Udało mi się w przerwie meczu wyskoczyć na mało foto.
Agnieszko tak wyglądają liście.
Ta ciemna gałązka po lewej stronie, która koniecznie chciała być na zdjęciu to żylistek.
Tu widać różnicę w wielkości liści między lewo ligustr, prawo trzmielina gold. Szczepka pobrana jest z dolnej części ligustra więc jest inaczej przebarwiona. Górna część rośliny, wystawiona bardziej na promienie słoneczne jest dużo jaśniejsza.
Aga jak masz jeszcze jakieś pytania, to śmiało, chętnie odpowiem.
Asiu piękna ta hortensja o takich kwiatach mam dwie ale Variegata z tym ,że tylko raz mi dotąd zakwitły ,w tym roku przesadziłam je w inne miejsce i mają kwiaty,ale jeszcze sie nie rozwinęły jak tylko to uczynią wstawię fotki ,porównamy czy sa takie same czy raczej nie
Asiu wstawię fotki tych ławek w zbliżeniu ,o które prosiłaś ja o tym pamiętałam ,ale ławki pożyczyłam koleżance na imprezkę ogrodową ,teraz wróciły pozostałe widoczki jak zawsze cud ,malina
A ja mam całkiem inną sytuację. 4 tuje posadzone wzdłuż szklarni. Po zacienionej stronie. W tym roku przekopując ziemię w szklarni odkryłam masę drobnych korzeni. Okazało sie, że to są korzenie właśnie tych tujek.
Podkopały się mi do środka i wypijają i wyjadają dobrocie przeznaczone dla pomidorków.
A dziwiłam się , czemu tak ładnie mi tuje rosną, bez nawożenia. Ha, ha, ha.
Wydało się kradziejstwo.
Gabi, ślicznie u Ciebie A te róże są przepiękne - szkoda, że mam już białe
Czy możesz mi powiedzieć czy w pełnym rozkwicie płatki im się całkiem rozchodzą, czy są raczej zwarte? Pachną?
Dzięki, znaczy zmieniło się przez te 2 lata a jak pachnie, szkoda, że nie da się wrzucic zapachu
a tu to walak, posadzić cokolwiek!!! a kupiłam kilka dużych limek, róże, trawy i inne klamociarstwo ogrodowe
ten zakątek w realu już też dobrze wygląda, ale trudno pokazać go na zdjęciu, cienie nie pozwalają
Czy tą odmianę żurawek można łączyć z iglakami?
.
Mam rabatę narazie w większości z iglakami i chcę ją zmieniać w bukszpanowo-żurawkowo-hortensjową z dodatkiem traw.
Obecnie nie mam kasy dużo by całą rabatę tak zmienić.
Więc zastanawiam się czy mogę posadzić przy iglakach te żurawki?
4 bukszpany już posadziłam..pomalutku zmieniam.
Haniu dzięki wiesz...wczoraj był plan tyle zrobić, a powiem ci że jakoś nie szło i więcej cieszyłam oczy, pogoda była cudna i wykorzystałam to
buziaki
w tych rabatach busz się zrobił niesamowity i jakoś ogniście w nich, nie wiem jak skręciłam w te czerwienie