I jedne i drugie kwitną długo, więc warto. Z drugiej strony tej altanki mam hortensje ogrodowe, a trochę dalej pod płotem są lilaki ottawskie, a pod nimi hortensje bukietowe. Kolejna zaczęta rabata pod altaną - też hortensjowa, będzie przedłużana. Jak tak piszę to teraz, to dochodzi do mnie, że całkiem sporo się tego robi.
Ale w końcu nie samymi różami człowiek żyje.
Zamiast ostróżek mam dzwonki. - niebieskie i białe, a nawet jeden różowo-lila
Ten krwawnik zginął, a w tym roku pojawił się znowu całkiem sporą kępą.
Fajna, nowa kocimiętka, nie wiem jak się nazywa, ale jest śliczna.
Krwawnice zaczynają kwitnienie, też robią za ostróżki
Mam problem ze swoimi bukszpanami. Okazy w maju przywędrowały do mojego ogródka i wsadziłam je do donicy ocieplanej, podlewając sumiennie. z zewnątrz wyglądają ładnie ale w środku ogrom listków jest koloru żółtego.
Tak wyglądają :
Proszę o pomoc Nie chcę ich stracić. To 3 sztuki na pniu
Tak, powoli gleba coraz lepsza. Otrzymuje kompost i obornik oraz gnojówki. Już dojrzewają 2 przyczepy końskiego, jeszcze jedna przyjedzie na jesieni.
Kompost mam na bieżąco. Rośliny nie powinny narzekać.
Haniu przypomniałaś mi że lubię czytać ... lubiłam jak miałam kiedy a teraz no to dzieciaki gotowanie krzaki ale jak zarosnę i dzieci wyrosną to ..pewnie będą wnuki ha ha
dziękuję kochana piękne słowa i mądre ...buziaki spokojnej nocki
Fota z przymusowego rannego spacerku pięknie było i komóra spisała się
Dzis dzialalam ograniczenie.... ale za to jaka super wycieczke do Admete mialam to hoho nic tylko sobie sama moge pozazdroscic!! pieknie polozona dzialka, a na niej same cudenka! a i wlascicielka super!!!
padam na twarz, jao ze sie ciemno robi to ide na kurza grzede
a to jedne i jeszcze mrne efekty prac dzisiejszych.