Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 22:55, 14 cze 2014

Do góry
Kasya napisał(a)

no to ciekawa jestem czy z tego porobia sie kepki

daj znac potem jak rosną

One już podrosły. Jestem pewna że jesienia będą piękne kępki. W poniedziałek wsadzę je na rabaty, a jak urosną pokażę zdjęcia.
Moje stipy wyhodowane przeze mnie z nasionek. Niewielki wydatek i masz mnóstwo własnych sadzonek.
Jurajski Ogród 22:52, 14 cze 2014

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)

cdn

Też mi się ten kamień rzucił teraz w oczy Ostatnio jeździłam w poszukiwaniu kamienia na ciurkadełko i sporo było takich jurajskich wapieni... od razu ma się chęć zabrać i czymś obsadzić. U Ciebie to super wygląda
Mój ogród 22:51, 14 cze 2014

Do góry
EPODLAS napisał(a)
I jeszcze jedno zdjęcie łabędzia. Ten to ma święty spokój. Zazdroszczę mu.

Łabędź piekny. Przypomniało mi sie dzieciństwo. Na odpustach i rzecz jasna w niektórych domach były obrazy z podobnymi łabędziami zwróconymi dziobkami do siebie, ech....
Moje ukochane miejsce na ziemi 22:51, 14 cze 2014

Do góry
agata19762 napisał(a)
Doniu dla Ciebie moja róża pnąca trzyletnia ...
potworek

Kiedy moja taka będzie?
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 22:49, 14 cze 2014

Do góry
Na rabacie przedpłotowej
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 22:48, 14 cze 2014

Do góry
JoannA napisał(a)

zdjęcie siewek robione przed tygodniem

no to ciekawa jestem czy z tego porobia sie kepki

daj znac potem jak rosną

Ewulkowy ogród pod lasem początki... 22:46, 14 cze 2014

Do góry
Migawki z dzisiejszego pobytu na działce..ojjj tak bardzo bym chciała mieć wszystko na już ;(

śliwka zapuszczona przez poprzednika,trzeba bedzie zadbać ale owoce są

lawenda

drzewka i domek starszej pani,która ma wiele na oddanie

lilja
Kłopoty - problemy z trawnikiem 22:45, 14 cze 2014

Do góry
Dziękuję za podpowiedzi na pewno skorzystam. Zastanawiam się tylko nad jednym czy tą suchą trawę wygrabić i skosić ją na krótko, aby mogła zregenerować się?

Pozdrawiam
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 22:45, 14 cze 2014

Do góry
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 22:44, 14 cze 2014

Do góry
Agata - nie wiem w jakim stylu chcesz tą rabatę - pisałaś o nowoczesności, ale w Twoim ogrodzie taka rabata wyglądałaby na "przylepioną".

Nie wiem czy chcesz tam rabatę z samymi formami strzyżonymi, ale jeśli tak to piorunami (cóż za delikatność z mojej strony) zaznaczyłem co mi nie konweniuje

Na pewno te formy pienne po lewej, które tak blisko rosną trzeba rozsadzić.
Samotne cisy złączyłbym w jeden i prowadził je na stożek. Drugim wyjściem byłoby związanie ich, żeby nie były takie poczochrane
Nie wiem co rośnie nad stożkiem bukszpanowym - jeśli jest takie cały sezon to wysadziłbym to z stąd - jeśli ładne to ciąłbym na bardziej zwartą formę.

Jeśli chcesz nadać lekkości tej rabacie to posadź trawy - z wyższych między cisami Morning Light, Variegatus - a z niższych to na pewno carex Amazon Mist, Frosted Curls i Stipa tenuissima Zrobiłyby tutaj świetną robotę

Takie mam przemyślenia na odległość, ale w realu pewnie wymyśliłbym wszystko inaczej
Mój 4 arowy azyl... 22:43, 14 cze 2014

Do góry
Zakwitł jeden z liliowców - CHARLES JOHNSTON - kupiony w marcu

Floks wiechowaty rozwinął pierwszy kwiatek

goździki brodate

Lwie paszcze samosiejki
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:42, 14 cze 2014

Do góry
Luki napisał(a)

Następnie pod ciachacze poszedł ostrosłup

I na koniec graniastosłup

No i wszystko było by fajnie gdyby to wszystko mi się podobało... najlepiej wywaliłby to w cho... śmietnik bo rabata z nimi jest okropna a dywan z żurawek się tam nie sprawdza... trudne to ogrodniczkowanie.

No weź nie marudź przycięte super jak żyleta, a ten graniastosłup z żurawkami wygląda super
Ogród to życie 22:40, 14 cze 2014

Do góry
ModraSowa napisał(a)

To myślę,że obie sie zmieszczą, bo ta ściana jest szersza niż rabata, za kamieniami jest jeszcze z metr do rogu lub też narożnika

Mirella, a może polecisz mi jakąś odmianę , nie za dużą, zwartą.?

Może skup się na tym co masz, po co kupować następne? na murze New Dawn, na drewnianym płotku Eden ?pamiętaj że Róże będą dużo większe, pomyśl o tym, bo chyba nie chcesz latać z łopatą i przesadzać jak ja, decyzję musisz podjąć sama, zrób tak jak Ci w duszy gra to jest to
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:38, 14 cze 2014

Do góry
Luki napisał(a)

Fajna fotka - wygląda jak z oczami i pyszczkiem
Ogródeczek 22:37, 14 cze 2014

Do góry
bartek_luberda napisał(a)
To co jest w beczce z bliska Bezproblemowe

Beatko ładne toto ,szkoda ze nn ,poszukam na targu aha beczke mam podobna a moze taką samą :,ale moja zarosła cała bluszczem ,zrobie fote piekne róże
Ogród z widokiem na jezioro 22:34, 14 cze 2014

Do góry
Dla moich przemiłych gości

Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :) 22:30, 14 cze 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Świetne zdjęcia Aniu, powojniki masz bardzo dorodne.
Ślimaczek... no cóż u mnie zawsze przypadkiem trafią pod buta, ale to przecież całkowicie przypadkowo

Ach ta dzisiejsza młodzież.... Pozdrawiam Luki Dzięki za uznanie
W ogródku Iwony 22:29, 14 cze 2014

Do góry
Ivvvona napisał(a)
Hortensje, niektóre w pąkach - pierwsza NN, kwitnie co roku niezawodnie na pędach tegorocznych. Kolor jasnoróżowy. Co to za jedna?

Jak kwitnie na tegorocznych to znaczy że to nie jest ogrodówka??? No i jak w ogóle kwitnie niezawodnie to na pewno to nie może być ogrodówka... A taka podobna na moje oko... To jaka to jest horti... Ogrodowa nie, na bukietową też mi nie wygląda to jaka? Bo ja się nie znam Ale fajnie kwitnie...Podoba mi sie. A pokłada sie przy kwitnieniu? Pozdrawiam
Jurajski Ogród 22:29, 14 cze 2014

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
między ulewą a ulewą

Aga nie moge napatrzeć się na Twój ogród bardzo chciałbym go zobaczyc w realu może kiedyś ...będę życ nadzieją miłej niedzieli ,u nas tez pogoda podobna deszcz i słoneczko ,ale fajnie że popadało bo było strasznie sucho
Ogród to życie 22:28, 14 cze 2014

Do góry
Mirella napisał(a)

Mój Eden rośnie na narożniku( tak to się mówi?) domu, i szerokość kratki to 1,20 z dwóch stron, a wysoka na ponad dwa metry.

To myślę,że obie sie zmieszczą, bo ta ściana jest szersza niż rabata, za kamieniami jest jeszcze z metr do rogu lub też narożnika

Mirella, a może polecisz mi jakąś odmianę , nie za dużą, zwartą.?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies