Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Sebek"

Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 20:04, 20 paź 2016

Do góry
Aż mnie oczy bolą od tych klonów - cudowne!
Typografia ogrodu 20:01, 20 paź 2016

Do góry
Po co Van Eijka oddalas - tulipanów o większych kwiatach nigdy nie miałem, cudne były Ale... teściowa na pewno się z nich ucieszy
Coś jeszcze, coś więcej... 19:55, 20 paź 2016

Do góry
Może jakaś terapia grupowa? Co prawda propozycja, by popieprzyć chorobę kusząca, ale... zajmę się tym później Na chwile obecna - zaparzyc komuś herbaty?
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 18:46, 20 paź 2016

Do góry
Tak pięknie wyrazić swoich odczuć jak Marta nie umiem, ale... czuje to samo - niezmiennie Przynajmniej w tym uczuciu jestem stały
Macham jesiennie - ciemności o tej porze juz mi się nie widzą - a gdzie tam do czego
Coś jeszcze, coś więcej... 15:11, 20 paź 2016

Do góry
Sebek napisał(a)

Napisałaś tak, jakbym miał 15 lat... Ale ja alko rzadko kiedy pije - jeszcze w takiej wersji to już w ogóle
Nadal jestem pociągający, ale to dzięki cucudnej pogodzie Jak to dobrze, że siedzę w pracy i nie widzę świata Bożego

hahaha, ale tu nie o picie chodzi , poza tym miałam na myśli, że może jakieś nieletnie osoby przeczytają i pomyślą sobie, że tu jakieś bezeceństwa
ale jak kces to podaje przepis: bierze się ziarnko pieprzu, kładzie na brzuchu i drugim brzuchem trze tak długo aż się zetrze na proszek... podobno na bank przeziębienie przechodzi
Coś jeszcze, coś więcej... 13:53, 20 paź 2016

Do góry
mikina34 napisał(a)

Na przeziębienie jest jeszcze jeden sposób mojej babci, ziarnko pieprzu... , ale to tylko dla dorosłych
Najważniejsze, że idzie ku lepszemu

Napisałaś tak, jakbym miał 15 lat... Ale ja alko rzadko kiedy pije - jeszcze w takiej wersji to już w ogóle
Nadal jestem pociągający, ale to dzięki cucudnej pogodzie Jak to dobrze, że siedzę w pracy i nie widzę świata Bożego
Coś jeszcze, coś więcej... 13:50, 20 paź 2016

Do góry
kasja83 napisał(a)

Mnie słowo czosnek też zniechęca w kontekście przeziębieniowym,bo jak myślę o Purple Sensation to co innegoDo dziś pamiętam jak mi dziadek korale z czosnku wiązał na szyi jak byłam chora

nie dość, że wirusy z dala się od Ciebie trzymały to jeszcze wampiry tez pewnie bały się podejść
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 13:49, 20 paź 2016

Do góry
A zdjęć jak nie było tak nie ma...
Po mojemu. Ogród subiektywnie świadomy. 21:08, 19 paź 2016

Do góry
Ciekawią mnie te magazyny
Po mojemu. Ogród subiektywnie świadomy. 17:37, 19 paź 2016

Do góry
Lojanto - operację na brzozie wykonam choćby po to, by móc chronić pozostałe drzewa. Samych brzóz pożytecznych mam 14 sztuk. Wolałabym żadnej już nie wycinać...

kasja - pilnować nie musisz - wątek nieco ślimaczy - dokładnie jak mój nastrój i chęci do działania w ogrodzie

Sebek - szkoda mi, bo ta brzoza już ładnie urosła. Ale... jak mawia Szefowa: nie rozpaczaj, będzie miejsce na nowe

Borbetko - golteria taka jakaś świąteczna mi się wydaje... A choroby brzóz... Kiedy przeczytałam, że trociniarka jest "typowym" ich szkodnikiem - nieco inaczej spojrzałam na zagrożenia dla roślin.

anbu - masz całkowitą rację, warto reagować, ale... mam taką filozofię dużego ogrodu, która zakłada, że powinnam odejmować sobie pracy, a nie dodawać. Nawet kosztem rezygnacji z roślin, które postanowią u mnie strajkować. Mimo tego - poczytam o OW. Wiosną dam znać, czy bez żadnych oprysków buksy sobie poradzą.

Danuś
- mam dolinę, kiedy patrzę na tą szarość... Niby modny kolor ale w tym wydaniu mnie nie rusza... Jestem zdecydowanie światłolubna. Dziś znowu calutki dzień w ulewnym deszczu.

Milka
- wiesz co - Poli ma chyba rację, że pióropusze mogą być różne w zależności od stanowiska, zasobności gleby, ilości nawozu - etc. Pokazała swoje /a wierzę, że akurat Ona ma oryginały/ i też różnie kwitną... Variegatusa nie pstryknęłam. Zrobię to przy okazji, bo muszę też pokazać Adagio dla Lindsay.

Matka - co się stało z wątkiem? Dokładnie to samo, co z Twoim. A tawułki możesz obejrzeć na pierwszej stronie aktualnego wątku.
Coś jeszcze, coś więcej... 09:14, 19 paź 2016

Do góry
Sebek napisał(a)

Po słowie czosnek nie czytam dalej Został mi tylko katar - wrócil po wczorajszym deszczowym spacerze

Na przeziębienie jest jeszcze jeden sposób mojej babci, ziarnko pieprzu... , ale to tylko dla dorosłych
Najważniejsze, że idzie ku lepszemu
Coś jeszcze, coś więcej... 07:33, 19 paź 2016

Do góry
Sebek napisał(a)

Po słowie czosnek nie czytam dalej Został mi tylko katar - wrócil po wczorajszym deszczowym spacerze

Mnie słowo czosnek też zniechęca w kontekście przeziębieniowym,bo jak myślę o Purple Sensation to co innegoDo dziś pamiętam jak mi dziadek korale z czosnku wiązał na szyi jak byłam chora
Coś jeszcze, coś więcej... 07:10, 19 paź 2016

Do góry
Madzenka napisał(a)
Zdrowka zycze cobys na kolejne spotkania miał siły
Kiedy beda foty ogrodu?

No właśnie... Foty Jeszcze chwila i sam oprotestuje swój wątek

W weekend się postaram W sensie w niedziele
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 23:20, 18 paź 2016

Do góry
Madzenka napisał(a)

A prosze bardzo: moja ewidencja tegoroczna

Tulipany 2016/2017

BK Królik
TULIPAN PEŁNY WCZESNY FLASH POINT 5 SZT. 10
TULIPAN PEŁNY WCZESNY MURILLO PEACH BLOSSOM 5 SZT 10
TULIPAN PEŁNY ANGELIQUE 5 SZT. - - 10

OBi
Angelique 4x5szt
Purple Tower2x4

lidl
Elegant Lady 3x10
Mount Tacoma 2x10
Exotic Emparor 4x10
Purisima Fishermana white 2x10
Virdiflora Virchic 3x 10
angelique +Blue Diamond 3x10
White parrot + black parrot 2x8
Black parrot 2x8
Purple Prince 2x12
Narcyzy Bridal Crown 1x10
Czosnek gladiator 2x2
Hiacynt Woodstock 1x20

Cebulekwiatowe Częstochowa

Tulipan (Tulipa) Popcorn 5 szt
Ilość: 5 op.
Rozmiar: 12/+

Tulipan (Tulipa) Spring Green 5 szt.

Tulipan (Tulipa) Weisse Berliner 5 szt.

Rozmiar: 11/12

Tulipan (Tulipa) White Dream 5 szt.

Kosaciec (Iris Hollandica) MIX 10 szt.

Ilość: 5 szt.
Rozmiar: 8/9

Tulipan (Tulipa) Aveyron 5 szt.

Ilość: 10 op.

Tulipan (Tulipa) Apricot Delight 5 szt.

Tulipan (Tulipa) Ice Age 5 szt

Tulipan (Tulipa) Mistress 5 szt.

Tulipan (Tulipa) Thesire 5 szt.

Tulipan (Tulipa) White Proud 5 szt.

Rozmiar: 11/12

Tulipan (Tulipa) Purple Pride 5 szt.
Rozmiar: 12/ +

Krokus (Crocus) Tricolor / Ruby Giant 20 szt.

Rozmiar: Zestaw

Krokus (Crocus) Flower Record / Pickwick 20 szt.

Krokus (Crocus) Jeanne d Arc / Flower Record 20 szt.

Tulipan (Tulipa ) Negrita Parrot 5 szt.

Rozmiar: 12

'

O jeżu malusieńki! Do grudnia może zdążysz to posadzić A potem będziemy wieszać lampki i wianki
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 23:06, 18 paź 2016

Do góry
Sebek napisał(a)
Fajne te koce W ogrodzie masz super! A grujeczniki chyba trzeba będzie pochlastac wiosną, muszą się zagescic

będę prosic zatem o instrukcje, bedziemy zaznaczac czerwone kreseczki na zdjęciach
Coś jeszcze, coś więcej... 22:47, 18 paź 2016

Do góry
lojalna_ napisał(a)
Sebek jeszcze Ci nie dziękowałam za tak fajnie zorganizowane spotkanie. Stół zajęty prawie cały dzien i miejsca dla wszystkich )) oczka miałes fest nieprzytomne mam nadzieje ze lepiej sie czujesz ))

Powiem Ci Twoja mina jak robiłeś fotę i zawolalismy Ci do zdjecia no mimika twarzy bezzcennaa ta brewka do gory )))) dziewczyny potwierdza tez ten moment w pamięci uchwyciły )))

kurcze - tak dokładnie mnie obczaiłyscie, że zaczynam się bać Ale z Wami na koniec świata i jeszcze trochę - nawet jak myślami byłem... gdzie indziej
Czy lepiej się czuje? Tak, przynajmniej jeśli chodzi o powrót do formy Bo w głowie dalej jestem niezrownowazony
Coś jeszcze, coś więcej... 22:43, 18 paź 2016

Do góry
Marta napisał(a)

Czemu w takich chwilach czas pędzi jak szalony? Może na wiosnę jakieś spotkanko? Wiem, Ty rozrywany jesteś, pędzisz na większość spotkań po całej Polsce. Podziwiam Cię za to. Kuruj się.

Do wiosny daleko Ale na pewno się znowu zgadamy Na tulipany albo rododendrony
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:17, 18 paź 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
To samo pomyślałam, co Sebek
Reniu, nie mam pv

Już masz przepraszam ...
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:16, 18 paź 2016

Do góry
Sebek napisał(a)
Super to wygląda Ale... dlaczego reksiowa? Oświeć mię proszę, bo demencja mi dokucza

Dzięki Sebek a reksiowa bo obiecała tą nazwę Asi jeśli zdecyduję się na jej propozycję, którą rozrysowała na podkładce w Reksie
Lawendowy zawrót głowy 22:11, 18 paź 2016

Do góry
lojalna_ napisał(a)
Juz mnie wkurzyłli obaj ....niech sobie następnym razem sami kupują i sami wymyślają foch

Amelka Sebek. Śmiejący sie terminal nas łaczy ))))
Jolu nie złość się, złość piękności szkodzi wiem co mówię ostatnio trochę zbrzydłam ps ja w Ikei raz w życiu byłam 12 lat temu
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies