Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 11:11, 17 cze 2014

Do góry
Gocha napisał(a)
Irenko ta żurawka wkoło magnolii to jaka odmiana- bo zdaje się, że ona w słońcu rośnie i to jak rośnie. Metasekwoję też miałam taką na pniu ale coś strasznie posmakowała mojej suni ( owczarek niemiecki ) bo nie dość, że wyłamała to pogryzła pień. Innych roślin w pobliżu nie ruszała. Pozdrawiam.

Gosia, tam mam chyba 3 rodzaje pomieszane, jednej jestem pewna, że Maghony
Moja metasekwoja nie jest na pniu, to drzewo, ale mąż podcina od dołu, bo to będzie wielkie drzewo, więc tak co 2 lata usuwa dolne gałęzie, aby była wyżej nad pergolą
a u mnie psy upodobały sobie moją gnojówkę z pokrzyw, pół wychlipały....w końcu resztę wykorzystałam i podlałam róże i znowu nastawiam, ale chowam przed nimi
...no i 3 dni było szukanie buta ogrodowego, jedna zabrała, a druga zakopała na rabacie!
pozdrawiam

a tu uliczny widok, jakie to w sumie jest piękne, pokrzywa i zwykła trawa
W przyszłości? Domek zatopiony w zieleni.... 11:06, 17 cze 2014

Do góry
Irenko może to rzeczywiście przez to, że go przycinacie.
U mnie z kolorami to kropla w porównaniu do Twojego morza różów i innych kolorków

Agata gapa jak nic

Eda kaktusowate jak nic Mój jeszcze młodzieniaszek ma dopiero 8 lat więc dziwne, że Twój starszy o dwa lata nie chce kwitnąć. Ale daj mu czas do 15

Ewa4 piękne dzięki to takie miłe odkrywać ciągle coś nowego w ogrodzie

Ostatni kwiat piwoni i kwitnąca hosta

Ogród cichy i przytulny 11:05, 17 cze 2014

Do góry
asiach napisał(a)

Jagódka wpadaj - zmieścisz się napewno a i Towarzystwo będę miała bardzo miłe
Dziękuję za przybycie dla Ciebie i innych odwiedzających mała panorama z zakrętem

Asiu piękna panorama ,nowa odsłona Twojego ogrodu zajrzyj do Małej Mi ona też ostatnio wstawiła takie właśnie panoramiczne foty swojego ogrodu ,bardzo ładne miłego dnia
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 11:04, 17 cze 2014

Do góry

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 11:03, 17 cze 2014

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Często zaglądam ale nie zawsze zostawiam ślad - czyli tak pociuchutku
Ale tym razem ...

Ta biel z fioletem to jest połączenie wysublimowanego stylu z klasyczną elegancją - poezja
Pozdrawiam i życzę miłego dnia
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 11:01, 17 cze 2014

Do góry
"Podaruj mi trochę słońca..."

Opuchlaki 10:55, 17 cze 2014

Do góry
Chyba trzeba glosno zatrabic ze te kulki to nie sa jaja opuchlaka Glosno i dobitnie. Roslina na powyzszym zdjeciu ma ladne korzenie, tu smialabym twierdzic ze zostala po prostu przenawozona. I tyle.
I nastepne kulki ktore po zgniecieniu ,,trzaskaja gilowato´´ to po prostu dzdzownice, ponizej dowod i porod malej dzdzownicy

Ogrodnik Mimo Woli cd 10:54, 17 cze 2014

Do góry
Wszytko czytam, ale nie mam czasu... musicie wybaczyć.... ale zostawiam Wam zdjęcie moejgo wnusia i synusia Dziś ma urodziny..skończył 5 miesięcy...

Fajne te moje chłopaki...

Ogród Eli 10:52, 17 cze 2014

Do góry
iwonaal napisał(a)
Fajoskie zakupy. Niech rosną i oczy cieszą.

liczę, że będą zdrowo rosły

moja lawenda z nasionek
Ogród Eli 10:51, 17 cze 2014

Do góry
MamaMagda napisał(a)

za ta cenę sama bym kupiła

cena spoko ale co ślimaków w doniczce było gratis...masakra

widok ogólny z jednego końca ogrodu w stronę drugiego czyli do drzew w oddali na brzydkie rzeczy nie patrzymy

Ogród Eli 10:48, 17 cze 2014

Do góry
agam napisał(a)
Vanilki będą piękne, szczerze polecam. Zakupy ogrodowiskowe, super.
Muszę siem cofnąć i zdjecia pooglądać

z hortkami latam po całym ogrodzie i nie wiem gdzie je posadzić

a wiśnia wstępnie ląduje tu...może coś widać bo pod słońce
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 10:47, 17 cze 2014

Do góry
Tajemnica Chabra Pulchra Major rozwiązana a spekulacje kolorystyczne były bogate od żółtego przez róż do fioletu

Ogród Eli 10:46, 17 cze 2014

Do góry
leon60 napisał(a)
Też mam chrapkę na vanille

tobie 2 szt raczej nie wystarczą

pompony maku

Ogród Eli 10:45, 17 cze 2014

Do góry
Katkak napisał(a)

Eluś zakupy superowe . A te hortki to bukietowe, prawda? Rojnik faktycznie meeega Buziolki. Wsadzaj szybko i pstrykaj foty bom ciekawa

tak bukietowe, polowałam na nie od początku sezonu

bonica

Zakątek z fioletową ławeczką 10:36, 17 cze 2014

Do góry
Żurawki "dostały" nowe życie:ukorzeniacz i w doniczkę. Nie wiem czy coś z nich będzie
Angielski ogród - chciałabym... 10:30, 17 cze 2014

Do góry

Na ostatnim zdjęciu jest róża którą za 3 zł kupiłam jesienią w carfurze. Nigdy nie kupuje w takich miejscach roślin ale ta była doslownie zmasakrowana i smutno mi się zrobiło, że nikt jej nie chce. Wzięłam ją do domu i posadziłam wśród hortensji nie myśląc nawet czy odżyje. Tymczasem w kwietniu wystartowała jak szalona i od maja cieszy moje oczy takim widokiem. Jest wprost obsypana kwiatami.
Tu odpoczywam 10:30, 17 cze 2014

Do góry
Och, jakie ładne! Mogłabym tak oglądać i oglądać

Lubię bardzo morelowe róże. Powiedz Grażynko, jaka to?

Angielski ogród - chciałabym... 10:25, 17 cze 2014

Do góry
Coś podżera mi róże, stąd te dziury na liściach. Zrobiłam opryski, zasilam nawozem i mam cichą nadzieję że się zregeneruje.Mam przy tarasie jeszcze jedną różę, posadzoną w zeszłym roku jesienią. W tym roku dopiero zakwitła i jestem zachwycona
pozostałe róże które zakwitły również są wspaniałe dla mnie, bo co roku piękniejsze.
Angielski ogród - chciałabym... 10:21, 17 cze 2014

Do góry
Wszyscy tacy aktywni na forum , zdjęcia wklejają, a ja tylko podglądam i czasu nie mam na aktywne życie w cyberprzestrzeni. Ale żeby nie było że nic nie robię to kilka zdjęć z placu boju.
Walczymy z nawadnianiem . Już skończone co prawda w tej części ogródka i trawka posiana i ogarnięte bardziej. Brakuję żwiru pod placem zabaw, ale w tym tygodniu to nadrobię.
Mam jakiegoś lenia ogrodowego, ale usprawiedliwiam się, bo ciężko pracuję na poddaszu. Malowanie, panele, glazura- ktoś kto walczy z wykańczaniem domu wie o czym mówię.
Niemniej znajduję od czasu do czasu chwilkę na kawę na tarasie i takie widoczki wtedy cieszą moje oczy. na koniec nagroda , szkoda że tak krótko trwa sezon truskawkowy.
Jurajski Ogród 09:58, 17 cze 2014

Do góry
na dobry dzień
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies