Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Kwiaty z ogródka Marty :) 11:57, 16 cze 2014

Do góry
dziś usuwałam przekwitłe róże żeby nie szpeciły krzaków, winobluszcz podcięty, dziś i jutro praca przy zakładzie

zakwitł pierwszy liliowiec w zakładowym ogródku

karłowa dalia zaraz zacznie kwitnąć
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 11:56, 16 cze 2014

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Irenko pospacerowałam Róże cudne i wszystko cudne Bogdzia ma rację wszystko u ciebie na wyścigi rośnie Buziam weekendowo

Gosia, jak byliście u mnie, to tylko zielony szkielet był, reszta spała
weekend pracowity, cd przesadzania, cięcia, sadzenia, ale powoli koniec...nadal cycki do wypełnienia...i będzie luźniej i fru, wojaże jakieś czas zacząć
Pozdrawiam poniedziałkowo
trawki idą, to dobrze
nasiało się tu mnóstwo orlików, zostawię je, bo chyba nie zaszkodzą rh

spojrzenie z lasku
wywalone murki i donice, zostaną te 2 i na 2 murkach dechy i będzie ławka, bo jak pali się coś na ognisku, to nie ma gdzie usiąść

i rzut z krzesełek na lewo w las
Według własnych pomysłów - Ligustr nie tylko jako ogrodzenie 11:55, 16 cze 2014

Do góry
Liliowe co nie co:

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 11:46, 16 cze 2014

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)

Irenko, to ważne spostrzeżenie z tą kwaśną ziemią. Może zwiększy się powodzenie w uprawie werbeny.

Myślę, że tak bo np rozplenica Vertigo w kwaśnej kiepsko, w innych miejscach super, ale może, to tylko u mnie tak, nie wiem...mnie ona się wydaje łatwa w uprawie
tu właśnie już kwitnie, na tej kwaśnej rabacie, przezimowała

a tu na tę rabatę z ptakami dawałam wczoraj sadzonki, siane 17 marca, część duża, część mniejsza, jeśli będę szybko rosły, potwierdzi się teoria z kwaśną glebą, bo tu też kwaśno

tu pod murem są budleje i właśnie siane werbeny, całe mnóstwo, niektóre nawet dopiero teraz wychodzą
tu dołożę różę, też czerwoną, bo w jednym miejscu, gdzie rośnie ma za ciasno
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 11:33, 16 cze 2014

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Ireno, ja już nie ogarniam roślin w Twoim ogrodzie. Nawet derenia masz? I ja go mam! Pani ze szkółki mi dała do reanimacji. Ale ostry dyżur przy nim pełni Ta.

Madżenn pisze o żwirku, Ty o placyku pod bukiem, czy to to samo?

Jak nie ogarniasz Pszczółko, to zapraszam, na żywo lepiej pokażę mam jeszcze derenia Florida odmiana rubrum, w tym roku miał te różowe kwiatki, 8 ale zawsze musi byc pierwszy raz rosną w bardzo ciepłym miejscu, dlatego w końcu solidnie ruszyły
Mam też bardzo ciekawe drzewko Albizję Summer Chocolate, w tej chwili ma 4 lata
Czyli, jak trwoga, to do Ta
zadowolona jesteś ze swojego, jak długo go masz?
to będzie kostka pod klonem Flamingo

w końcu donica obsadzona, dałam tam 3 hosty, jak podrosną pójdą na rabatę, muszę zabierać hosty z rabaty pod wiązem, bo tam dosłownie, mimo granulek, pożerają je ślimaki....a hosty policzyłam, mam 140 sztuk
i dzwonki z cycków tu poszły po reanimacji...tam schły okrutnie

dołożyłam też bodziszki....musi wszystko bujnąć..
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 11:24, 16 cze 2014

Do góry
Irenko czy tą kostrzewę należy przyciąć?
Marta - W przyszłości? Domek zatopiony w zieleni

Marta, jeszcze czekam, robię taki eksperyment, jak będę ciąć, krzyknę u ciebie
uwielbiam tę grę światła, jak teraz jest, o każdej porze inaczej

Ogródek Janiny 11:19, 16 cze 2014

Do góry
Obecnie pracuję nad rabata po lewej stronie od furtki.
Choroby róż 11:16, 16 cze 2014

Do góry

Proszę o pomoc. Co im jest?
Ogródek Janiny 11:04, 16 cze 2014

Do góry
Ogródek Janiny 11:01, 16 cze 2014

Do góry
Ogródek Janiny 10:58, 16 cze 2014

Do góry
Ogródek Janiny 10:56, 16 cze 2014

Do góry
Ogródek Janiny 10:53, 16 cze 2014

Do góry
Troszkę zdjęć z ogrodu.
Zielnik przy tarasie 10:52, 16 cze 2014

Do góry
Witam serdecznie,

piszę po raz pierwszy w ogrodowisku.

Chciałam wam pokazać mój nabytek tegoroczny , ZIELNIK , marzyłam o nim od dawna i w końcu w tym roku udało mi sie go założyć.

Napiszcie proszę swoją opinię.

Pozdrawiam
Ania
Nieduży, trochę zielony ogródek przy bliźniaku. 10:51, 16 cze 2014

Do góry
marysiak napisał(a)
To jest część za domem
lewa strona [img
prawa strona [img

Przy domku dzieciaków posadzone są winogronka.

Natomiast w najbliższym czasie chciałabym podsadzić cosik pod tujami. Myślałam trochę o hortensjach, tawułkach, no i rzecz jasna żurawkach i trawach. Nie wiem za bardzo jak to zrobić żeby było ładnie. Nie mam tam również miejsca zbyt wiele. Po prawej stronie jest przejście na przód działki, a po lewej dojście do kranu.

Przede wszystkim podaj, ile masz tam miejsca. Bo "niezbyt wiele" to dość nieprecyzyjna miara jest

Jesli mogę swoje trzy grodsze wtrącić, to razi (moim zdaniem) różny kształt rabat (jagodnik łukowaty, warzywnik prostokątny).
Ponieważ preferuję formy geometryczne, w jagodniku zlikwidowałabym ten łuk.
Czarodziejskie miejsce na ogród dajany 10:37, 16 cze 2014

Do góry
dajana napisał(a)
To są okna jadalni Aniu z drugiej strony też mam róże i jeszcze ładniejszy widok i zapach który czuję .Za trzecim oknem jadalni mam rabatę z hortensjami ale ostatni rok. Jesienią przesadzę hortensje i posadzę róże Niech rosną wokół jadalni same róże . Hortensje przesadzę przed dom inne już tam rosną więc zachowam ciąg tych samych roślin .W przypadku róz podobnie .Nie wiem co posadzić przy hortensjach To słoneczne miejsce pasują trawy ale co jeszcze ?coś dla koloru by się przydało Idę do ciebie

Dajano, ja przy hortensjach Vanilla posadzę trawę, turzycę włosistą Frosted Curls oraz thuje Danica, trawki lekko do przodu, tyle, że moje są już ogromne ok. 1,5 m aktualnie no i teraz pomyślałam, że może nie Danica a jakieś większe kulki, może Teddy. Trawka Gracillimus została przez nie zasłonięta.

Mała Eleczka 10:34, 16 cze 2014

Do góry
coś na miły początek dnia
Grubej dyni zmagania z naturą 10:15, 16 cze 2014

Do góry
Mąż kopie i kopie... mnie została już tylko kosmetyka . Ostatecznie nic nie dosadziłam na rabacie ze szmaragdami. Miało być minimalistycznie, no to będzie

A wiecie, że w tym drzewku na pniu, w środku korony wróble zrobiły gniazdo i wróblica wysiaduje jajka Miejsce trochę zaskakujące sobie wybrały...

Działka prawie w Borach Tucholskich 10:05, 16 cze 2014

Do góry
poranny spacer i kawa w ogrodzie to na poczatek bo zaraz wskakuję na daszek altanki -nie ma lekko

w cieniu tarasu i pergoli hortensje

tutaj drzewiaste: anabelka, Invincibelle Spirit, Incredball i Hayes Starburst

Ogród Leny. 09:32, 16 cze 2014

Do góry
Kondzio dziękuję,a foty już dołączam
Anitawitaj - kiedys miałam bardzo dużo róż a teraz tylko przy pergoli i jedną rabatową.Z pewnościa znajdziesz miejsce na więcej
Agadziękuję a co to za "ujęcia wisznu" ..
Sebek dzięki Zmienia się stale - sporo przesadzałam wiosną i teraz jest nieco pustawo, bo mus się rozrosnąć
Admete dziękuję - u ciebie to dopiero bajka Jednak gdy posadzi sie od razu duże drzewa to efekt jest natychmiastowy - pięknie masz

Tulipanowiec

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies