Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik Mimo Woli cd

Ogrodnik Mimo Woli cd

JulkAd 17:29, 06 sie 2014

Mala_Mi napisał(a)
Powolutku do Was pozaglądam... ale teraz muszę mykać z forum..

To sie podobało.... nie kulki bukszpanowe, bonzaje dla ubogich i bogatych.. kulki cisowe.. tylko rabaty kwiatowe.... Przy kwiatkach najwięcej czasu zeszło.. ja sie temu nei dziwię.. bo ogród bez kwiatów????

Wprawdzie kulki bukszpanowe w części formalnej(frontowej) do mnie przemawiają, ale ta rabata to prawdziwe mistrzostwo, więc nie dziwię sie, że i Maję zachwyciła...będę Cię o nią męczyć( jak czas znajdziesz - oczywiście)....

...nie wszystko na niej widzę... tzn widzę, ale nazw nie znam...oprócz jeżówek i hortek, które poznaję i chyba jeszcze trzmielina na pniu...to najbardziej mnie interesują rośliny po lewej wyższa biała i niska różowa...a i nazwy traw, które tam dodałaś...i wiem, że tę rabatę już pokazywałaś przy okazji porównywania różnych sadzonek Pink Poodle...to w tym ujęciu jest przepiękna

buziolki zostawiam
barbara_kraj... 19:12, 06 sie 2014

Mala_Mi napisał(a)

Wyleciało z głowy... a nie mam już czasu na szukani nazwy... łagodna zima i przetrwała

Aniu, to jest jedna z Gaur Lindheimera, albo 'Passionate Pink’ jeśli ma bordowe liście, albo 'Pink Cloud’, która tworzy zwarte kępy i wyrasta do 90 cm. Chyba że Twój Pan Bylinowy zdobył jeszcze inną

Kolekcja jeżówek imponująca. Zapisuję strony, bo do tego katalogu zamierzam częściej zaglądać
Sebek 19:29, 06 sie 2014

Aniu, u Ciebie każda rabata zachwyca, ale ta bylinowa to mistrzostwo
malgorzata_s... 20:10, 06 sie 2014

Anek ja nie wiedziałam że ty troszkę kokietka jesteś Pięknie już było, teraz niewiele do pokazania, ogród zaniedbany Jak jeszcze piękniej było to kiedy??? Pisz mi tu zaraz termin konkretny Wpiszę w kalendarz na rok przyszły bo muszę to uwidzieć osobiście Już byłam powalona Twoim ogrodem , jak patrzę na foty obecne to jęczę z zachwytu a jak było jeszcze piękniej to muszę paść w zachwycie na kolana koniecznie na tym pięknym miękkim trawniczku Że Maja zachwycona się nie dziwię bo ja do dzisiaj z zachwytu nie wyszłam Buziam i sory za elaborat
Bogdzia 21:17, 06 sie 2014

Mala_Mi napisał(a)

A taką piękna dedykację mam dzięki Tobie... żeś zaproponowała mój ogród dla Mai

Dedykacja piękna , bardzo piękna. Maja do bardzo miłych słów dodała jeszcze piękny charakter pisma. Nie widzę w tym mojej zasługi ale skoro tak mówisz....
AgnieszkaW 21:23, 06 sie 2014

Aniu, widać te wielkie przetrzenie u Ciebie, w tak dużych ogrodach pięknie komponują się duże byliny, efekt spektakularny. Nie dziwię sie, że ekipa Mai była zachwycona właśnie Twoimi bylinami i kałużą
Dorota123 22:13, 06 sie 2014

Och i ach - pięknie.
Kindzia 22:19, 06 sie 2014

Ania...ale u Ciebie cudownie...w przyszłym roku mnie masz...przecież mnie nie wyrzucisz...tylko co ja z moim Figo zrobię...wiesz, że mam noworodka w domu? Wiesz...Małgosia Ci skrót pisała Z ZG pamiątkę sobie przywieźliśmy

Wywaliłam agresty i porzeczki z rabaty, miejsce se zrobię na jeżówki następne

Edit. Z tego wszystkiego nie skomentowałam ponownej wizyty Mai. Wcale się nie dziwię, że zachwycona była...ale wydarzenie miałaś w życiu nietuzinkowe. W ogóle dumna jestem, że znam osobiście ludzi, którzy w TV pokazują...i ich ogrody. Masz pokazowy ogród, nie w każdym nowożeńcy sobie zdjęcia robią!
mira 22:35, 06 sie 2014

Porównanie śmieciucha milina do róż jest dla mnie zrozumiałe - dzięki

Dedykacja wspaniała po prostu, a ja nie dziwię się, że kwiatki kadrowali bo te zestawienia masz wspaniałe i to wcale nie takie proste to pokomponować - ileś Ty się naprzesadzała co?

no a w sprawie kompozycji pomarańczowych to dopiero jazda bo to jest trudny kolor, a wiem bo też se coś dłubię
ja mam róże z pomarańczem dwie angielskie - jedna nowa Abraham Darby, taki delikatny pomarańcz z nutą różu i żółtka, i inną Charles Austin - starsza, wczesne kwitnienie, powtarza, ale z wiekiem zmienia kolor na jaśniejszy

a taki mocny pomarańcz mam nową wypatrzoną u Bogdzi wielkokwiatowa Monika - pączki cudniaste później jaśnieje

kolor w różach ważny ale pokrój krzak też - więc najpierw proponuję określ rozmiar i kształt krzaczka

pozdrawiam
lojalna_ 22:42, 06 sie 2014

No tak ale co to za róznica jak wszędzie tak pieknie ~ milutko pozdrawiam