Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Początki w Kruklandii 22:07, 17 lip 2014

Do góry
Jedyna kwitnąca jeżówka...na razie mam nadzieję

I rozchodnik...strasznie wielki się zrobił...z jednej gałązki/łodyżki ?
Połowa działki - czyli mam powoli dość 22:03, 17 lip 2014

Do góry
Halinko gratulacje na następną zaliczoną setę! A co do sosny. Jak była Danusia z ekipą na cięciu jałowca, to poradziła mi aby obciąć dolne gałęzie u dużego świerka na wysokość 2, 5 m a pod nim posadzić to i owo. Tak zrobiłem a był to kwiecień czyli wczesna wiosna. No i sobie narobiłem- z każdej rany zaczęły wyciekać soki a pień do dołu zrobił się biały jak u Ciebie. Delikatnie skrobałem tę żywice i nie smarowałem niczym. To było w kwietniu 2011. Przez następne 2 wiosny wyciekało ale coraz mniej. Teraz pozostały tylko małe otworki które się zabliźniają a sok nie wycieka czyli drzewo sobie poradziło. Zauważyłem również inną obronę drzewa- mianowicie w jesieni 2011 pojawiła się niezliczona ilość zalążków szyszek o patrz ( fotka z maja 2012)

Myślę aby wyczyścić ten silikon bo on tylko opóźnia proces gojenia po pęknięciu. Może faktycznie posmarować maścią ogrodniczą ranę i cierpliwie czekać. Mam nadzieję że drzewo się obroni czego życzę z całego serca i pozdrawiam.
Ogród hortensjowo brzoskwiniowy 22:03, 17 lip 2014

Do góry
Ogród do odświeżenia 22:03, 17 lip 2014

Do góry
I pozostałe

lawenda (dwa różne rodzaje) i macijeka i Alba Rose w tle obok ....jeżówki przedstawiać nie trzeba, szkoda, że ino jedna

Grandiflora jak siem nie weźmie to się pożegnamy
Ogród hortensjowo brzoskwiniowy 22:02, 17 lip 2014

Do góry
Kasik napisał(a)
Tarasowo

WOW!...bez komentarza, no jak be z komentarza jak WOW!
Początki w Kruklandii 22:02, 17 lip 2014

Do góry
Moja jedna brzózka ma ponad dwa metry!!!!
Kupiłam je w tamtym roku i sięgały mi do pasa...a teraz są większe ode mnie

Oj słabo tu je widać

Moja gigantka hehe
Początki w Kruklandii 21:57, 17 lip 2014

Do góry
Wróciłam z młodą od lekarza...ją zbadali, mnie już nie chcieli, ona zdrowa, ja nie bardzo... ale musiałam podlać, bo nie wytrzymałam widoku

Żurawki klapnięte, dwie szałwie padły, padła krwawnica w doniczce, bo nie zdążyłam jej posadzić Trawnik vel perzownik zarósł już wszystkim co możliwe, rabaty zresztą też...
Szybkie fotki kiepskiej jakości.

Pod brzozą szałwia...dla Jagódki

Może tu lepiej będzie widać

Mała Eleczka 21:57, 17 lip 2014

Do góry
tak na szybko zrobiłam coś takiego ale z góry przepraszam bo w pencie to ja się wkurzam, a nie rysuje
Ogród w budowie - nieustającej 21:56, 17 lip 2014

Do góry
Gabriela napisał(a)

A u nas mszyce zniknęły, że tak powiem "samoistnie".
Bardzo mnie cieszą te wszystkie pszczołowate i trzmiele na moich kwiatkach i ziołach. Wczoraj widziałam chmarę motyli - objadały się nektarem z oregano, które właśnie kwitnie.

Dość deszczowo i faktycznie mszycom nie sprzyja - nawet na początku zdejmowałam je po prostu z młodych pędów ręcznie i nie wracały szybko. Niestety obecnie w powrocie pomagają im mrówki i na nich będę się musiała niestety skupić...

Co do nasion - próbowałaś reklamować? Jeśli porządna firma i dba o reputację, to jest szansa, że uwzględnią. Wątpię by takie ''gratisy" lubili dodawać do zamówionych roślin...
Ogród hortensjowo brzoskwiniowy 21:56, 17 lip 2014

Do góry
Tarasowo

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 21:53, 17 lip 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Hortensje magical moonlight starują

No ślicznie wyglądaja buksy pod brzozami ale ta budleja poniżej jest pięknatakie widoki można oglądać, bo za siatka też są nasadzenia a nie chwaściory jak u mnie, może w końcu dorobię się jakiejś matymiłego urlopowania, u mnie po południu popadało, pozdrówka
Ogród do odświeżenia 21:53, 17 lip 2014

Do góry
I ciut mojego ogródka z dnia dzisiejszego...pozostawię bez komentarza, bo sił mi np isnaie dzisiaj brakuje
Vanilka

Hortki

Rodek, który zaczyna drugie kwitnienie!
Ogród w skali mikro cz.II 21:53, 17 lip 2014

Do góry
gierczusia napisał(a)
Z tego całego niepokoju i silnej potrzeby relaksu klona se wreszcie kupiłam póki nie będę miała świeżego zapasu sił albo pomocnika to rośnie w salonie

Wiesz, że on Ci do tego salonu nawet pasuje kolorystycznie
Jak więcej błędów nie popełnić...... 21:52, 17 lip 2014

Do góry
Rabata z limkami jeszcze mikrusia zresztą one jakoś u mnie słabo rosną. Żywopłot z cisów zmasakrowanych przez psa zaczyna dochodzić do siebie potem są gracki, limki a przed nimi białe wrzosy i wrzośce wydaje mi się ze zbyt blisko limek posadzone ale na razie synowie tam w siatkówkę grają i krzyczą, że im się za bardzo na boisko już wciełam. Poczekam trochę aż im się to granie znudzi

Ogród Sylwii od początku cz.II 21:51, 17 lip 2014

Do góry
Syla napisał(a)
czy już pokazywałam lawendę ? ale z daleka wkradło się trochę różu ze stipą ... to kombinacja kolorem aby na wiosnę ? posadzić róże

Wybacz że nie pamiętam, te hortki z tyłu to Anabelle czy inne?
edit:
doczytałam dalej jednak Annabelle
Ogród Sylwii od początku cz.II 21:50, 17 lip 2014

Do góry
Syla napisał(a)
gabionowo ....

Sylwia też ten zestaw chciałam u siebie posadzić, ale choć u Ciebie i Marty mi się podoba to u siebie przekonania nie mam ... wskoczysz zobaczyć ... głosowanie trwa
MIKRO ogród 2.0 - czyli szewc bez butów chodzi 21:49, 17 lip 2014

Do góry
I na dobranoc, mała kokietka Green Ice... po deszczach mocno się obsypuje, ale ilością pąków nadrabia - czyż nie jest urocza Co ciekawe - mszyce na razie jej nie ,,zczaiły", ani nawet mrówki, ciii, nie zapeszać...

Jak to uporządkować? 21:48, 17 lip 2014

Do góry
LadyR napisał(a)

I jeszcze się pochwalę moją altanką.

Altana mi się bardzo podoba, kolor też mój ulubiony.
Pomysł na rabatkę pod altaną już jest?

Może jakieś miskanty pod płot i róże przy ścieżce ( kilka szt. tego samego gatunku a pomiędzy lawenda"hidcote?
MIKRO ogród 2.0 - czyli szewc bez butów chodzi 21:45, 17 lip 2014

Do góry
I nieco przyjemniejsze widoczki... ,,mysie" hostki nie mogą doczekać się wsadzenia do gruntu. Bardzo dzielnie spisują się już od paru lat w donicy. Mieszkają sobie ze szczawikiem... niby chwast, ale taki uroczy

Nowa, zielona mieszkanka (a nawet dwie) ogródka z gumy 'Little Lime', która w sumie nie będzie aż taka ''little", więc tylko jedna będzie rosła w słoneczku... chyba, że jednak posadzę tam różę to obie pójdą do cienia
,,Lądowiska dla owadów" jak je celnie określiła Gabriela. Obok rośnie proso rózgowe - niestety w różnych odmianach - o ile na balkonie to się sprawdzało, o tyle w ogrodzie wolałabym mieć jedną... zobaczę czy nie wymienię na wiosnę Tylko gdzie ja podziałam kartki z odmianami...

A to jeżówka od Alinki - bardzo dorodna kępa, choć na kwiatki pewnie trzeba poczekać...
Kwiatowy ogródek Monteverde 21:44, 17 lip 2014

Do góry
Donia72 napisał(a)
Aniu, wyczytalam u Ciebie, ze masz roze z patyka Czyli, ze roze tez mozna samemu sobie ukorzenic? tak normalnie, patyk w ukorzeniacz i do ziemi?

Ano ale ja jeszcze nakladam na nia plastykową butelkę, odkręcam pokrywkę a w jej miejsce wsuwam trochę słomy lub trawy, żeby był dostęp powietrza i zostawiam do wiosny
Ukorzeniony to Chopin czekam jeszcze na drugą, nie zawsze wszystkie się ukorzeniają ale można próbować
no i ukorzenił mi się jeszcze powojnik Cecile miałam go w rajskim i tam został, ale wczoraj jedyna z 3 sadzoneczka wydala kwiatek jak się cofniesz to przeczytasz a to dzisiejsze zdjęcierobione po deszczu
kwiatek cały w pyłku
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies