Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

W cieniu - zacieniona 12:57, 24 cze 2014

Do góry
...zostawiam i znikam...
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 12:51, 24 cze 2014

Do góry
Gosiu/ciociu ......wędrowanie chyba od ciebie mi się udzieliło tacy fajni jesteście oboje, że bardzo tam pasowaliście i same pochwały na wasz temat piszą ale sen, dobrze, że dobrybuziole

AgnieszkaW......i ja też powoli tak zaczynam, sporo roślin z twojej listy u mnie gości, część mam takich, co na zdjęciu ładne były, kupiłam i niekoniecznie mi się podobają, żal wyrzucić, ale coś mus zrobić...no i oczywiście robię kolejną rewolucję w moich kulkach buksikowych, bo mnie tam wnerwia i nie podoba mi się...nam obojgu
wrzośce mam na liście, mam łysy plac do zakrycia...o sanatolinie myślę, nie mam pomysłu...
póki, co hortensje kwitną, ale jak nie podleję, leżą, bo sosny wszystko wypijają

Jula.....powinnam robić foty przed podlaniem, makabrycznie wtedy, magnolie popalone, brzydko się zrobiło, nic mi się prawie teraz nie podoba....poza małymi wyjątkami, choćby te tawułki japońskie, bez mecyi radzą sobie

Ogrodowy spektakl trwa ... 12:45, 24 cze 2014

Do góry
mira napisał(a)

Kasiu cała radość po mojej stronie, a Twój ogród niech Ci się śni i na pewno spełni, ja kiedyś marzyłam o piwoniach kwitnących i zasypiałam z widoczkiem
i zaraz w kolejnym sezonie do ogrodu wpadły dwie nowe

Mireczko mam piwonie w dwóch miejscach Jedna została brutalnie skoszona ale już odrosła i ma pąki, i za to je uwielbiam
Póki co gromadzę i rozmnażam "materiał" na mój wymarzony ogród
Moje ulubione kwiaty to tulipany, lecz w tym roku zakochałam się w różach, chcę mieć ich dużo u siebie u Ciebie widzę sporo i co wrzucisz zdjęcie, moje chciejstwa rosną
Nasze hortensje urzekające kwiatami przez długi okres :) 12:43, 24 cze 2014

Do góry
Witam
mam problem z moimi hortensjami Anabel
coś je podgryza głównie liście i nie wiem co to jest i jak z tym walczyć. Przesyłam zdjęcie może ktoś będzie umiał mi pomóc. Pozdrawiam i z góry dziękuje
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 12:40, 24 cze 2014

Do góry
Kindzia.......Kasiu, przypomnij się fajna jest, ale nie w połączeniu z tą różową, tak myślę

a u mnie susza tak wygląda trawa w lasku, w innych miejscach, tylko tam, gdzie rośliny podlewane, jako tako

na dodatek ta walka z kretem!

Marzenko....to ja zmieniałam, nie można polskiej literówki, więc tak wyszło
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 12:30, 24 cze 2014

Do góry
Wszystkich marzeń spełnienia w zdrowiu, szczęściu i słodyczy Danusiu !!!
ściskam ,

Ogród... reni 12:17, 24 cze 2014

Do góry
reni napisał(a)
Dziewczyny dzięki za odwiedziny trochę mnie nie było...
U mnie lato zaczęło się deszczowo...a tu kilka zaległych fotek

ta pierwsza bardzo mi się podoba znasz nazwę? pewnie wielkokwiatowa, widziałam pisklaczka super zdjęcia
Pierwszy dzień lata u Małej Mi - czerwiec 2014 11:56, 24 cze 2014

Do góry
Przepraszam, że nie odpowiadam każdemu z osobna..

Dziękuję jeszcze raz gościom realnym i wirtualnym... co złego to nie ja

Dziękuje moim gościom których gościłam dłuzej i to dzięki nim, było to spotkanie, bo wyrazili chęć i zgodę, by powiększyć grono spotkaniowe...
Całusy dla Bogdzi, że chciało sie jej tyle tłuc autobusem do mnie.. i spać w spartańskich warunkach..

Pszczółce i Ta... bo wreszcie i ja mogłam ich gościć u siebie..

MOja rodzina z drugiego końca POlski (tylko część na foto)..

Obejrzeliśmy piękny ogród Vivy i Danusi z Sosnowa.. dziękujemy, że mogliśmy zrobić najazd i cieszyć oczy wspaniałymi kompozycjami.. niezapomniane wrażenia..

Dobry gość to taki, który jak wyjeżdża to już za nim tęsknimy... tęsknie za Wami.. to był wspaniały weekend.. najwspanialszy od wielu lat

Nasz przydomowy ogródek 11:43, 24 cze 2014

Do góry
Odmiana stara ale jara. - też mam taką hortkę od mamy.... też ja lubię

ALe przyszłam podziękować Wam za wizytę, za tort... i też jak Aga ubolewam, że nie było czasu pogadać.. ale nic straconego.. mus mi zajechać do was i obejrzeć ogródek po zmianach

Pamiątkowe foto ze spotkania

I jak nic.. zapotrzebowanie macie na wnuka

Pierwszy dzień lata u Małej Mi - czerwiec 2014 11:39, 24 cze 2014

Do góry
Kasiek napisał(a)
Pokazcie fotki Lukasza pokutnika

Kasiu mam tylko taką fotę. Tutaj też Łukasz coś "przegryza"

A miało być tak pięknie.... 11:34, 24 cze 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
grupa podkarpacka..
I same piękne bieszczadzkie anioły

Nieczasowa jestem, więc jeden wpis tutaj.
"Anioły są takie ciche
Zwłaszcza te w Bieszczadach"
Chciałam powiedzieć, że Podkarpacie jest the Best - "dużo w Was radości i dobrej pogody".
Miło Was było poznać. Wątki nadrobię zimą.
Moja codzienność - ogród Oli 11:31, 24 cze 2014

Do góry
leon60 napisał(a)
W sobotę jak balowałam u Małej Mi eMuś przyciął lipę nawet mu wyszło

Taki M ,toż to skarb
Ogrodnik Mimo Woli cd 11:20, 24 cze 2014

Do góry
Rench napisał(a)

No zastrzeliłas mnie Posłużę się fotka Zbysia
O ta

Renia.. to firletka kwiecista. Siewek mam tyle, że mogę obdarować pół ogrodowiska.. To roślina dwuletnia, ale rozsiewa się sama i w tym samym miejscu sobie rośnie sama. Brzydkie kępy po prostu wyrywasz, a nowe zostawiasz.. lub przesadzasz gdzie pasuje. Jest o tyle fajna, że to roślina prawie zimozielona.
Kwitnie od czerwca do połowy lipca.... długo kwitnie. Aby nie było pustki na rabacie ja ją mam razem z perowskią.. fajnie sie uzupełniają, bo jedna kończy druga zaczyna i obydwie są o szarych liściach, podobna wysokość.
Świetnie radzi sobie na suchym i bardzo suchym, ale też kwitnie w cieniu. U mnie rosła i kwitła na macie. W tym roku resztki maty usunęłam, ale ona na tym rosła
Przyjedz kiedy to ci dam sadzonek. Raz zaproszona do ogrodu jest w nim już na stałe. Nadmiar usuwa sie bardzo łatwo bo korzeni sie bardzo płytko. Nawet ogromne kępy wyrywa sie jedna ręką bez użycia narzędzi ogrodniczych.
Wstawiam foto jak wygląda zimą i po zimie..to to samo miejsce.. po prawej widać badyle perowskiej

A miało być tak pięknie.... 11:17, 24 cze 2014

Do góry

Ogród prawie romantyczny 11:12, 24 cze 2014

Do góry
Napia napisał(a)
Róża pnąca najpiękniejsza jest własnie teraz

piękna róża robi niesamowite wrażenie moja pnąca nie jest aż tak obsypana kwiatami, Twoja idealna
Ogród Ewy :) 11:09, 24 cze 2014

Do góry
A_gawa napisał(a)

Podziwiam właśnie Twój wątek. Czy mogłabyś mi napisać w jaki sposób zagospodarowałaś rabatę przy magnolii? Pozdrawiam serdecznie!

Witaj A_gawo

Rabata przy magnolii ma obwódkę z bukszpanu Nie wiem, czy o to Ci chodzi, czy o rabatę przy murze

Pierwszy dzień lata u Małej Mi - czerwiec 2014 11:02, 24 cze 2014

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Nigdy nie wpadłam na pomysł, że w tę stronę też jest ładny widok
A miało być tak pięknie.... 11:01, 24 cze 2014

Do góry

Pierwszy dzień lata u Małej Mi - czerwiec 2014 10:59, 24 cze 2014

Do góry
Gardenarium napisał(a)
A nawet noc...

Dziękuję za foto lampioników na wodzie I za wszystkie inne fotki też.. są piękne... patrząc na te ujęcia ... stwierdzam, że mi sie ogród bardzo podoba ...
Ogród Ewy :) 10:58, 24 cze 2014

Do góry
Hogata napisał(a)
Witaj.

Szukam róży na pergolę, różowej.

Jaka jest twoja faworytka?

Witaj Hogato
Zależy jakie róże lubisz Cinderella, delikatna pastelowa, albo mocny róż Laguna, obie bardzo ekspansywne, zdrowe, ładne błyszczące liście, kwitną 3 razy w sezonie.

Pierwsza Cinderella, druga Laguna. Nie znalazłam ładnych zdjęć Laguny tak na szybko
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies