Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogrodnik Mimo Woli cd 22:59, 05 lip 2014

Do góry
agatanowa napisał(a)

na zdjęciu też

M mówi, że niedługo lawenda i juka zajmą cały skalniak, ale ja myślę, że rozwary go zdominują szybciej.. fotek brak, bo padłą bateria... ale moje Fiordy sfociłam.... ledwo sie pojawię na brzegu to gonią... myślą że dostana jesć.. pieski wodne. Zakup fitra to dobra inwestycja, woda po 2 tygodniach prawie czysta.. widoczność sięga już kolejnej półki. Jak na ponad rok bez filtra , to oczyszczenie takeigo zbiornika w 2 tygodnie to sukces.. Jeszcze tydzień i będzie widać dno w najgłębszym miejscu )

Ooo widać trochę lawendy i jukę .. i moje pieski wodne

W realu jednak woda lepiej wygląda niż na foto
Moje spełniające się marzenie 22:57, 05 lip 2014

Do góry
Ogród prawie romantyczny 22:57, 05 lip 2014

Do góry
Napia napisał(a)
Coś różowego?

to najprawdziwsza firletka kwiecista, będziesz z niej zadowolona: kwitnie obficie i bardzo długo
Kwiatowy ogródek Monteverde 22:56, 05 lip 2014

Do góry
Kasya napisał(a)

wcale nie redukowalam bo myslalam ze koktailowych sie nie rusza

ale one tak dlugo byly mikroskopijne (3-5cm jeszcze w maju)ze juz chcialam je wycrzucic a teraz juz maja ze 30-40 cm

będą bardziej dorodniejsze grona, spróbuj na jednym krzaczku
Kwiat horti Beauty ma olbrzymi kwiat w tamtym roku nie były takie dorodne, bo młodziutkie

Moja bajka 22:56, 05 lip 2014

Do góry

prawda, że fajne kolorki?
Ogród Loczka 22:56, 05 lip 2014

Do góry
Lukasz2013 napisał(a)
Leniuchowanie. Nareszcie piękna pogoda:

Przepiękne masz widoki - też ta bym chciała.
Aż żal zasłonić
W ogródku Iwony 22:56, 05 lip 2014

Do góry
Po dwutygodniowej przerwie trochę aktualności.
Liliowce i lilie.

Ogród prawie romantyczny 22:56, 05 lip 2014

Do góry
Napia napisał(a)
Zaczynają kwitnąć kosmosy

zazdroszczę
Makowo na Kociewiu 22:55, 05 lip 2014

Do góry
makkasia napisał(a)

Niesamowicie piękne to zdjęcie!!! cudo!
Ogrodnik Mimo Woli cd 22:54, 05 lip 2014

Do góry
elzbieta_g napisał(a)

cudne te liliowce , lilie... i w ogóle w każdym kąciku masz cudnie żabcia na szybie faktycznie jak nieziemska
ty ciągle w biegu jak na avatarku nie odpisuj, nie zaglądaj ...u mnie nuda zostawiam tylko ślad, że wszystko czytam i oglądam

Zajrzałam.. na tę nudę Faktycznie same nudne róże i takie tam

Rozwary zaczynają Na skalniau tak sie rozgościły, że wszytko zagłuszyły.. muszę zrobić z nimi porządek, ale skalniak zostawiam na przyszły sezon..Te na rabacie.. pozbierane do kupy... Wysokie jeszcze w pakach, a niskei pokazały kolor.

Pokażę nasz ogród 22:54, 05 lip 2014

Do góry
asica napisał(a)

śliczne widoczki, i jak tu spać !?
Kwiatowy ogródek Monteverde 22:53, 05 lip 2014

Do góry
victoriagos napisał(a)
Ania busz cudowny - mnie się podoba
pamiętam takie buszysko w babcinym ogródku i sąsiadki
była tam ścieżka na szerokość stopy, trzeba było bbb uważać na rośliny bo obie kobiety strasznie na nas krzysczały
u sąsaidki nad tym wszystkim górowała wielka czereśnia, mniach
właziliśmy na nią i zjadaliśmy czereśnie razem z pestkami , aby nie było widać ile już ich znikło
Jest co wspominać echh

Aniu powiedz mi jak ty w tym buszu na wiosnę rozpoznajesz co jest co
bo ja nie rozpoznałam niezapominajek i wszystkie wypieliłam (pierwszy raz wysiewałam), a jaka zła byłam potem na siebie

U mnie na dwóch ścieżkach też tak jest stopy na przemiennie trzeba stawiać, a główna ścieżka na dwie nogiRoślinki rozpoznaję po listkach mam znaczniki porobione których nie usuwam no i czekam aż roślinki po kolei wyjdą z ziemi
Ogrodowa symfonia 22:52, 05 lip 2014

Do góry

/original.JPG[/img]

Ogrodnik Mimo Woli cd 22:52, 05 lip 2014

Do góry
popcarol napisał(a)
Wow ile borówek! Krzaczki na pniu porzeczkowe i agrestowe elegancko wyglądają z liliowcami Przed domem bardzo stylowo - pięknie! Nie masz włókniny pod żwirem, jak z chwastami? U mnie cholerstwo rośnie, muszę grubiej żwiru nasypać:/

Z obcego bez majtek na szybie się uśmiałam, mus monitor wycierać miłego weekendu!
pozdrawiam!

Owoców tyle, że nie jestem w stanie tego przejeść, a pozbierać nie mam kiedy Agrest sie sypie, czereśni to nawet szpaki nie były w stanie spałaszować.. .. gniją na drzewie.. jedynie poziomki dla Muminka pozbierałam..
Jabłonka sie lamie pod ciężarem jabłek.. albo podeprzeć albo część urwać.. to papierówki, wiec dają sie jeść.
I wisionki lecą też z drzewa.. te mus pozbierać...
Szklarnie zaatakował przedziorek.. w nerwach upierdutałam kilka ogórków, bo i tak wyglądały fatalnie.. jakimś eko opryskałam, ale marnie to widzę..

Wisionki jeszcze sfociłam

Pod żwirem nie mam włókniny i to błąd.. zielsko rośnie jak głupie. Jak depczę by wyrwać to kamienie mi wpadają w glinę.. ile sypać kamienia? Rabata kamienna wyjdzie.. Na glinę bez maty sypanie kamieni jest głupotą..
Moje miejsce na ziemi 22:47, 05 lip 2014

Do góry
Aneta1309 napisał(a)
Hej, wpadłam powzdychać do Twojej lawendy pamiętasz może jaka to odmiana? Nic nie poradzę ale Twój ogród będzie mi się z tą lawendą kojarzył.
U mnie dwa rodzaje wymieszane z przewagą Vivy a ta niestety jest bardziej blada i trochę się pokłada za to zimą ładnie wygląda.
Nie martwi mnie to jakoś za bardzo bo mi hortensje w tym roku taki popis dały że wszystko inne w ogrodzie na razie przyćmiły.

To odmiana Hidcote blue, pamiętam, bo szukałam takiej o ciemnych kwiatach, no i nieźle się naszukałam... trudno było ją zdobyć, ale teraz coraz częściej widać ją w sklepach.
Moje hortensje za to w tym roku chyba nie zakwitną jeszcze za małe, w tym roku sadzone
zdjęcie z 13 kwietnia 2014

13 czerwca:

teraz są już większe, coś z tego w tym roku zakwitnie ???
Ogródki przyblokowe w mieście 22:46, 05 lip 2014

Do góry
Ogród naturalny, pachnący lasem .. 22:46, 05 lip 2014

Do góry
Ogrodnik Mimo Woli cd 22:46, 05 lip 2014

Do góry
Ciocia Gosia - u Ciebie nawet byłam nawet na bieżąco

Admete - ja już nawet nie nadrabiam... daleko jestem na każdym wątku....

Mariola - na mnie już wołania nie działają... brak miejsca.. wołające stoją w doniczkach... to tylko troszkę tych wołających, reszta w innym miejscu stoi.. i brak pomysłu

Dziś znalazłam za drzewami zapomnianą (zarośnietą ) kępę chryzantem... żal mi się ich zrobiło.. wiec wykopałam... 3 duże wiadra..

Wymyśliłam, że hostę mi przypala od słoneczka wiec poszła pod wierzbę, w miejsce miodunki, miodunka poszła pod bukszapny. W miejsce hosty posadziłam chryzantemy.. wydarcie hosty to było wyzwanie, a raczej wyniesienie jej z buszu.. myślałam że kręgosłup mi urwie.. nawet nie sprawdzałam co zniszczyłam wynosząc tę bestię..

Fotek po nie ma, bo brak czasu i brak naładowanej baterii w aparacie
Ogródki przyblokowe w mieście 22:46, 05 lip 2014

Do góry
Ogródki przyblokowe w mieście 22:45, 05 lip 2014

Do góry
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies