Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Kwiaty z ogródka Marty :) 22:45, 20 cze 2014

Do góry
dzień wolnego skutkował lataniem z aparatem po ogrodzie i tym razem przydomowym
balkonik, muszę jeszcze wsadzić żółtą begonię
Marzenie o... 22:42, 20 cze 2014

Do góry
ponownie Bonica - w towarzystwie lawendy, która ciągle jeszcze w pączkach:

pokazuję Marikena, który dość dobrze pozbierał się po majowych przymrozkach:

rabata przy wejściu ewidentnie do ciachania:

admirationa chyba też spróbuję wykulkować - tylko czy nie straci kolorku po cięciu???

i na koniec rożek begoniowy:
Ogród z łezką 22:41, 20 cze 2014

Do góry
ewsyg napisał(a)
A może wypełnij to miejsce ubiorkiem wiecznie zielonym.

Tu pasuje Berberys Maria ,jest piekny i ładnie się przebarwia jesienią
Leśne Wzgórze 22:39, 20 cze 2014

Do góry
Oczy mi się kleją więc wybaczcie odpowiedzi jutro dziś tylko Matylda
była lekka mżawka więc spryciula parasol z ogona sobie robiła

Ogródek Agam 22:39, 20 cze 2014

Do góry
agam napisał(a)
Szersze widoczki przy okazji powrotu przed kompa . Wstawiam i idę gotować obiad . Potem wrócę bo pogoda do bani.

cudnie sie zrobiło. A kanciki idealne, tzn. pólkola.
Marzenie o... 22:37, 20 cze 2014

Do góry
nareszcie udało mi się wykopać przynajmniej część tulipanów - reszta jeszcze czeka w kolejce

rabata przy tarasie już czysta - bez uschniętych listków zdecydowanie bardziej mi odpowiada

widok z poziomu tarasu:

i z boku:

Tu odpoczywam 22:37, 20 cze 2014

Do góry
Milka napisał(a)
Wpadłam na nową porcję fot, wszystkie róże piękne, ja to nie umiem wybrać, która ładniejsza, chyba wszystkie lubię, kolce mniej a ta nowa roślinka taka urocza, ta Nemezja

Oj tak Irenko, wszystkie róże są cudne, każda ma inny urok Raz podobają mi się pełne,za chwilę z otwartym oczkiem a za moment na wszystkie czule spoglądam

Sir John Betjeman

młodziutki John Cabot

Ogrodnik Mimo Woli cd 22:36, 20 cze 2014

Do góry
Kochani.. dziś nie było czasu na forum...bo odwiedziliśmy Vivę i jej Kolorowy ogród na piasku
Było kolorowo i wesoło i bardzo smacznie .... dopiero wróciliśmy... wiec musimy iść spać, by odpocząć przed jutrzejszym dniem...
Oczywiście poczekamy jeszcze chwilę na gości z daleka... ale to niespodzianka

I piękne hostowisko u Vivy... dziękujemy za gościnę

Dwa ogrody 22:27, 20 cze 2014

Do góry
Nikita napisał(a)
Mariola, ależ ty masz całe królestwo liliowców...i jakie kolory!!! No róże też oczywiście rewelacyjne, ale tych liliowców nie spodziewałam się u ciebie...
Pozdrawiam prawie weekendowo

Nikito, ja bardziej bylinowa jestem, więc liliowce są Ale dla Ciebie mam inne róże

i aby nie być zbyt monotematyczną kwitnąca katalpa, stosunkowo wcześnie, jak wszystko w tym roku

pełne maki

Ogród hortensjowo brzoskwiniowy 22:27, 20 cze 2014

Do góry
Kasik napisał(a)
Fredensborg

I to też. Ale Ci to ślicznie wyszło. Połączenie kolorów jest cudne. Jak się szałwia rozrośnie to dopiero będzie szał

Kasik - ja po prośbie. Zajrzyj do mnie. Nabałaganiłam - potrzebuję pomocy w sprzątaniu
Tu odpoczywam 22:27, 20 cze 2014

Do góry
Agania napisał(a)
Jeżyk u mnie na fotach, już zakłada rodzinę, spodobał mu się warzywnik, agrestu nie zbieram i porzeczek też, żeby mu tylko jedzenia wystarczyło...chyba siem zadomowił

Ja też mam agrest i porzeczki, czyli karmę dla tego stworzonka mam, ale jego nie mam

Któregoś wieczoru wracając do domu widziałam jak wychodził z mojego ogrodu i pomaszerował do ogrodu sąsiadów. Ucieszyłam się bardzo, że mamy wspólnego lokatora ale... więcej go nie zobaczyłam
Ani u mnie, ani u sąsiadów nie ma, gdzie potruptał ???

Ostróżka niebieska a za nią Alan Titchmarsch i ... czosnek

Tess of the d'Ubervilles a za nią Alan

Ogród hortensjowo brzoskwiniowy 22:25, 20 cze 2014

Do góry
Kasik napisał(a)
Róże rabatowe:

Bonica

Ale piękne....łał
Tu odpoczywam 22:17, 20 cze 2014

Do góry
Agania napisał(a)

a co to za roślinka obok hosty, podoba mi się bardzo

Parzydło leśne, jakieś mizerne w tym roku, bojam się czy to nie za sprawą opuchlaków (larw opuchlaka)

Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :) 22:16, 20 cze 2014

Do góry
A na koniec pracy dzisiejszej jest tak:

I co dalej ???? Ło mamuniu co mnie podkusiło, a bo to źle było???

Pod drzewem wiem - dosypałam dobrej ziemi, mączki kostnej, dam jeszcze jakiegoś obornika, posadzę z jednej strony tawułki, może jakieś hosty, dąbrówkę, jest tam barwinek, będę sadziła w dobrej ziemi i podlewała bo jednak tam jest bardzo sucho. Czy ktoś może mi coś powiedzieć o języczce- ponoć też do cienia się nadaje... No w każdym razie jakoś tak... Przy ciurkadełku będzie co jest - czyli (lewa strona) azalie... tą która jest na środku przesadzę bliżej ciurkadełka... Ten krążek na kwitnące jednoroczne zostanie i myślę, że będą tam dalie w przyszłym roku i tylko dalie... Ale co na środku... zostanie mi pustka... Pomyślałam o czerwonych i żółtych berberysach - małych, kulistych bardziej... i może jakieś buksy razem z nimi??? tylko jak, JAK???
Ratujcie babę co se rozkopała rabatę przed samym frontem domu i nie wiem co robić, pliiiisssss

aaa i jeszcze dodam że z przodu - będzie trawa.
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 22:15, 20 cze 2014

Do góry
Agania napisał(a)

Rzut rabaty z okna

To dopiero początki kancikowania...będzie już tylko lepiej...może będzie się trzymać

Zdradź proszę jak nazywają się te niebieskie kolumny?
Ogród, który ciągle zmieniam 22:14, 20 cze 2014

Do góry
Jag_58 napisał(a)
limki coraz większe

mały bo mały ale łan lawendy

moja ozdoba ciągle mi towarzyszy

kawałek lasku

Wierna psinka ,kochana,moja też musi koniecznie być tak blisko mnie,że muszę uważać aby nie fiknąć przez nią w rozpędzie.A jak komarów zbyt dużo to nie daje spokoju tylko do domku mnie ciągnie tak się mną opiekuje.
Ogród, który ciągle zmieniam 22:12, 20 cze 2014

Do góry
Jag_58 napisał(a)
berberys

ale kolorek...
Róża "Chopin" 22:12, 20 cze 2014

Do góry
Kasiek napisał(a)
Moja roza to ciagle zmartwienia Kupilam ja w zeszlym roku, nie zachwycala kwiatami, ciagle atakowal ja maczniak, bardzo sie lamala. Za namowa Irenki ( dziekuje Irenko) chce ja teraz przesadzic w inne miejsce i dac jej szanse, jak nie to...wynocha Dlaczego ona sie tak lamie ?, mam wrazenie ze u mnie jest baaardzo krucha. Moge ja teraz przesadzic jak juz ma paki?

Ja swojego Chopina przesadzałam jak miała pąki i bardzo źle zniosła przesadzanie. Zwiędły wszystkie pędy z pąkami i już nie wstały- chociaż była przesadzana wieczorem i mocno podlana. Zwiędnięte pędy obcięłam i teraz bardzo ładnie się zregenerowała , ale pewnie nie prędko zakwitnie.
Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :) 22:10, 20 cze 2014

Do góry
A teraz pokażę Wam co dzisiaj zrobiłam.... łoj... tzn. sama tego nie robiłam oczywiście, ale to jest "moja wina" jak powiedział mój starszy syn "mama, aleś narobiła..." Ja stwierdziłam że to nie ja tylko oni A mój syn na to "no niby tak ale na twój rozkaz" Ma sie ten posłuch
A poważnie - to zaplanowane było już dawno i dłuuugo przekonywałam eMa że trzeba się zabrać, a jak się zabraliśmy to teraz nie wiem co dalej...

Było tak:

To jest zaraz przed wejściem do domu. No i mnie się już nie podobało.... więc się zrobiło tak:

Ogród, który ciągle zmieniam 22:10, 20 cze 2014

Do góry
Jag_58 napisał(a)
daglezja w towarzystwie paproci

przywrotnik w tej fazie jest cudny

Piękna zdrowa zieloność,ja też po latach posadziłam przywrotnik ale niestety łapie mączniaka i niestety nic na siłę.Czy ty masz podobne problemy.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies