Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród cioci czyli ciociogród :)

Ogród cioci czyli ciociogród :)

Katkak 20:21, 13 sie 2014

Gosiaczku jak pogoda u Ciebie? U mnie od trzech dni pada z przerwami. Ale za to upał troszkę odpuścił, ufffff.
malgorzata_s... 20:22, 13 sie 2014

Urszulla napisał(a)
Gosiu, myślisz o tym przedpłociu
ciekawa jestem decyzji, bo ja mam też taki pas tylko dwa razy dłuższy i choć jeden, nie od południowej strony, słońce do 11. Na pniu też myślałam ale chyba tuje. I też nie mam koncepcji, waham się już 2 rok i ciągle myślę i nic
A na południowej stronie mam tawuły Gold Princess i nie mogę doczekać się imponujących kul. Miałam dzisiaj dobrej ziemi dosypać ale mam lenia. Już cały dom ogarnęłam po wczasach i jestem przed wyjazdem weekendowym.

Pęcherznica na zimę fajny pomysł

Ula zostaną pęcherznice czerwone i takie limonkowe. Żywopłocik stworzą.
Niedrogie są więc nawet jak która padnie to tragedii nie będzie.
O tawułach też myślałam ale pęcherznice chyba bardziej mi się podobają.
Przy bramce dwie róże posadzę na podpórce i tyle
malgorzata_s... 20:23, 13 sie 2014

paulina_weron_niemiec napisał(a)
piękne kolorki Lili wodnych a u mnie stawik nadal jak go nie było tak nie ma

Paulinko kiedyś i u Ciebie lilie będą
malgorzata_s... 20:28, 13 sie 2014

lojalna_ napisał(a)
Taki cudny ogród mało no przecież mało jeszcze lilie wodne i oczko , no gdzie ta sprawiedliwosc hihihi piekne te lilie jak z Nocy i dni ...... Ale chyba nie byłabys zadowolona jakby je męzus pozrywał i pod nogi rzucił

Buzka za te slicznosci duza buzka

Jolu za kwiatucha dzięki Mężuś inne kwiaty kupuje więc lilii nie musi zrywać , zresztą one nietrwałeOgród w sierpniu nie jest najpiękniejszy. Dużo już trzeba wycinać i wyrzucać na kompost a to zawsze powoduje że niestety myślę o jesieni.
malgorzata_s... 20:29, 13 sie 2014

Katkak napisał(a)
Gosiaczku jak pogoda u Ciebie? U mnie od trzech dni pada z przerwami. Ale za to upał troszkę odpuścił, ufffff.

Kasiu u mnie dzisiaj na szczęście tylko pokropiło. Krzyś okosił ale mokro strasznie
Katkak 20:34, 13 sie 2014

malgorzata_szewczyk napisał(a)

Kasiu u mnie dzisiaj na szczęście tylko pokropiło. Krzyś okosił ale mokro strasznie

U nas nie bardzo jest jak skosić bo też mokro jest. Może jakoś przy sobocie się uda. Strasznie jakoś mi to lato przeleciało. Ledwo się wakacje zaczęły, a tu już połowa sierpnia. Nie do wiary.
malgorzata_s... 20:39, 13 sie 2014

Katkak napisał(a)

U nas nie bardzo jest jak skosić bo też mokro jest. Może jakoś przy sobocie się uda. Strasznie jakoś mi to lato przeleciało. Ledwo się wakacje zaczęły, a tu już połowa sierpnia. Nie do wiary.

Kasiula czas to dopiero zacznie Ci uciekać we wrześniu
Katkak 20:41, 13 sie 2014

malgorzata_szewczyk napisał(a)

Kasiula czas to dopiero zacznie Ci uciekać we wrześniu

Wiem, wiem, szkoła i te sprawy
malgorzata_s... 21:01, 13 sie 2014

Dzisiaj wreszcie dało się wyjść do ogrodu. Niezbyt lubię sierpniowy ogród. Wszystko przekwita, dużo trzeba wyciąć. Chwaściory rosną jak szalone.
Na szczęście jeszcze hortki są no i wrzosy zaczynają

Ostatnie lilie

Powojniki jeszcze dają radę
ewsyg 21:03, 13 sie 2014

Małgoś lubię lilie i powojniki i już o nich marzę, że są w moim nowym ogrodzie. U Ciebie dobrze się mają