Przepiękny ten wianek!!! a ot jest z lawendy też? bo kurczakos jakoś to inaczej wygląda niż lawenda? czy może to nie rozkwitnięta lawenda została użyta ?
i jeszcze pytanie do mądrych głów. Mam taką żurawke:
Z braku innych możliwości chciałabym ją rozmnożyć. Pytanie z kategorii pewnie nie najmądrzejszych, ale cóż..: czy mogę ją zwyczajnie podzielić (kępka wygląda, jakby składała się z paru Żurawek). Jeżeli tak, to kiedy najlepiej to robić (teraz, na jesieni czy na wiosnę) i w jaki sposób (wykopać, podzielić i wkopać, czy jakoś oddzielić przez oderwanie)
Potrzebuję porady. Zabieramy się za taras i nie umiemy dobrać koloru do pomalowania drewna. Podpowiedzcie coś. Może ktoś ma jakiś sprawdzony kolor, który pasowałby do reszty u mnie.
Podbitkę i balkon mam malowane altaxinem w kolorze kasztan. Trzeba dobrać coś co pasowałoby do tego koloru ale nie było takie ciemne. Nic mi nie pasuje w ich wzorniku
Haniu, jak miło Cię spotkać w moim ogrodzie....glina już została wywieziona a gruz jest sprzątany systematycznie....nie jest źle
Dedykuję Ci kilka dzisiejszych fotek
zakończenie rabaty "kamiennej", żartobliwie zwanej "skalniakiem"
Irytuje mnie bardzo ten, nazwijmy to, nieporządek złożony z pokrzyw i innych badziewi za siatką. Pomyślałam o zasłonięciu tego fragmentu może matą wiklinową??