Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

ogrodoweimpresjejolki 13:22, 23 lip 2014

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Coś zamilkłaś? Macham, macham, kukam, kukam, a tu nikt nie otwiera?
A tam, zostawię kwiatki, co to od Ciebie kiedyś wyprosiłam.
Hojna byłaś, pięknie rosną.

Hania tą tawułke też dostałaś ? Piękna jest ja w tym roku kupiłam taką, na zimę nie ścinaj tego kwiatostanu będzie ozdobą

Jolu pozdrawiam już mniej upalnie ale deszczu nie widać nic a nic.
Ogród z łezką 13:14, 23 lip 2014

Do góry
Kindzia napisał(a)
Teraz moje wróbelki i eMusiowa sówka Ktoś mnie prosił o zbliżenie.

Kindziu, to ja prosilam Jestem nimi zachwycona. Ja w ogrodzie na razie mam jednego ptaszka, ale na pewno na tym jednym sie nie skonczy
Kosolkowa Pasja 13:13, 23 lip 2014

Do góry
kosolka napisał(a)
Witam w moich skromnych progach Próbowałam z tymi wizualizacjami. I program jakis kupiłam nawet E tam, jakos mi nie szło.. No nie powinny przesłonić - tak mi się wydaje - oczywiście mam na myśli docelową wysokość krzewuszek Na początku tak.. No ale jak z tego wybrnąć?
Widzę ze moja kora luzem to rarytas Powinniśmy być dumni Z tego co pisały dziewczyny to ciężko i na Pomorzu, i na Mazurach, a teraz okazuje sie ze u Ciebie też..
Kurcze.. Rozchodniki jakoś mnie nie przekonują, żurawki też (jeszcze nie rozumiem ich fenomenu na O.).. Zresztą tam cały dzień słońce, więc żurawki i tak sobie nie poradzą. Ale dziękuję za propozycje i czekam na więcej

a trawkami się nie chcesz pobawić?

z ogrodu Zielonej (chociaż ona już nie Zielona jest w temacie - łady ogród b polecam)

tak jak napisała Katiaxx chyba pięter brakuje...`

Tawuła van heuta do 2,5 m
Krzewuszka w zależności od odmiany wysokość: od 1 do 3 m
Hortensje (nie pamiętam jakie masz) ale też spore rosną
dereń do 3 m

nic poniżej 1 m ... a myslałaś może o jakiś berberysach? lub tawułach japońskich?

tak głośno myślę...
Moja działka. 13:03, 23 lip 2014

Do góry
Ładna ta rozczochrana jeżówa, ze Starczy?
Twoja Chipendalle ma inne kolory, może to od ziemi zależy...zobacz mojej kolory

Wczoraj zaczęłam porządek z makami robić, brzydkie bardzo już były, popodsychały od dołu. Zostawiłam tylko parę na nasiona. Mam nadzieję, że nie przegapię. Ta rabata będzie cała reorganizowana, jak mi się mak wysypie, to będę miała psinco w przyszłym roku...

Ciekawe jaka pogoda w Ustroniu, u nas burzowo teraz...
Moja bajka 13:03, 23 lip 2014

Do góry
Katkak napisał(a)
I jeszcze coś, czym po prostu muszę się pochwalić Nasz jutrzejszy obiad i jeszcze małe co nieco na deser . Wszystko z własnego ogródka
[/quote
Mniam Kasieńko ściskam
Kosolkowa Pasja 12:48, 23 lip 2014

Do góry
kosolka napisał(a)
Dzień dobry Proszę rzućcie okiem na to zdjęcie, może komuś coś ciekawego przyjdzie do głowy- czy coś tam jeszcze dodać? Jeżeli tak to co?

Witam tym razem u Ciebie..
widzę że pędzisz nie tylko z ogrodem ale i watkiem ;p działeczkę też masz pokaźną i sporo się dzieje...fajnie że masz dostęp do kory luzem bo u mnie to tez cieżko z tym a w workach wychodzi średnio..

co d otej rabatki to hortki nie zasłonią ci krzewuszek? i dałbym coś na niskie piętro przed hortkami,,u Any_art są hortki z rozchodnikami okazałymi..rozchodnik bezproblemowy i łatwo się go rozmnaża..albo żurawki chociaż ja na razie z nimi nie próbuję.. ze względu na opuchlaki wiem że nie będę mieć czasu z nimi sie tak bawić..

tak nawiasem to polecam Ci Garden Puzzle..można ściągnąć wersję testową...trochę to pomaga w wizualizacjach ale wiadomo ma też swoje minusy- mało roślin w werjsji testowej...pozdrawiam i będe napewno podglądać
Kwiatowy ogródek Monteverde 12:46, 23 lip 2014

Do góry
monteverde napisał(a)

w rajskim jednego roku tak miałam jak była bardzo deszczowa pora i prawie wszystkie mieczyki mi wypadły, ale wtedy i bulwy dalii gniły tak padało całe lato

śliczne wszystkie, miałam napisać, że limonkowy, ale jednak wszystkie równie mi się podobają
Ogród z łezką 12:35, 23 lip 2014

Do góry
Jeżówki kwitną niesamowicie obficie

Co z tym ogródeczkiem począć 12:35, 23 lip 2014

Do góry
ewa004 napisał(a)

[i

I Chopiny z Casto
Ciekawe czy to rzeczywiście Chopiny .
Początkowo wolno rosły ,ale teraz śmigaja i maja po kilka paków..tylko ten wyblakły kolor mi nie pasuje (dostały florowit i magiczną )

Ewuś pokażę Ci jak wygladają pąki moich Chopin-ów ( młode są - mam je od wiosny w ogrodzie)
Porównasz sobie.
Coś te liście nie takie jakieś u Ciebie.

Ogród z łezką 12:32, 23 lip 2014

Do góry
Ogród z łezką 12:30, 23 lip 2014

Do góry

dalie...jeszcze na dwie opóźnione czekam

Kwiatowy ogródek Monteverde 12:28, 23 lip 2014

Do góry
monteverde napisał(a)

Piękne, moje w tym roku zostały wypielone przez "pomoc ogrodową" , może w przyszłym ocaleją
Ogród z łezką 12:25, 23 lip 2014

Do góry
Lilie stare i nowe

Ogród z łezką 12:21, 23 lip 2014

Do góry
Teraz moje wróbelki i eMusiowa sówka Ktoś mnie prosił o zbliżenie.

Ogród z łezką 12:19, 23 lip 2014

Do góry
Najpierw dla Kasi ciachnięta lawenda. U nas tak wygląda, już jej nie ruszam. Już miała nowe przyrosty przed cięciem.

Pełno mi dziadostwa fruwa zza siatki...nikt tego nie kosi
Ogród... reni 12:12, 23 lip 2014

Do góry
reni napisał(a)

Fajny urlop mialas Ale co to jest takie piekne kuleczki fioletowe? Pieknie u Ciebie Pozdrawiam
Ogród Zabaewy ... i nie tylko ... ;) 12:10, 23 lip 2014

Do góry
Rumuńska papryczka - jeszcze zielona

Pomidorowy gąszcz

Pomidorowo-paryczkowy gąszcz

Moja niezidentyfikowana biała horti

Letni widok na "angielski skalniak" - zmiana kolorów za sprawą rudbekii

Lawenda w irysach lub... irysy w lawendzie - jak kto woli

Wilcza Góra 12:02, 23 lip 2014

Do góry
WilczaGora napisał(a)

zrobiłam dziś takie na szybko, dla Ciebie ....z góry, z boku ...
nie dałam rady usunąć przekwitniętych kwiatów, ani zrobić kompletnie nic...wróciłam dziś w nocy, więc wybacz proszę...skosilismy tylko trawnik, bo trawa była "po kolana"
ale z drugiej strony, możesz zobaczyć, jak liliowce radzą sobie same przez kilka tygodni bez "swojej pani" skazane tylko na wodę z nieba...

Wilcza jak to jest ogród po ponad trzytygodniowej nieobecności (wiem wiem trawa skoszona przez Was) to u Ciebie chyba krasnoludki jakieś pracują Wygląda idealnie I pięknie
Kondziowy ogrod cz II 11:58, 23 lip 2014

Do góry
Kondzio napisał(a)

Ale masz fajnego bonsaja w donicy... sam go przesadzałeś ? długo go masz? podoba mi sie taki pomysł.
Warzywnik wygląda super - nawet ze ślimakami których nie widzę i caly ogród fajnie bylo zobaczyć Na pewno wystarczy Ci to co masz bo roboty dużo i ta działka nie jest mała - tylko wąska, ale fajnie byloby tak te ogrodzenia rozebrać i poszerzyć możliwości Pozdrówka Kondzio
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 11:57, 23 lip 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Wracam już
Specjalnie dla Sebka kreacja za 4 Euro czyli peleryna po rzymsku

Marzenka, z niebieską sukienką i różową pelerynką wyglądasz jak ta syrenka z bajek i super ożywiasz krajobraz.
widzę że Rzym w tym roku kapryśny jest! Weekend majowy też był deszczowy! Ale kiedyś dam jeszcze Rzymowi szansę, choć wcześniej skoczymy do Wenecji!
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies