami okazałymi..rozchodnik bezproblemowy i łatwo się go rozmnaża..albo żurawki chociaż ja na razie z nimi nie próbuję.. ze względu na opuchlaki wiem że nie będę mieć czasu z nimi sie tak bawić..
tak nawiasem to polecam Ci Garden Puzzle..można ściągnąć wersję testową...trochę to pomaga w wizualizacjach ale wiadomo ma też swoje minusy- mało roślin w werjsji testowej...pozdrawiam i będe napewno podglądać
Wilcza jak to jest ogród po ponad trzytygodniowej nieobecności (wiem wiem trawa skoszona przez Was) to u Ciebie chyba krasnoludki jakieś pracują Wygląda idealnie I pięknie
Ale masz fajnego bonsaja w donicy... sam go przesadzałeś ? długo go masz? podoba mi sie taki pomysł.
Warzywnik wygląda super - nawet ze ślimakami których nie widzę i caly ogród fajnie bylo zobaczyć Na pewno wystarczy Ci to co masz bo roboty dużo i ta działka nie jest mała - tylko wąska, ale fajnie byloby tak te ogrodzenia rozebrać i poszerzyć możliwości Pozdrówka Kondzio
Marzenka, z niebieską sukienką i różową pelerynką wyglądasz jak ta syrenka z bajek i super ożywiasz krajobraz.
widzę że Rzym w tym roku kapryśny jest! Weekend majowy też był deszczowy! Ale kiedyś dam jeszcze Rzymowi szansę, choć wcześniej skoczymy do Wenecji!