Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja codzienność - ogród Oli

Moja codzienność - ogród Oli

Madzenka 09:28, 15 wrz 2013

Linia rabat, hm. Takie uskoki są trudne do odpowiedniego wyeksponowania, co innego gdybyś zrobiła kwadrat taki jak u mnie lub analogiczny uskok z drugiej strony.
Osobiście uważam, że latwiejsze do zaprojektowania są półkola, takie tworzy często Danusia. Nie fale ale półkola, maiłam takie w poprzednim ogrodzie na zasadzie dwóch nawiasów ( ) i wyglądało to naprawdę dobrze. Pomysl jeszcze. Nie wiem czy udałoby się u Ciebie takie głebikie pólkole stworzyć, ale nie rezygnuj z takich łagodnych lini. W ogóle koła z trawy są też piękne i dużo łatwiejsze kompozycyjnie. Zatem przemyśl to jeszcze raz spokojnie.
Pamiętasz lawendowe zakole u Syli z ławeczką w okręgu???
Gemoetria wymaga konsekwencji.
Mala_Mi 11:43, 16 wrz 2013

Ola pstryczki są śliczne....
Czerwone piranie co mnożą sie jak króliki też.... i też mam z nadmiarem problem....
Jeżeli Ty kosisz.. to tym bardziej zlikwiduj tego zęba, tego nie da sie wykosić.. będziesz biegać z nożyczkami.. pomijam walor estetyczny.....

I dawaj wiecej fotek... bo będę bić.. nie mam czasu zaglądać, ale jak już zajrzę to lubię takie pismo obrazkowe
leon60 12:03, 16 wrz 2013

Ania tylko nie bij
Marzenko masz moze foto tych półkoli dla zobrazowania ?
Zakatek u Sylwii z lawendą i ławeczką jest cudny ale ja nie mam takiej powierzchni niestety... do tego ten okropny słup wszystko chrzani... dobrze, że zima długa to bedzie sporo czasu do przemyśleń by na wiosnę ruszyć ostro z robotą
asica 12:53, 16 wrz 2013

Mi się podobają te łuki wstępnie zrobione, nie zmieniałabym ich.
Mala_Mi 08:29, 17 wrz 2013

Jeszcze raz przejrzałam foty........ nawet pokopiowałam. foty by szybko porównywać.....
Do twego domu , oczka, reszty tego co masz pasują linie z łukami.. .. to moje zdanie.....
Zmierz teren a ja Ci go narysuję w skali, wtedy łatwiej jet zobrazować linię rabat prostych czy łukowych..... pomierz podstawowe wymiary, a ja ci to narysuj ładnie w skali, albo weź papier w kratkę.. i kratka to 1 m narysuj sama.....
Zdjęcia fałszują odległości... oko też i nawet jak sama narysujesz na papierze, to łatwiej sobie wyobrazić..
To tak z rana... Przy kawusi
leon60 12:40, 17 wrz 2013

Aniu planuję zabrać się za taki projekt o którym piszesz, dokładny z uwzględnieniem już poszerzonego ogrodu itd. jak tylko poprawi się pogoda
Prawda jest taka, że ciągnie mnie do prostych form... Moze się wydawać, że teraz jest w miarę dobrze i nie ma sensu zmieniać ale ja chyba właśnie potrzebuję zmian... domek w przyszłym roku też nabierze innego wyglądu i parę innych rzeczy jest również do zmian. Niestety środki okrojone i rozwlecze się to w czasie ale chciałabym już teraz podjąć dobrą decyzję by za chwilę nie żałować i nie przerabiać od nowa
Mala_Mi 13:45, 17 wrz 2013

ogród na papier przenieś... będzie łatwiej
malgorzata_s... 15:06, 17 wrz 2013

Czasami w życiu tak jest. Nie ma na to rady, chociaż wszyscy mówią że nie trzeba, ty wiesz że to konieczne.Jeśli więc czujesz że musisz to zmieniaj.Niejednokrotnie tak miałam.
ANIA 15:26, 17 wrz 2013

Jaka elegancka ta Twoja codzienność. Podoba mi się.
malkul 20:41, 17 wrz 2013

Oluś, dziwuszki dobrze Ci prawią, słuchaj i zawsze myśl torem takim aby sobie uławić robotę. ja jak urządzałam nasz obecny dom to zawsze myślałam:
1. Ładne
2 Jak będzie się sprzątać
3 wytrzymałe