Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 15:14, 18 lip 2014

Do góry
Mira..........a wiesz, że cofnęłam się do ogrodu sprzed 2 lat i ojej, normalnie szok, jakie zmiany i to na plus, miałam okropnie,a mimo to lubiłam ogródzimą zrobię porównanie, bo w ciągu tych 2 lat, zmiany kolosalne, aż sama jestem zaskoczona
Leonardo śliczna, też nowa u mnie i już wiem, ze ta angielka o którą pytam, to Abraham Darby
a liatrii za rok będzie mnóstwo, bo siewek od groma
Budleje, 7 sztuk, mam na południowym murze, w połączeniu z różami, werbenami i albizją i buczkiem, ale nijak na focie mi to wychodzi, w realu podoba mi się
białe budleje na białym murze, nijak pokazać

a powojnik zarasta berberys, jak ja będę ciąć?

dorkowO....oj, gdzie przepadłaś Dorotko? fajnie, że zaglądasz obrazki szybko się ogląda, cieplutko pozdrawiammam nadzieję, że u ciebie wszystko ok

Ogród Sylwii od początku cz.II 15:14, 18 lip 2014

Do góry
doszlifowałam nareszcie kanciki przy cisach ... nasypałam kory bo nie sposób z tymi chwastami w tym roku

Ogród Sylwii od początku cz.II 15:13, 18 lip 2014

Do góry
Ogród Sylwii od początku cz.II 15:12, 18 lip 2014

Do góry
Ogród Sylwii od początku cz.II 15:12, 18 lip 2014

Do góry

Ogród Sylwii od początku cz.II 15:09, 18 lip 2014

Do góry
pomimo deszczów, ulew, wiatrów i palącego słońca jakoś to wszystko się trzyma .....
Ogród Sylwii od początku cz.II 15:03, 18 lip 2014

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Rozplenica i odętka - notuję. Merci.

Ewuś tutaj świeże moje zdjęcia :

ta moja rozplenica jakaś wyrośnięta nazbyt albo taka odmiana ... w niższej odętka będzie się ładniej prezentować ... tak mi się wydaje
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 15:01, 18 lip 2014

Do góry
Gosia......floksy dzięki O. u mnie zagościły, jakoś do tej pory niespecjalnie za nimi przepadałam, zmieniam opinię, to świetne roślinki i na dodatek pachną, ja mocno zapachowa jestem
te pełne i pachnące lilie lubię za wszystko, w tym roku najpóźniej zaczęły

Eliza....ostatnio wszyscy w piętkę zagonieni, co za czasy, ale cieszę się, że wpadłaśpozdrawiam

Mala_Mi.....Aniu, no widziałam i zapomniałam o nim u ciebie napisać, cieszę się bardzo, niech owocuje i wstydu nie przynosi; u mnie znowu zatrzęsienie winogron, co z nimi robić, może soki?
jak chwalisz cięcie, to jeszcze te poleciałam, ale mi szło szybko, tylko nic nie podkładam, potem uschnie i wygrabię, bo 10 światów z tym zabezpieczaniem, nie na moją cierpliwość

od razu inaczej, jak nie ma poczochrańców
Działka prawie w Borach Tucholskich 14:58, 18 lip 2014

Do góry
Ozz foty tak a pogaduszek z facetem za dużo się nie uskuteczni

Anioły są takie ciche
zwłaszcza te w Bieszczadach
gdy spotkasz takiego w górach
wiele z nim nie pogadasz...

Na Rysach tłok jak zwykle, fotka z archiwum bo dopiero się szykuję
ten rok chyba będzie bez Orlej i Rysów

Blaski i cienie nowego życia 14:56, 18 lip 2014

Do góry
Urszulla napisał(a)
A na dzisiaj ogrodowiskowo

Łał - śliczna jest A masz ich trochę - muszą być zjawiskowe w "tej kupie"
Ulcia- odpocznij, zrelaksuj się, sił nabieraj, baw się dobrze i ogólnie fajnego wyjazdu pozdrów ode mnie "morze nasze morze"

Aaaa - jeszcze dodam że moje hortki jednak postanowiły zakwintąć małe bo małe ale już mają pączki
Ogród Sylwii od początku cz.II 14:55, 18 lip 2014

Do góry
Kilka migawek z dnia dzisiejszego ...

szkoda , że nie posadziłam w miejsce stożka umbraculifery ... bardziej by mi odpowiadało albo inne drzewo .... pomyślę .... tylko jak wykopać stożka cisowego złożonego z czterech krzaczorów ....
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 14:45, 18 lip 2014

Do góry
zawitka.........Halinko, są jeszcze czerwone, ale osobiście nie spotkałam, bo bardzo by mi pasowała do pomysłu z makami; moja to odmiana Scorpion
zgrała się z kolorami cynii, to zawsze niespodzianka, ale z liliowcami niekoniecznie
lubię tę fazę kwiatu limki, a lobelia dopiero teraz zaczyna, jak już ją miałam wywalić, coś mi z nią sianie nie idzie

Pszczelarnia......Ewa, na początku rośnie ładnie, potem się rozłazi, a kępa w środku łysieje, kwiatostan się pokłada mocno, może w cieniu będzie lepiej, ale zdecydowanie wodę lubi, jeśli regularne podlewanie, będzie ładniejszy; swój wykopałam, choć na pewno odbije znowu i mam pusty plac i myślę, co dać, chyba wolę dosadzić tam floksy

albo te lilie
Moja bajka 14:35, 18 lip 2014

Do góry
Katkak napisał(a)

Kasiu pięknie chyba mnie przekonałaś do wilcy - dobrze mówię? Tylko oczywiście u mnie każdy kolor, tylko nie niebieski choć u Ciebie bardzo mi się podoba
Ogród Zabaewy ... i nie tylko ... ;) 14:34, 18 lip 2014

Do góry
Robaczek dla Przemka - nie nasz - z Borneo...

Życie w wiejskim ogrodzie 14:32, 18 lip 2014

Do góry
Przemku - robaczki dla Ciebie

A inny - u mnie
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 14:30, 18 lip 2014

Do góry
Fajny ten sprzęt pokazałaś ja kupowałam wiosną szpalerowe tej firmy i są super,bo lekkie.
ale pewnie kiedyś skuszę się na takie jak pokazałaś one są akumulatorowe?

Połączenia roślin cudne. Czytam Twoje porady i przyznam szczerze że Ty już wiesz co i jak w Twoim ogrodzie rośnie i jakiego miejsca potrzebuje. U mnie prawie wszędzie patelnia. Więc drzew potrzeba.
A tą rabatę o której piszemy to moja hortensjowa tarasowa. Tam na obrzeżu tylko trawy wytrzymają letni suchostanżurawki wszystkie przesadzę na prawą stronę, a tam pójdą 3 buchanani i chyba Mint Mist.

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 14:21, 18 lip 2014

Do góry
anna_g.....Aniu, avatarek idealny do spacerku, jakbyś faktycznie u mnie była
hosty, to 2 -letnie sadzonki, z wielkiego potwora, co rąbałam siekierą, aby podzielić
na poważnie zaczyna ketmia, ale mus ją podlewać, bo kwiaty szybko opadają
Aniu pozdrawiam

jagoda99.......wróciłaś już, pewnie masa wspomnień i na nowo tęsknota. dzięki Jagodo i pozdrawiam
cięłam mur z berberysów...i zaczyna tytoń ozdobny, nasiona pzrtrwały w donicy

iwonaal.... Iwonko wielkie dzięki inne miejsca też ciekawe i chyba w większości udało się, jeszcze w środku pozmieniam, bo na szybko robiłam przenosiny, a o tej porze najlepiej widać, co nie pasuje
chodzę scieżką i wącham, ależ pachnie

Ogród z pompą 14:20, 18 lip 2014

Do góry
agata19762 napisał(a)

miło mi

bardzo podoba mi się ta Twoja ścieżka, robi niesamowite wrażenie ...

pozdrawiam serdecznie

Różany zawrót głowy. Zaczynam chcieć mieć róże!!! Piękne są, dziękuję za nie
Ogród z pompą 14:17, 18 lip 2014

Do góry
Kindzia napisał(a)
I ja przyleciałam się przywitać zainteresowana nazwą wątku...

Bardzo ten zaułek mi się podoba, u mnie nie ma takich tajemniczych przejść, może jeszcze kiedyś pomyślę nad czymś takim u siebie. Na razie po prostu mi się nie chce przewalać wszystkiego do góry nogami, dopiero skończyłam jako tako obsadzanie wszystkiego. Ale kusi mnie coś takiego

Na powitanie róża

Cieszę się, że zakątek się podoba. Tylko nie właścicielce, hihihi.
Pewnie sobie w chwili wolnego zajrzę, bo teraz biegiem odpisuję.

Ach te róże! Strasznie mnie kusicie!
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 14:16, 18 lip 2014

Do góry
Milka napisał(a)

fajne też są rozwary, szybko się wysiewają i powstaje wielka kępa...u mnie rosną białe, różowe i niebieskie
juz pełno siewek

Patrz Irenka a ja nie wiedziałam że rozwary się rozsiewają - ja myślałam że one sie tak rozrastają tylko... obcinam przekwitłe kwiaty to pewnie mi się i nie rozsialy... musze przestać obcinać niech się sieją... Fajny ten różowy - ja mam niebieski i biały.. Tylko w tym roku takie wysokie jakies sie zrobiły
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies