Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogródek Janiny 11:01, 16 cze 2014

Do góry
Ogródek Janiny 10:58, 16 cze 2014

Do góry
Ogródek Janiny 10:56, 16 cze 2014

Do góry
Ogródek Janiny 10:53, 16 cze 2014

Do góry
Troszkę zdjęć z ogrodu.
Zielnik przy tarasie 10:52, 16 cze 2014

Do góry
Witam serdecznie,

piszę po raz pierwszy w ogrodowisku.

Chciałam wam pokazać mój nabytek tegoroczny , ZIELNIK , marzyłam o nim od dawna i w końcu w tym roku udało mi sie go założyć.

Napiszcie proszę swoją opinię.

Pozdrawiam
Ania
Nieduży, trochę zielony ogródek przy bliźniaku. 10:51, 16 cze 2014

Do góry
marysiak napisał(a)
To jest część za domem
lewa strona [img
prawa strona [img

Przy domku dzieciaków posadzone są winogronka.

Natomiast w najbliższym czasie chciałabym podsadzić cosik pod tujami. Myślałam trochę o hortensjach, tawułkach, no i rzecz jasna żurawkach i trawach. Nie wiem za bardzo jak to zrobić żeby było ładnie. Nie mam tam również miejsca zbyt wiele. Po prawej stronie jest przejście na przód działki, a po lewej dojście do kranu.

Przede wszystkim podaj, ile masz tam miejsca. Bo "niezbyt wiele" to dość nieprecyzyjna miara jest

Jesli mogę swoje trzy grodsze wtrącić, to razi (moim zdaniem) różny kształt rabat (jagodnik łukowaty, warzywnik prostokątny).
Ponieważ preferuję formy geometryczne, w jagodniku zlikwidowałabym ten łuk.
Czarodziejskie miejsce na ogród dajany 10:37, 16 cze 2014

Do góry
dajana napisał(a)
To są okna jadalni Aniu z drugiej strony też mam róże i jeszcze ładniejszy widok i zapach który czuję .Za trzecim oknem jadalni mam rabatę z hortensjami ale ostatni rok. Jesienią przesadzę hortensje i posadzę róże Niech rosną wokół jadalni same róże . Hortensje przesadzę przed dom inne już tam rosną więc zachowam ciąg tych samych roślin .W przypadku róz podobnie .Nie wiem co posadzić przy hortensjach To słoneczne miejsce pasują trawy ale co jeszcze ?coś dla koloru by się przydało Idę do ciebie

Dajano, ja przy hortensjach Vanilla posadzę trawę, turzycę włosistą Frosted Curls oraz thuje Danica, trawki lekko do przodu, tyle, że moje są już ogromne ok. 1,5 m aktualnie no i teraz pomyślałam, że może nie Danica a jakieś większe kulki, może Teddy. Trawka Gracillimus została przez nie zasłonięta.

Mała Eleczka 10:34, 16 cze 2014

Do góry
coś na miły początek dnia
Grubej dyni zmagania z naturą 10:15, 16 cze 2014

Do góry
Mąż kopie i kopie... mnie została już tylko kosmetyka . Ostatecznie nic nie dosadziłam na rabacie ze szmaragdami. Miało być minimalistycznie, no to będzie

A wiecie, że w tym drzewku na pniu, w środku korony wróble zrobiły gniazdo i wróblica wysiaduje jajka Miejsce trochę zaskakujące sobie wybrały...

Działka prawie w Borach Tucholskich 10:05, 16 cze 2014

Do góry
poranny spacer i kawa w ogrodzie to na poczatek bo zaraz wskakuję na daszek altanki -nie ma lekko

w cieniu tarasu i pergoli hortensje

tutaj drzewiaste: anabelka, Invincibelle Spirit, Incredball i Hayes Starburst

Ogród Leny. 09:32, 16 cze 2014

Do góry
Kondzio dziękuję,a foty już dołączam
Anitawitaj - kiedys miałam bardzo dużo róż a teraz tylko przy pergoli i jedną rabatową.Z pewnościa znajdziesz miejsce na więcej
Agadziękuję a co to za "ujęcia wisznu" ..
Sebek dzięki Zmienia się stale - sporo przesadzałam wiosną i teraz jest nieco pustawo, bo mus się rozrosnąć
Admete dziękuję - u ciebie to dopiero bajka Jednak gdy posadzi sie od razu duże drzewa to efekt jest natychmiastowy - pięknie masz

Tulipanowiec

Pokażę nasz ogród 09:26, 16 cze 2014

Do góry
Jeszcze jedna wersja (bo dzisiaj dopiero zobaczyłam, że dokleiłaś zdjęcie z Danusiową inspiracją.

Na oryginalnym twoim zdjęciu widać idealny łuk jaki wyznacza koszenie trawy -czyli tak prowadzona jest kosiarka. Po tej linii poprowadziłam kreskę (oczywiście nieudolnie, co widać na załączonym obrazku).
No uczepiłam się tego koła, bo pięknie wpasowuje się akurat w ten kawałek przestrzeni.
W tej wersji, gdybyś w powstałym z łączenia koła i łuku ścieżki trójkącie nasadziła coś niższego to aż się prosi by optykę przy furtce zamknąć czymś wyższym.

Jest jeszcze możliwość zamknąć perspektywę przy furtce wyrazistym powtórzeniowym nasadzeniem pod tym wielkim iglakiem.
To na nóżce na moim "wypocie" to twoja biało-zielona, bodajże trzmielina
Nieduży, trochę zielony ogródek przy bliźniaku. 09:16, 16 cze 2014

Do góry
To jest część za domem
lewa strona [img
prawa strona [img

Przy domku dzieciaków posadzone są winogronka.

Natomiast w najbliższym czasie chciałabym podsadzić cosik pod tujami. Myślałam trochę o hortensjach, tawułkach, no i rzecz jasna żurawkach i trawach. Nie wiem za bardzo jak to zrobić żeby było ładnie. Nie mam tam również miejsca zbyt wiele. Po prawej stronie jest przejście na przód działki, a po lewej dojście do kranu.
Mój mały skrawek ziemi 09:15, 16 cze 2014

Do góry
Madziu gratulacje na 100 pierwszy kroczek zrobiony ode mnie kwiatuchy pozdrawiam
Jurajski Ogród 09:12, 16 cze 2014

Do góry
na dzień dobry
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 09:00, 16 cze 2014

Do góry
Skoro Szekspira masz to może Astrid Grafin von Hardenberg?

Ma wyprostowany pokrój, do 1 metra, bardzo trwałe i duże kwiaty, nawet na mocnym słońcu.
Elektryzująca, prawda?
Misterny układ i kształt poczwórnej rozetki, aksamitna faktura płatków. Czarna w pąku, purpurowa w rozkwicie z amarantowo-czarną obwódką. Szlachetne piękno i elegancja tej róży sprawia, że łatwiej wybaczyć jej słabsze powtórne kwitnienie. Ubiegły sezon była zdrowa do jesieni.
Mały ogród pod Białymstokiem 08:55, 16 cze 2014

Do góry
kolejny pracowity weekend za mną

powycinałem w większości kształty rabat i zaczynam szykować miejsce pod basen

tam gdzie nie będę na razie nic sadził - dam karton i gazety i na to korę
choć mam nadzieję, że coś tam jeszcze dosadzę tylko przez te prace fizyczne brak sił na projektowanie

udało się też ruszyć z częścią warzywno-owocową - ale nie pytajcie co tam jest - żona tym zarządza

Mój skrawek zieleni 08:40, 16 cze 2014

Do góry
Wciąż nie mogę przestać zachwycać się lawendą, nie miałam pojęcia że to taka wdzięczna roślinka

Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 08:34, 16 cze 2014

Do góry
Dziś i jutro będę działać u rodziców. do ogarnięcia 3 rabatki. Wiem, że jest dużo rzeczy u rodziców nie ogrodowiskowych, ale co tam - przynajmniej fajne rabatki mieć będą.

rodzice mają już kilka róż, głownie sadziłam ja, oto największy okaz o poranku.

a będę działać w tym rejonie:

na ostatniej fotce to są roślinki zadołowane, zakupy z alledrogo
Mój skrawek zieleni 08:34, 16 cze 2014

Do góry
Poranny obchód ogródeczka i perukowiec z poranną rosą

hortensje wciąż w pąkach

i mój niby warzywnik składający się z 5 krzaczków poziomek

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies