Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród cichy i przytulny

Ogród cichy i przytulny

asiach 01:13, 22 sie 2014

sylwiap napisał(a)
Poza tym muszę się przyłączyć do wielbicieli perukowca Mieszka u mnie od zeszłego roku bordowy, maleństwo jeszcze ale na golda też choruję i chcę go mieć.
Miłorząb, cudowne drzewko. Myślę o takim na pniu ale troszku drogawe są :/

Z czasem i miłorząb zagości u Ciebie
asiach 01:27, 22 sie 2014

sylwiap napisał(a)

też jestem ciekawa ... czerwono-bordowe, to chyba perukowiec ale może się mylę ... a to żółte, to jakiś klonik, tak ?
nie wyobrażam sobie ogrodu bez liściastych ... to nic, że śmiecą i tracą liście na zimę ale to jak się zmieniają przez cztery pory roku jest warte każdych wyrzeczeń

Sylwia w prawym górnym narożniku tak jak napisałaś to jest perugowiec natomiast to żółte centralnie to glediczja cernista też piękne drzewo
Tu wynurza się za klonu - z lewej strony - żółte liscie wiosną, latem robią się zielone, młode przyrosty są żółte. Też godne polecenia

Zuzula 08:08, 22 sie 2014

No i nie wiem czemu ja się tak wzbraniam przed większymi drzewkami. Przecież takie cudne są. Póki co, pooglądam sobie Twoje, bo jest co. Dalej się pomyśli.
asiach 08:38, 22 sie 2014

Zuzula napisał(a)
No i nie wiem czemu ja się tak wzbraniam przed większymi drzewkami. Przecież takie cudne są. Póki co, pooglądam sobie Twoje, bo jest co. Dalej się pomyśli.

Czytałam u Ani w wątku o brzozach mam ich sporo ale zastanowiłaby się ponownie przy zakładaniu ogrodu nad nimi. Nie chodzi mi o liście tylko o ich nasiona - jest tego wszedzie pełno nawet w domu. Takie małe i nie przyjazne ....
agatanowa 09:21, 22 sie 2014

kosolka napisał(a)

U mnie tez skarpeciątka już w ruch poszły!! U mnie jesień zimnymi stopami się zaczyna...
!!!!!!

i u mnie
agatanowa 09:22, 22 sie 2014

asiach napisał(a)

Miłorząb

a co to za dziwna odmiana?
asiach 09:46, 22 sie 2014

agatanowa napisał(a)

a co to za dziwna odmiana?

Jak już mieć to tylko dziwne odmiany A tak na poważnie Kuba kupił tacie na imieniny taki jaki był dostępny w danym momencie w szkółce czyli Ginkgo biloba 'Californian Sunset' - Miłorząb dwuklapowy 'Californian Sunset'
Chcieliśmy coś żółtego na podmianę za wiąz holenderski a że Jaruś "wzychał" do miłorzęba dwuklapowego a takiego nie było to dołozylismy 'Californian Sunset' - mały bonus i jest małe cudo
Mam nadzieję, że godny następca
marta_d 10:32, 22 sie 2014

asiach napisał(a)

Sylwia w prawym górnym narożniku tak jak napisałaś to jest perugowiec natomiast to żółte centralnie to glediczja cernista też piękne drzewo
Tu wynurza się za klonu - z lewej strony - żółte liscie wiosną, latem robią się zielone, młode przyrosty są żółte. Też godne polecenia

nie mogę się doczekać, żeby zobaczyć Twój ogród w jesiennej odsłonie
AsiaK_Z 10:37, 22 sie 2014

Witaj Asiu. "Chodziłam" po Twoim zaczarowanym ogrodzie. Cudo. Jesień na pewno będzie u Ciebie piękna

Pozdrawiam
asiach 10:39, 22 sie 2014

Martunia mówisz - masz - stare z ubiegłego roku . Na tegoroczną jesień musimy poczekać choć ztego co widzę już niedługo

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies