Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "projekt"

Postawić trawkę nad i... 21:21, 25 sie 2013

Do góry
Cofnięłam się o 20 stron i doszłam do Disneylandu. Obrazki cudne i wakacji zazdraszczam pozytywnie, bo przymierzałam się, ale mię koszty zjadły. Podoba mi się kostka bardzo, taka szara, stylowa. Wszystko do niej pasuje. Projekt realizujesz, czy sama tworzysz swój świat?
Byłaś na Gardenii w Poznaniu? Grupa wrocławska aktywna u Ciebie jest , tom tak pomyślała.
Mój nowy stary ogród 10:49, 22 sie 2013

Do góry
Nabazgrane - mnie się bardzo podoba ten projekt Tylko uważaj z kolorami, aby ich za dużo nie było, bo się za pstrokato zrobi
Ogród naturalny, pachnący lasem .. 11:49, 21 sie 2013

Do góry
Od wiosny realizowałam w ogrodzie projekt " Łąka kwietna", wkrótce zamieszczę zdjęcia.

Wystawa ogrodnicza w Prenzlau 13 kwietnia-06 października 2013 22:26, 19 sie 2013

Do góry
"Ogród zapachu"

"Energia miasta"
Projekt ogrodnika miasta Szczecin, kształt i kolory znaku 'floating garden"

Obsadzenie skarpy i rabata obok winnicy

O....! 22:23, 18 sie 2013

Do góry
zaczynam wykonywać nową rabatę, też będzie to koło, duże, przed murem od strony pd, jest juz wyznaczone w przemyślanym wcześniej miejscu, ma już wstępną nazwę ( na razie nie zdradzę jaką) która bedzie trochę symboliczna a projekt i wykonanie będą zgodne ( pzrynajmniej częściowo) z nazwą...
na razie pokazuję stan dzisiejszy...to tylko wytyczone koło muszę poczekać na deszcz, aby łatwiej było ściągnąć suchą darń... ale już zakupiłam trochę roślin na tę moją realizację...i mam już ukorzenionych ( przez siebie) i przeniesionych do doniczek 270 bukszpaników na część tego nowego kółka...
Starorzecze na górce 12:45, 17 sie 2013

Do góry
kasiek napisał(a)
Rany julek jak Ty zasuwasz z wpisami! Ja nawet nie mam czasu odpisywać
Uwazaj na projekt z rózmi przy brzozie i jałowcach - obie rośliny płytko się korzenia i potwornie jałowią glebę - będziesz miała duuużo roboty by nie padła (zwłaszcza ze róza jest żarłoczna i nie lubi pustyni) Najwyzej zastanów sie nad brzozą - ja kocham brzozy, u mnie było miejsca na jedna i dookoła nie rośnie niemal nic - tylko irysy jakoś to przeżywały.

Kasiu, tak, czytałam o tym
Dlatego mysłałam o tym, aby wkopać w ziemię pionową zaporę dla korzeni brzozy i jałowca z 50 cm od róży (z 1 m dlugości, co do głębokości muszę doczytać, chyba pisali właśnie 50 cm). Widziałam takie zabezpieczenia rabat w poradniku dla ogrodników. Nie wiem, czy ktokolwiek to praktykował
Starorzecze na górce 12:18, 17 sie 2013

Do góry
Rany julek jak Ty zasuwasz z wpisami! Ja nawet nie mam czasu odpisywać
Uwazaj na projekt z rózmi przy brzozie i jałowcach - obie rośliny płytko się korzenia i potwornie jałowią glebę - będziesz miała duuużo roboty by nie padła (zwłaszcza ze róza jest żarłoczna i nie lubi pustyni) Najwyzej zastanów sie nad brzozą - ja kocham brzozy, u mnie było miejsca na jedna i dookoła nie rośnie niemal nic - tylko irysy jakoś to przeżywały.
System automatycznego nawadniania 13:29, 16 sie 2013

Do góry
Witajcie,

Zamieszczam kolejny projekt systemu nawadniania, który wydaje mi się być odpowiedni.
Proszę Was o opinię.

Wszystkie dysze statyczne Rain Bird typ: VAN
4 sekcje nawadniające.

Pozdrawiam!
Piotrek
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 19:44, 15 sie 2013

Do góry
Trochę dzisiejszych fotek Ale siem poskarżę....Szkoła mnie prześladuje...Nie dość, że pipole to jeszcze reklama na forum Ta z Pizzaportal, bo właśnie dla tej firmy opracowywałem projekt konkursowy w czasie roku szkolnego Od tego momentu pizza już nigdy nie smakowała tak samo

Na początek werbena w gazonach

Oleander pod altanką

A tu jeżówka od Ani - ciągle nie wiem gdzie dam to cudeńko Na chwilę była w traffkach

Co z tym ogródeczkiem począć 20:31, 14 sie 2013

Do góry
ewa004 napisał(a)
Marzenko w skrócie telegraficznym przedstawiam Ci sprawę

Projekt autorstwa Gosi z Kubusiowa zrobiony na potrzebę przeróbki kącika bukszpanowego .
W projekcie jest ławka i ławka kupiona tylko stanęła na chwilę pod oknem na tarasiku i
Zon z dzieciami nie chcą ławki oddać ,więc Aga wymyśliła drugą ławkę
Ławkę trza było oblać ,umówiłam się z Beatką(betą) i Marzenką (Magda 70)na piwo na ławeczce ma się rozumieć ,a że mnie wystawiły to zrobiłam im zdjęcie pustej butelki jako że piwko sama wygolgałam

Ot i cała sprawa

to już jestem na bieżaco wesoło było
Co z tym ogródeczkiem począć 19:17, 14 sie 2013

Do góry
Marzenko w skrócie telegraficznym przedstawiam Ci sprawę

Projekt autorstwa Gosi z Kubusiowa zrobiony na potrzebę przeróbki kącika bukszpanowego .
W projekcie jest ławka i ławka kupiona tylko stanęła na chwilę pod oknem na tarasiku i
Zon z dzieciami nie chcą ławki oddać ,więc Aga wymyśliła drugą ławkę
Ławkę trza było oblać ,umówiłam się z Beatką(betą) i Marzenką (Magda 70)na piwo na ławeczce ma się rozumieć ,a że mnie wystawiły to zrobiłam im zdjęcie pustej butelki jako że piwko sama wygolgałam

Ot i cała sprawa
Moje poletko 14:44, 14 sie 2013

Do góry
Celina napisał(a)

Kasiu rewolucje to Ty sobie z M zrobiłaś. Budowa domu !! Strrrraaasznie Ci "zazdroszczę".
Ale jak sie nie ma co się lubi .....

Wybuduję sobie mały domeczek na działce. jak tylko ogarniemy to co teraz robimy! Taki substytut
Już mam projekt. Woda i prąd podciągniety .Nie lubie ciszy ,musi sie coś dziać!!

Wstrzymuje nas tylko ta niewiadoma co dalej z działkami ROD. Trudno inwestować jak na razie czarna magia i nikt nic nie wie
A jednak taka mała chatka też trochę kosztuje, a ja nie lubie byle jak, po taniemu. Sama zresztą wiesz, że tanio -to drogo!

Kurcze...to już taka trzecia nasza rewolucja...najpierw mieszkanie córce zostawiliśmy, to mieszkanie synowi zostawimy, my dziadki, na wieś się przeprowadzimy. Wiecznie od nowa zaczynam. Tylko najpierw muszę do emerytury dożyć
Wcale nie chciałam domu...przecież jak się wyprowadzałam od Mamy, to mówiłam, że nigdy już więcej w ziemi grzebać nie będę!

A ja teraz lubię ciszę i przestrzeń, i nie żałuję tej budowy, mimo, że jeszcze pewnie parę lat nigdzie na wczasy nie wyjedziemy. Jeszcze mam w Pszczynie meble zdobyczne...wypadało by je wymienić na nowe I właśnie największym problemem jest to, że za drogie meble mi się podobają...

No, tak...ciągle niepewne te Rod-y...ale na pewno dobrze będzie. Składaj kasiorkę, domeczek postaw, będziesz miała latem gdzie pomieszkiwać. Dużo ludzi tak robi, przyjemnie tak latem wśród zieleninki swojej pomieszkać
Działka, która kiedyś (może) będzie ogrodem 12:37, 14 sie 2013

Do góry
regli napisał(a)
Dorotko, też jestem ciekawa, hehe. A gdzie Twój wątek ogródkowy? Pokazuj co tam skrywasz

Oj, ja jeszcze nie mam czego pokazywać. Mam dzialkę (też pas startowy ) a na niej chaszcze wyższe ode mnie. W zimie planuję przygotować projekt zagospodarowania (to brzmi dumnie!) i nie ukrywam, że będę prosić ogrodowiskową społecznosć o rady. Sama prawdopodobnie nie podołam, ale z Wami na pewno się uda!
Moje poletko 10:59, 14 sie 2013

Do góry
Kindzia napisał(a)

Wspaniały prezent!!! To kompletna rewolucja!!! Będziecie mieli wszystko nowe

Cieszy takie urządznie na nowo

Kasiu rewolucje to Ty sobie z M zrobiłaś. Budowa domu !! Strrrraaasznie Ci "zazdroszczę".
Ale jak sie nie ma co się lubi .....

Wybuduję sobie mały domeczek na działce. jak tylko ogarniemy to co teraz robimy! Taki substytut
Już mam projekt. Woda i prąd podciągniety .Nie lubie ciszy ,musi sie coś dziać!!

Wstrzymuje nas tylko ta niewiadoma co dalej z działkami ROD. Trudno inwestować jak na razie czarna magia i nikt nic nie wie
A jednak taka mała chatka też trochę kosztuje, a ja nie lubie byle jak, po taniemu. Sama zresztą wiesz, że tanio -to drogo!
O....! 23:07, 13 sie 2013

Do góry
dziewczyny, no miło Was widzieć u mnie i dzięki

Irenko, mam kilka kępek lnu w róznych miejscach...ale specjalnie chyba sie nie rozrastają zbytnio, posiałam trochę nasion za lawendą przy murku i przy złocieniach...wykiełkowały pojedyncze, są pewnie zupełnie zdominowane przez te wymienione przeze mnie rosliny...

Gabriela, no jak mogłyby być inne zdjęcia w takim klimatycznym ogrodzie jak Twój , a u mnie trochę zielono ( oprócz miejsc gdzie buszują krety, tu jest szarość gleby...), bo podlewam wodą ze studni sąsiadki oczywiście za jej zgodą ( nikt teraz nie mieszka na tej posesji)
Aniu tre - jak Ci się podoba, to mi miło, mój projekt i wykonanie też ( z pomocą syna głownie przy dokładnym wytyczaniu, ale nie tylko... )
MuSzko, witam miło, widoki tak, niezmiennie piękne a reszta... staram się...bo polubiłam 'grzebać w ziemi'

a tu widoczek bez gór...to z mojej 'parkowej' części ogrodu
Co z tym ogródeczkiem począć 22:53, 13 sie 2013

Do góry
Ewcia ja chyba coś nie jestem na bieżaco. Nie mog sie połapać jaki projekt, co z tym piwem na dodatek ile ławek będzie... Muszę chyba Izę o skrót z tłumaczeniem prosić....
System automatycznego nawadniania 14:18, 13 sie 2013

Do góry
rmf napisał(a)
nie chciałbym się wymądrzać ale w/g mnie to nie zadziała dobrze. lewa góra i środek będą niedolane.
Poza tym w jednej sekcji powinny być zraszacze o jednakowym wydatku a tu nie jestem pewny czy tak jest. Brak danych dot zastosowanych dysz w tych zraszaczach.
Moim skromnym zdaniem nie wygląda to na profesjonalny projekt aczkolwiek MOGĘ SIĘ MYLIĆ. Dlatego proszę tego nie traktować jako "wyrocznię"

DYSZA uniwersalna Hunter 6-GW 1 szt
DYSZA uniwersalna Hunter 10-GW 3 szt.

Są dwie sekcje, jedna na turbinowe, druga na statyczne.
System automatycznego nawadniania 14:00, 13 sie 2013

Do góry
nie chciałbym się wymądrzać ale w/g mnie to nie zadziała dobrze. lewa góra i środek będą niedolane.
Poza tym w jednej sekcji powinny być zraszacze o jednakowym wydatku a tu nie jestem pewny czy tak jest. Brak danych dot zastosowanych dysz w tych zraszaczach.
Moim skromnym zdaniem nie wygląda to na profesjonalny projekt aczkolwiek MOGĘ SIĘ MYLIĆ. Dlatego proszę tego nie traktować jako "wyrocznię"
Co z tym ogródeczkiem począć 08:37, 13 sie 2013

Do góry
Ania napisał(a)
Ewciu piękny masz projekt tylko go realizować

Wiem Aniu że on piękny
Co z tym ogródeczkiem począć 08:34, 13 sie 2013

Do góry
Ewciu piękny masz projekt tylko go realizować
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies