Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "projekt"

Ogród przy lesie początek 2012/2013 20:02, 23 wrz 2013

Do góry
renatamama3 napisał(a)
Agatko,moje dzieciaki w sumie zaczynają przygodę z tym sportem córa trenuje 2 sezon ,synuś kilka mc a 3 ,3 mc ,pierwsze ich zawody i sukcesy srebro i brąz .Agatko to wspólny projekt ,determinacja nas rodziców,że dzieciaki na terenie szkoły nie mają placu zabaw .Jesteśmy ostatnią szkołą w dzielnicy która ,nie ma placu zabaw ,po prostu jesteśmy dla nich mało rentowni ,bo dzieciaków ok 150.
Trzymajcie kciuki.

W Biedro znowu cebulowe ,ceny od 2,49 zł

pozdrawiam

Renatko, gratuluję dzieciakom takich skcesów! Możecie byc bardzo dumni, dobrze jak dzieci mają zainteresowania i rozwijaja się w tym kierunku.
Trzymam kciuki za wygrany projekt na plac zabaw, to byłby pełen sukces.
A o zdrowie zadbaj koniecznie bo pracy w ogrodzie teraz sporo. Ja dzisiaj zaczęłam w końcu sadzić ceblowe, ale dzień za krótki, jak wracam z pracy to zostaje mi na ogród 1-2 godzin, szkoda że dzień taki krótki.
Pozdrawiam serdecznie
Aneczkowe marzenia 18:52, 23 wrz 2013

Do góry
Pobawiłam się trochę Aneczko z twoim projektem i wymysliłam coś takiego:

Fioletowe to rabaty. W srodku dużego trawiastego koła okrągła rabata z rózami i lawendą, otoczona obwódką z bukszpanu. W przyszlości świetne miejsce np. na zegar słoneczny lub kolumnę z rzeźbą, donicą na kwiaty itp. Wjazd lekko zmodyfikowany na łuk. Rabata na środku ma kształt, który tworzy trawiaste koło w środku. Myślę, że wszystko dokładnie widać. Ławeczka tam, gdzie chciałaś, z tyłu za nią rząd cisów, ewentualnie thuja smaragd, potem hortensje, żurawki, trawy. Na więcej nie mam narazie czasu, mam nadzieję, że projekt jest do rozważenia, może jeszcze dziewczyny się wypowiedzą.
Przy wjeździe może być ten żywopłot z róży Bonica i berberysu "rose glow" (zaznaczony na fioletowo)
Moje trudne początki, domek przy lesie. 18:17, 23 wrz 2013

Do góry
Mam projekt i mam plan, i chyba pwooli będę dążyła do mojego celu, jeszcze wczoraj teściowa mówi że skoro sprzedają dom i gospodarstwo, tpo trzeba powykopywac to co jest też wkoło domu, m.in. bukszpany, już zacieram ręce na samą myśl, bo zakochałam się w bukszpanach
Ogród przy lesie początek 2012/2013 17:13, 23 wrz 2013

Do góry
Agatko,moje dzieciaki w sumie zaczynają przygodę z tym sportem córa trenuje 2 sezon ,synuś kilka mc a 3 ,3 mc ,pierwsze ich zawody i sukcesy srebro i brąz .Agatko to wspólny projekt ,determinacja nas rodziców,że dzieciaki na terenie szkoły nie mają placu zabaw .Jesteśmy ostatnią szkołą w dzielnicy która ,nie ma placu zabaw ,po prostu jesteśmy dla nich mało rentowni ,bo dzieciaków ok 150.
Trzymajcie kciuki.

W Biedro znowu cebulowe ,ceny od 2,49 zł

pozdrawiam
Moje trudne początki, domek przy lesie. 14:19, 23 wrz 2013

Do góry
widze projekt masz no ja w tym to laik jestem ja podglądam u innych i przenosze do siebie a juz plan zrobić to wogóle nie dla mnie .Powoli ogarniesz ten wielki areał tak jak ja.
Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 20:18, 20 wrz 2013

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Kasia ja bym na tym etapie zamówiła projekt od Danusia potem powolutku, powolutku bym sobie sadziła....
Murek napiszę jeszcze raz rewelacja!!!!

Dzięki Marzenko zamówienie projektu u Danusi to wspaniałe marzenie od dawna............ A jakbym jeszcze w totka wygrała to bym całą ekipę Gardenarium zamówiła w sekundę ale priorytet narazie to ...dom
Ściskam!
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 17:03, 20 wrz 2013

Do góry
Nie wyobrażam sobie przy tym domu (udało mi się zobaczyć) innego projektu niż projekt minimalistyczny Szefowej. No kto inny lepszy zrobi ?
Limonkowy gaj 10:05, 20 wrz 2013

Do góry
Bardzo ciekawy projekt stworzyłaś będę zaglądać gdyż planuję zmiany u siebie i bardzo lubię proste linie
Limonkowy gaj 09:21, 20 wrz 2013

Do góry
Witaj,
Widzę ogród z prostymi liniami, więc będę śledzić Twoje poczynania. Fajnie, że masz projekt, bo u mnie z projektem na bakier
Mój dom jest podobnie posadowiony, a działka również ze spadkiem, no może nie tak dużym.
Czy możesz podać wymiary działki?
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 00:21, 20 wrz 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Projekt Marzenko to u kogo innego, z sąsiedniej miejscowości - 4 km bliżej
Dom, jakby pasywny,ultranowoczesny... a w ogrodzie same kule...kule i kule,.. i basen.

Ja mam nadzieje, że w przyszłości jakieś fotki będą bo już mnie ciekawość pożera. Moje ulubione klimaty
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 23:11, 19 wrz 2013

Do góry
Projekt Marzenko to u kogo innego, z sąsiedniej miejscowości - 4 km bliżej
Dom, jakby pasywny,ultranowoczesny... a w ogrodzie same kule...kule i kule,.. i basen.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 23:09, 19 wrz 2013

Do góry
Zielona napisał(a)
Danusiu. Witku.

Pisałam już w swoim wątku, ale tutaj również chcę. DZIĘKUJĘ.

Czas z Wami minął jak chwila.I będzie zawsze piękną pamiątką.

Moją przygodę z ogrodem dopiero zaczynam. Dzięki Wam mam nadzieję, że akurat ta przygoda skończy się dobrze. Jesteście cudowną parą i Dobrymi Ludźmi. To zaszczyt móc powiedzieć, że Was poznałam.Dziękuję.

Marta

PS. Skaczę, piszczę, macham i posyłam całusy

Czy będzie kolejny piękny projekt Danusi?
Dwa ogródki w jednym... 15:20, 19 wrz 2013

Do góry
Witam. Zaintrygował mnie tytuł wątku, a tu dodatkowa niespodzianka-projekt Danusi. Oj bedzie się działo!
Pozostaje tylko dołączyć do oficjalnie podglądających. Powodzenia.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 12:27, 19 wrz 2013

Do góry
Dzisiaj spotkał mnie wielki zaszczyt. Właśnie pożegnałam się z Danusią i Witkiem To niesamowite, jak ciepłą i otwartą Osobą jest Danusia, Ogrodowiskowy wulkan energii i jaką oazą spokoju jest przy Niej Witek.

Kochani! Baaaardzo, baaardzo Wam dziękuję za to, że zechcieliście zawitać w moje skromne progi. Jestem taką świeżynką na forum, a mimo tego nie odmówiliście mi przyjazdu. Cudownie było móc porozmawiać z Wami, posłuchać Waszych opowieści, pobyć w Waszym towarzystwie.

Wypiliśmy kawę, wspólnie wybraliśmy się do centrum ogrodniczego w naszej wsi, a Danusia nawet kupiła roślinki, które akurat są Jej potrzebne.

Mam wielka nadzieję, że projekt, który Danusia ma realizować niedaleko mnie dojdzie do skutku, więc będzie okazja, by zobaczyć się znowu.

Serdecznie zapraszam!

Fotorelację z wydarzenia zamieści Szefowa, jak tylko skończy pielgrzymkę po wielkopolskich ścieżkach. Właśnie odjechała, by podziwiać KwiatHolandii
Ogród przy lesie początek 2012/2013 08:47, 19 wrz 2013

Do góry
JoannA napisał(a)

Renatko, pogoda u nas nie sprzyja pracom ogrodowym, zimno, mokro!
Jedyna zaleta takiej aury - grzybów w bród.
JA nie wsadziłam jeszcze ani jednej cebuli, może następny tydzień będzie bardziej sprzyjający bo nadrobię
Sporo masz teraz zajęć z młodymi ale przynajmniej coś się dzieje.
pozdrawiam serdecznie

Asiu u mnie co 2 dzień pada ,więc prace między deszczami.
Asiu niestety przy 3 się dzieje ,3 razy w tygodniu, ostatnio kajaki ,bo w sobotę zawody za tydzień też. W czwartki angielski, chociaż nigdzie nie trzeba ich wozić ,bo w domu.Nerwy mam straszne ,bo za tydzień mamy głosowanie na projekt ,który pisałyśmy z dziewczynami ,mamy szansę wygrać 100000 na plac zabaw dla dzieci http://sp48kr.edupage.org/ .
Grzybków zazdroszczę,może juto tatę wyciągnę .pozdrawiam
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 22:01, 17 wrz 2013

Do góry
Nie kochana kupiłam tylko 25 sztuk na razie realizuje projekt a bawić będę się za rok lub dwa na razie też mało czasu mam Klara pochłania mi coraz więcej czasu ai pracy zawodowej dochodzi. juz gonię w piętkę

A z tą opaskę to nie tak prosto bo niedaleko od tej donicy będzie ścieżka z krawężników i to by chyba kipesko wyglądało. ale w wolnej chwili wstawię wycinek projektu to same zobaczycie i będziemy dumać.
Limonkowy gaj 17:13, 17 wrz 2013

Do góry
Na wstępie chciałabym się przywitać
Mam na imię Monika i właśnie próbuję stworzyć projekt naszego ogrodu...
Nasz dom jest to prosta bryła z dwuspadowym czarnym dachem i szaro-drewnianą elewacją - postaram się jutro wrzucić zdjęcia domu, na chwilę obecną posiadamy taras - narazie betonowy, docelowo pokryty drewnem oraz murowaną donicę na froncie domu w której rosną dwie kule ze świerków na pniu oraz kulki bukszpanowe niestety nie mamy jeszcze ogrodzenia ponieważ działka znajduje się na trudnym terenie (spadek w kierunku sąsiada po lewej stronie o ok. 150cm) dlatego wymyśliłam te schodki - wolę mieć płaski ogród niż ze skarpą... lubię proste linie, podobają mi się ogrody nowoczesne i minimalistyczne, oglądałam już wasze ogrody, niektóre z nich zrobiły na mnie naprawdę ogromne wrażenie.
ziemia to niestety glina otoczona łąką (sąsiad na razie tylko z jednej strony)
Zerknijcie proszę Ogrodowiczanie na mój limonkowy "gaik" - każda rada będzie bardzo cenna

Ogród w Puszczykowie 13:34, 17 wrz 2013

Do góry
Cześć Zielona, fajnie, że wpadłaś z odwiedzinami Projekt powstawał w bólach, miejscami od ciągłego wycierania gumką jest prawie przejrzysty Ale masz rację, już niedługo i my będziemy siedzieć i podziwiać naszą twórczość Jeśli chodzi o cegłę to kupiliśmy w całości i panowie taką wielgachną piłą cięli na mokro. Tym sposobem z jednej cegiełki mieliśmy dwie płytki
Wpadaj kiedy tylko chcesz
Ogród w Puszczykowie 13:16, 17 wrz 2013

Do góry
A to Ty, Wietrzyku! Byłam już tutaj anonimowo Ależ masz full professional projekt!! Ja moje rabatki wyznaczam wężem ogrodowym, a potem ciacham kanciki haha. Trzymam kciuki za Ciebie, Ty podpieraj mnie, a za dwa lata i u nas będą się zachwycać "pięknymi nasadzeniami". Tymczasem z kawką w dłoni kiwam sobie mądrze głową i oglądam Borbetkę, Anę i wszystkie inne cudnościowe ogrody. Pozdrowienia zostawiam i u siebie i tutaj
Moja codzienność - ogród Oli 12:40, 17 wrz 2013

Do góry
Aniu planuję zabrać się za taki projekt o którym piszesz, dokładny z uwzględnieniem już poszerzonego ogrodu itd. jak tylko poprawi się pogoda
Prawda jest taka, że ciągnie mnie do prostych form... Moze się wydawać, że teraz jest w miarę dobrze i nie ma sensu zmieniać ale ja chyba właśnie potrzebuję zmian... domek w przyszłym roku też nabierze innego wyglądu i parę innych rzeczy jest również do zmian. Niestety środki okrojone i rozwlecze się to w czasie ale chciałabym już teraz podjąć dobrą decyzję by za chwilę nie żałować i nie przerabiać od nowa
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies