Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Mirkowy ogród (początki) 14:57, 25 cze 2014

Do góry
Sadzonki bukszpanów teraz i fotka niżej z wiosny jest różnica?
Mirkowy ogród (początki) 14:55, 25 cze 2014

Do góry
Julitko to są moje dwuletnie już wysadziłam będą z nich 32 kulki fotki wyżej.
Pomóżcie wyczarować mi ogród 14:54, 25 cze 2014

Do góry
Viola napisał(a)
Witam wszystkich zaglądających.
Na ten sezon miałam ambitny plan rozpocząć nasadzenia "ramy" ogrodu (co jest trochę uciążliwe ze względu na brak ogrodzenia)i zrobienie rabatki przy domu na mniejsze roślinki. W części już ten plan realizuję - jak na 3 pierwsze miesiące myślę, że jest nieźle. Jeśli pamiętacie tuje "szmaragdopodobne" przed granicznym żółtym budynkiem sąsiada postanowiłam je podmienić na inny gatunek - spiralis - kształtem podobne są do choinek, lubią wilgoć i dobrze znoszą cień. Na razie wymieniłam siedem, ale planuję jeszcze dosadzić po dwie z każdej strony, aby poszerzyć tło spiralisowe za brzozami. No i najważniejsze mam już 3 brzózki doorenbos, (dosadzę jeszcze dwie) które w przyszłości mają utworzyć mini zagajnik. Muszę dokupić solidne paliki bo silny wiatr może uszkodzić drzewa. Ze strachu zabezpieczyłam kamieniami, oczywiście do momentu wbicia podpórek.

OTO MOJE PROPOZYCJE

Ogród Eli 14:52, 25 cze 2014

Do góry

M chciał mi ulżyć w pracy przy przycinaniu trawy przy kostce...przeleciał randapem udusić czy pochwalić????

Ogród Eli 14:49, 25 cze 2014

Do góry
Agania napisał(a)
Uroczo i kolorowo, po prostu pięknie Elu, róże w bylinach, w takie zestawienia są zawsze udane

Widziałam foty ze spotkania u Małej Mi, Ewerest cię bardzo polubił i wyjątkowy kawałek tortu dostałaś

chyba po prostu usiadłam na ścieżce Miśka
moje zestawienia mnie czasami przerażają

obgryzione róże przez sarny

juka ma 11 pędów

Ogród pełen motyli...... 14:45, 25 cze 2014

Do góry

Zaczęło się lato, niech więc będzie kolorowo.
Mirkowy ogród (początki) 14:43, 25 cze 2014

Do góry
Dziękuję za truskaweczkę....a bukszpany na tej fotce ile mają? Bo moje w ubiegłym roku rozmnażałam i rosną, ale nie wiem kiedy na ostateczne miejsce wysdzić
Mirka napisał(a)
Ogródek Ewy 14:43, 25 cze 2014

Do góry
Nallar napisał(a)

Brzydko to brzmi, ale odmachuję. Na roślince pojawiają się już kwiatki, są jeszcze małe więc poczekamy. Dziś z prac w ogrodzie przysłowiowe nici,
leje, że nawet sunia nie ma ochoty wyjść na dwór.
Zapytam u siebie jak nasz mały Tygrysek? Drapanko za uszkiem przesyła ciocia Ewa.

U mnie ładnie tylko ciśnienie spada, spać się chce, piję kawę za kawą i nic, dalej jestem senna.
Tygrysek czuje się dobrze jest wesoły, energiczny, czasami ma problem z oddychaniem.
Podrapałam go za uszkiem on tak fajnie się śmieje jak jest drapany,muszę mu fotkę zrobić,
Przesyłam dużo drapanka dla suni
Pozdrawiam cieplutko.
Ogród Eli 14:42, 25 cze 2014

Do góry
pierwszy kwiat gazani z nasionek

przedstawiam białą aksamitkę...może się przebarwi na jesień oszukują na każdym kroku

totalny mix, a ostróżka poległa, mus do krzaków po kijka
Ogród Eli 14:37, 25 cze 2014

Do góry

Ogród Eli 14:33, 25 cze 2014

Do góry
dziwna i fajna ta róża, przebarwia się jakoś tak i kwiaty zasychają

mój ulubiony choć skromny widoczek
Pomóżcie wyczarować mi ogród 14:20, 25 cze 2014

Do góry
Viola napisał(a)
Nie wierzę, że to zrobiłam. Dobrze, że już po 13.00 (młodzi na szczęście nie wiedzą co to znaczy) bo zaraz chyba legalnie sięgnę po co-nie-co. Takie ładne przyrosty były A teraz .... Na zdjęciach dokumentacja, łącznie z narzędziem zbrodni oraz ofiarami

Porażone listki:

W razie gdybym jutro nie pojawiła się na forum, to Tusiala wie kto jest sprawcą mojego tajemniczego zniknięcia. Motyw jest. Wierzby są ukochanymi drzewkami mojego M.

Violu tak trzeba, żeby była piękna kula - pięć oczek i trach
w prawym górnym narożniku
Pomóżcie wyczarować mi ogród 14:15, 25 cze 2014

Do góry
To ja mam prawie zrealizowany pomysł Marcina z Wrocławia połączenie brzóz + czerwonego koloru ale wiosną , latem i jesienią - barberysy - zimą będą tylko czerwone owoce

w odsłonie jesiennej

Jest to jeszcze małe bo tworzone zmłodych sadzonek a nie dużych egzemplarzy

Brzozy były trzy jedna padła
Ogrodnik Mimo Woli cd 14:15, 25 cze 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Na razie próbuję ogarnąć swój wątek normalny i spotkaniowy... wiadomości czytałam, ale nie odpowiadałam... są otwarte by nei przegapić ...poczekaj chwilkę..

Wszystkie fotki z ogrodu wylądowały na spotkaniowym wątku, wiec dziś zrobiłam swoje
By wygenerować ruch na swoim wątku..ha, ha, ha...
Doniczek gierczusiowych chyba nikt nie sfotografował. Białe pelaśki tam są, od Agaty.. zaczynają kwitnąć..

Jak to nie!!! Iza zapodała nam te piękności
Ogrodnik Mimo Woli cd 14:05, 25 cze 2014

Do góry
ana_art napisał(a)

my lubimy parki linowe resztę napisałąm na pw

W Rzeszowie i bliskiej okolicy są 3

A tak wyglądał nasz wyjazd do Vivy... wszyscy czekali, a ja postanoiwłąm przesadzić rododndrona Alfreda i ileś kulek... bo zmieniliśmy linię rabaty.... to jest piątek późne popołudnie... Prosze popatrzeć na komisję.. cioteczka zarządziła by obrócić o 90 stopni, wiec było przekopywanie. Ten rodek będzie super rósł, bo sadzony pod okiem Bogdzi Foto z komórki eMusia.. dzis wydarłąm od niego.

Ogrodnik Mimo Woli cd 14:02, 25 cze 2014

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Wielka Mała Mi, wielkie podziękowania za wszystko!

A tak konkretnie to muszę powiedzieć kilka rzeczy:
1. ogród rośnie na żyznych lessach, zaopatrzony w wodę, tak "mimo woli" bujnie i zdrowo;
2. ogród jest po opieką rasowych pracowitych ogrodników Ani i Kazka (wielka sztuka), którzy wiedzą co i jak, kiedy i co zrobić w tym królestwie;
3. ogród jest żywy, radosny, zmienny;
4. ogród ma wodę i "cieki" wodne , ma szklarnię, warzywnik, jagodnik i piękny trawnik, że nie wspomnę (bo to oczywistość) o bujnych rabatach oraz ciekawym widoku na miasto;
5. jest to ogród o niesamowitej mocy produkcyjnej (siewki, odnóżki, szczepki, gałązki - każdy z nas tego dobra doświadczył).

Jest to bardzo smaczny i pachnący ogród.

Brakuje w nim ula.... myślę intensywnie

A w szklarni pomidorki i ogórki owocują, bo sieję w nim koper .. zostawiam nasiona na zimę i dosiewam wczesną wiosną.. pszczółek mam tyle w szklarni, że czasami boję sie wejść... tak jak dziś..... koper uwielbiają pszczoły... w szklarni dziś jest tak gośno, że uszy bolą..

W przyszłości? Domek zatopiony w zieleni.... 14:01, 25 cze 2014

Do góry
Liliowce se kwitną

Ogrodnik Mimo Woli cd 13:57, 25 cze 2014

Do góry
Konstancja30 napisał(a)

jak nie jak tak ...

Biję się w piersi aż dudni.... faktycznie...

Ale nikt nie sfocił co mi sie wysiało przy ognisku pomiędzy kostką.. .... opowiadałam i pokazywałam ile tam jest gatunków i odmian... szczypior, pomidor, szałwia, dziewanna, kosmos, kleome, koper, naparstnica, werbena..... i nie Pamietam co jeszcze

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 13:55, 25 cze 2014

Do góry
Milka napisał(a)

ciekawa jestem, jaka zima w planie, czy znowu przezimuje?

ale łan! Moja też już kwitnie, ale mój szpalerek rzedziuchny, bo pięć kepek w doniczkach przezimowałam.

Co to za zaraza jakaś (a może moda?) - ze zmianą nicków?
Zmyłka totalna.
Jakiś czas mnie nie było na forum, zadglądam dziś, a tu się jakaś Milka wśród forumowiczów plącze

A co planujesz posadzić w środku?
Ogrodnik Mimo Woli cd 13:54, 25 cze 2014

Do góry
Hogata napisał(a)

Dzięki Aniu, muszę skorzystać, miałam już nie kupować ale muszę

Skąd to znam...... z autopsji.. jeszcze mam floksa do posadzenia.. (jakbym mało ich miała!!! ) i szałwie co mogą zimować ale nei muszą... zajefajna jest
Ale foto nie mam..

Za to trawnik coraz łądniejszy i woda w oczku coraz czystsza... niestety na spotkanie zrobiłam odsysanie mułu z dna wiec wymieszałam wodę strasznie (eMuś chiał mnie bić za to....).... i od zeszłęgo roku był zepsuty filtr..

Proszę jak już rybki widać

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies