Stipy i róże wymiatają. Przecudnie to wygląda, słyszę liczne narzekania, że stipa pokłada się, ale piękniejszej trawy do róży nie znam. To niezwykle romantyczne, delikatne połączenie Ja też planowałam stipy, ale nie posiałam, a potem nie mogłam znaleźć sadzonek ani w necie ani w żadnym stacjonarnym.
Piękna kolekcja jeżówek, ja też już mam kilka, jednak dla mnie najładniejsze te zwykłe, najzwyklejsze.
jak można rozróżnić peonię drzewiastą z siewki od szczepionej? czy można peonię z siewek kupić w sklepach ogrodniczych czy samemu trzeba wychodować z nasion? coraz bardziej mi się podobają, ale z uwagi na lokalizację działki boję się trochę zimowania.
jesień po cichutku wkrada się do ogrodu. Ale za to z jakim wdziękiem
Ta szałwia omszona jest niesamowita. Kupiłam ją początkiem maja, a ona wciąż kwitnie . Genialna jest
Jolu za kwiatucha dzięki Mężuś inne kwiaty kupuje więc lilii nie musi zrywać , zresztą one nietrwałeOgród w sierpniu nie jest najpiękniejszy. Dużo już trzeba wycinać i wyrzucać na kompost a to zawsze powoduje że niestety myślę o jesieni.
Witam serdecznie,
mam następujący problem, miałam ładny, młody (zasiany w maju)trawnik,przed domem zalewałam randapem podjazd i chyba przez buty rozniosłam go po ogrodzie;/ wyszły suche żółte plamy i trawa zrobiła się strasznie rzadka , po wyschnięciu wygrabiłam je i posiałam nową trawę, moje pytanie jest następujące : co teraz mam zrobić?
Czy trawę nie wysiałam za szybko (odrazu po przekopaniu)
oraz czy może powinnam teraz użyć nawozu zeby ziemie jakos wzbogacic ale boje sie czy nie spale reszty trawy
bardzo proszę o pomoc
Nic się szczególnego nie dzieje poza tym, że kręgosłup mi padł...a tak dużo sobie obiecywałam zrobić na urlopie, mój ogród nigdy nie będzie wyglądał na skończony
jak na razie tworzy taki dziki krajobraz
i pewnie taki zostanie, nie dokończony i.....taki tylko mój
Jak sobie chcesz humor poprawic to wchodz do mojego pustynnego ogrodu, pomyśl ze jak leze na lezaku to sie czuje jak ekshibicjonistka a firma brukarska spedza mi sen z powiek