Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród nie tylko bukszpanowy - część III

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III

Gardenarium 14:50, 20 paź 2016

Marto, dziękuję. Ty zawsze brzmisz w swoich wypowiedziach tak mądrze i pięknie.

Dziękuję jeszcze raz. Za czarodziejkę. Staram się czarować swoją rzeczywistość, aby patrzeć na nią i cieszyć się. Naprawdę się cieszę jak głupia, że mam taki stary wał do trawnika... stare sekatory zardzewiałe...stare ramy, które kiedyś gdzieś wisiały,.. a teraz ... mój ogród przegląda się w tych starych okienkach. Ogród ma duszę dzięki temu, bo wypełniają go wspomnienia minionych czasów...

To właśnie uwielbiam najbardziej. Zawsze kochałam starocie, poprzedni ogród zawiera wiele takich rzeczy. Kiedyś je zabiorę i znajdę im godne miejsce.

Stalowe kule mają wszyscy, za każdym zakrętem można je zobaczyć a takiego wału drugiego nie ma na świecie, bo był ręcznie robiony 200 lat temu. To dopiero ma wartość sentymentalną. Szkoda tylko, że nie mam jak wszystkiego wyeksponować i muszę chować po kątach. Ale okienka musiałam powiesić

Jeszcze dodam o świerkach. Były tam sadzone różne, małe i wielkie, jedne cięte, drugie pozostawione.. Wielkie są. Twoje też urosną. Szybciej niż myślisz.

Instagram Ogrodowiska
violka171 15:04, 20 paź 2016

Gardenarium napisał(a)
Miałam nic w tym roku nie sadzić, ale jak popatrzyłam na pęd ku cebulom, w końcu jak zwykle stało się inaczej, nie wiem jeszcze czy w gruncie czy w donicach...ale z oferty niezawodnej gartenea http://gartenea.pl/31-tulipany

wybrałam takie:

Black Parrot
Inzell Parrot
Rococo
Super Parrot
Daytona
Prince
Sapporo
National Velvet
Jan Reus
Weisse Berliner
Exotic Emperor
Dolls Minuet
Esperanto
Queen od Night
Menton
Montreux

Allium Gladiator

Czy jest coś co powstrzyma ogrodnika od niekupowania? Chyba nie ma.

Sadzenie pokażę jak przestanie padać, u nas siąpi.

W zeszłym roku był szał https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/474-warstwowe-sadzenie-roslin-cebulowych-w-duzych-pojemnikach

wow bedzie wielki szał,bardzo fajne odmiany wybrałaś
jest dokładnie tak jak piszesz Dausiu że ogrodnika nic nie powstrzyma od niekupowania ja mam mnóstwo cebul a i jeszcze dokupowałam ,na Twoje impresje lustrzane nie mogę się napatrzeć
czekam z utęsknieniem na wiosnę
Gardenarium 17:04, 20 paź 2016

O ludzie! Już ciemno się robi

Instagram Ogrodowiska
Katkak 18:19, 20 paź 2016

Danusiu uwielbiam klimat jaki stworzyłaś w Swoim ogrodzie. Taki tajemniczy i magiczny. Dom i ogrodzenie splątane w bluszczu, na każdym kroku cudowne, wysmakowane dodatki, lustra tworzące fajną iluzję. Nic tylko wejść i zagubić się w tym gąszczu.
Też od wiosny mam tego ślicznego klona, ale złapał niestety grzyba. Może w przyszłym roku dane mi będzie nacieszyć się jego kolorami. Pozdrawiam.
Sebek 18:46, 20 paź 2016

Tak pięknie wyrazić swoich odczuć jak Marta nie umiem, ale... czuje to samo - niezmiennie Przynajmniej w tym uczuciu jestem stały
Macham jesiennie - ciemności o tej porze juz mi się nie widzą - a gdzie tam do czego
leon60 19:59, 20 paź 2016

magicznie !
MirellaB 20:24, 20 paź 2016

A Kropeczka nie na smyczy wychodzi na spacer? Za chwilę zaczną z petard strzelać, żeby się nie wystraszyła i nie uciekła.
20:46, 20 paź 2016
u mnie na wsi kostką to tylko chodniki zrobili .....i to jeszcze najtańsza......jak zadalam pytanie kiedy bedzie droga to mi powiedzieli ze inni czekali 20 lat ...i to jest standard ...chory kraj i tyle.

na swiecie mista walcza o mieszkanców i pierwsze co to robia drogi i chodniki place zabaw boiska baseny parki/deptaki...zeby tylko ludzie zechcieli w danym miejscu mieszkac i płacic podatki ...domy sa na końcu...sto lat za murzynami sa nasi urzednicy ...a własciwie ich mentalność.
Zielona 21:09, 20 paź 2016

Gardenarium napisał(a)
Marto, dziękuję. Ty zawsze brzmisz w swoich wypowiedziach tak mądrze i pięknie.

Hamlet by odpowiedział: "Słowa, słowa, słowa..."

Danuś, ja wiem, jak bardzo się cieszysz swoim ogrodem. I wiem, że wciąż się nim zachwycasz. I to jest piękne! Myślę, że to stan, do którego wszyscy powinniśmy dążyć, tworząc własne zielone przestrzenie. Byśmy widzieli nie tylko to, co jest do zrobienia, co nie jest idealne, co mogłoby być lepiej zaplanowane...
Widzę Cię na ławeczce obok Witkowej rzeźby i wiem, że masz uśmiech od ucha do ucha. I obiecuję sobie, że też będę tak siedzieć u siebie! A właściwie... już często siedzę

nicol21 21:51, 20 paź 2016

Danusiu, ogród jak zawsze zachwyca! Piękne kolory jesieni i pomysł na lustra świetny, bardzo dobrze się wpasowują w klimat domu i ogrodu.
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies