Dla koleżanki moje rh .... ta rabata będzie ruszana jak tylko nabiorę sił wrzośce dostają czerwoną kartkę ... tawułki idą do cienia z hostami a rh odsunę od tuj ... Rabata się poszerzy i dostanie ozdobniki ....
Beatko przycinanie świerka od pewnego czasu stało się bardzo uciążliwe... a dwa jak pisałam wcześniej obok lipa, stało jedno na drugim dosłownie i coś trzeba było wyciepać...sama zobacz
i teraz
w drugą stronę od oczka
Co do świerków pospolitych też mam ich sporo, całe tyły. Grubo ponad 20 lat temu rodzice posadzili mikruski by od łąk troszkę przysłonić. Wszyscy piszą ze pospolite nie mają uroku ale ja wcale tak nie uważam, bardzo lubię tę zieloną ścianę tym bardziej, że nic poza cięciem z nimi nie robię, tzn eM tnie
Nie wyrzucaj swoich
Niech tylko thuje szybko rosną bo nie mogę patrzeć na ten paskudny płot.... aha i tu będzie mała różanka z bylinami
Tu w lawendzie zdecydowanie można odróżnić dwa gatunki (wspomniałam wcześniej) Ta z tyłu będzie przeniesiona w altanowe miejsce wraz z różami które nabędę (może) i tu również planuję różyczki
tu jedna odmiana pewnie źle napiszę blue darf
a tu aromativ ... coś w ten deseń
różnią się zdecydowanie wielkością kwiatostanu i intensywnością koloru
Łucjo, nie jestem posiadaczką tych róż, niestety. Tuscany rzeczywiście jest piękna, zabójczy ciemnoczerwony kolor. Ma jedną wadę: kwitnie tylko raz i z tego powodu pewnie u mnie nie zagości - za mało mam miejsca.
Gabrysiu, faktycznie róże są bardzo zadbane, rosną i kwitną bujnie. Szkoda tylko że brakuje tabliczek z podpisami. A tym, które są nie można wierzyć.
Trochę aktualnych obrazków z mojego niewielkiego ogródka:
Irenko nasionka dostaniesz na nowy sezon, uzbieram ta szałwia jest jednoroczna ale jak ja zaprosisz do ogrodu to będzie się sama wysiewać i zostanie u ciebie na długo tak jak zechcesz