Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Kwiaty z ogródka Marty :) 22:40, 13 lip 2014

Do góry
Ogród z łezką 22:37, 13 lip 2014

Do góry
gierczusia napisał(a)
Kasiu za wszystko bardzo , bardzo dziękuję za ten raj dla duszy i ciała o podniebieniu nie wspomnę ciesze się , że wreszcie do Ciebie dotarłam . Ogród piękniejszy niż na zdjęciach , serio

Czy ta Twoja hortka pomylona to nie jest ta ?

Spójrz :

Gierczuś hortkę pomyloną to mi sprzedawca obiecał zidentyfikować na 100%. Tylko poszczególne fazy muszę im przesłać, będę wiedzieć co to

Bardzo się cieszę, że Ci smakowało, czytałam właśnie Rysiowi i zmartwił się, że jego klusek ręcznie kulanych nie pochwaliłaś Ach, ci mężczyźni

Gierczuś roślinki już na miejscu są, dla Ciebie zdjęcia.

Najpierw przygotowana do przesadzenia stara i dla niej nowe miejsce. Inne znalazłam

pszczółki jeszcze wykorzystują I obok prezent Gierczusiowy, wypaśna nowa vanilka

Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 22:34, 13 lip 2014

Do góry
admete napisał(a)

P.S Co to za odmiana hortensji?
U mnie perowska obraziła się i nie wypuszcza kwiatów za to u Ciebie szału dostała Zapraszam do siebie może ją odczarujesz
Rododendronowy ogród II. 22:34, 13 lip 2014

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Aniu okrywałam ale to nic nie pomagało a teraz rośnie pod 100-letnimi bukami które wszystą wode wypijają , nie ma tam dobrze , kwitnie tylko dlatego ze zimy nie było.Nawozu też od lat nie dostała bo spisana była na straty.W doniczce by pewnie przetrwała ale pozbyłam sie donic z różami a teraz zaczac z hortensją ?, sama nie wiem.Mam hortki niebieskie ktore bez okrycia kwitna co rok . Jeszcze sie zastanowie. Pozdrówka.

A może się przystosowałapiękna ta plama z rudbekii i jeżóweka takie masz?
Nasze hortensje urzekające kwiatami przez długi okres :) 22:33, 13 lip 2014

Do góry
Moje pierwsze wychodowane hortensje
pierwsza to vanilka która mnie bardzo urzekła
oraz druga anabellka również piękna
Kwiaty z ogródka Marty :) 22:31, 13 lip 2014

Do góry
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 22:31, 13 lip 2014

Do góry
admete napisał(a)
Rabata z liliowcami

No no no nie było mnie chwilkę a tu tyllle zdjęć Te dwa zdjątka przekonały mnie do liliowców!!! Mus je mieć w wolnej chwilce proszę o namiary gdzie kupione Namiar do Twojej mamy nie liczy się
Ja to jakieś klapki na oczach mam normalnie połowy roślin i ogrodu nie widziałam
Pięknie się zrobiło kororowo
Dużo słoneczka i miłego odpoczynku
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 22:29, 13 lip 2014

Do góry
kitek81 napisał(a)
zestawienia roślinek, różnych gatunków pięknie Ci wychodzą!
ciekawa jestem, kiedy u mnie będzie tak gęsto roślinek
nowe żurawki śliczne
pozdrawiam :*
nie martw się Kasiu u ciebie juz jest gęsto, a pod koniec lata sama nie poznasz swojego ogrodu

pozdrawiam
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 22:28, 13 lip 2014

Do góry
an_tre napisał(a)
Zrobiłam sobie dziś małą przyjemność i kupiłam kilka żurawek

Peppermint Spice

Gold Cascade

Galaxy

A co to kiermasz jakowyś był?, też choruję na Peppermint i Galaxy horti ładnie się przebarwiapozdrówka Aniu
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 22:27, 13 lip 2014

Do góry
Sebek napisał(a)
Ja mam słabość do niebieskiego, wiec zachwycilem się przetacznikiem Choć zurawki i hortensje też cudne
dzieki Sebku, miło cię gościć

pozdrówka
Ogród z perspektywą na przyszłość 22:26, 13 lip 2014

Do góry
Wszystkie hortensje mnie pocieszają

poduchy dojechały ..

i teraz czekam na wzrost drzew..

...RELAKS...
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 22:26, 13 lip 2014

Do góry
kaisog1 napisał(a)
Ania chwalę sie

Gosiu cieszę się razem z Tobą piękne okazy

pozdrawiam
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 22:23, 13 lip 2014

Do góry
GorAna napisał(a)

Moja hortensja niestety przemarzła i ma zaledwie dwa mała kwiatuchy....twoja śliczna, o przetaczniku nie wspomnę.....zachwycajacy
pozdrawiam

witaj Anna miło, że wpadłaś

pozdrawiam
Kwiatowy ogródek Monteverde 22:22, 13 lip 2014

Do góry
Kasya napisał(a)
Bylam dzisiaj w ogrodzie botranicznym na " festiwalu roz"
ale chyba maja mniej odmian niz u ciebie

W wiekszosci byly chyba stare odmiany i prawie nic z tego co mam

A zdjęcia Kasiu porobiłaś z nazwami? 15-17 w Rosarium są dni otwarte i kiermasze w Radlińcu, kurcze jakbym miała z kim pojechać
Sharifa Asma
Ogród hortensjowo brzoskwiniowy 22:22, 13 lip 2014

Do góry
JulkAd napisał(a)
I słyszałam, że jakaś impreza była?...życzonka zostawiam dla Ciebie i eMusia

Dzięki Juleńko. Już po imprezce.

Gary w zmywarce , a ja muszę poszukać miejsca na dwa prezenty - oczywiście w ogrodzie , bo prezenty ogrodowiskowe.
Ogród z perspektywą na przyszłość 22:20, 13 lip 2014

Do góry
...na tle grabów nowa rzeźba. SkroMna, ale fajna

..siedzi sobie w kąciku M

Kwiatowy ogródek Monteverde 22:19, 13 lip 2014

Do góry
an_tre napisał(a)

piękny

Nie wiem czy to nie nepalska
Mt Shasta
Ogród hortensjowo brzoskwiniowy 22:19, 13 lip 2014

Do góry
Agania napisał(a)
Ale Wam się dostało i nam też... był i grad i za dużo deszczu, nasza droga dojazdowa też spłynęła, bo szutrowa, eM ze szpadlem i taczką zbierał i rozrzucał w tę i z powrotem, ale grilek z rodzinką był udany i dzisiaj słonko dopisało...u Was pewnie też...słonka życzę na nowy tydzień...
i gratuluję srebrnych godów

buziak

Za życzenia dziękujemy- liliowiec piękny- kiedyś też takie będę miała. Przyjde po radę jak o nie dbać.

Impreza udana i u nas. Posiedzieli, pobiesiadowali, pośpiewali i powspominali- na koniec zapakowali warzywka i pojechali

Teraz troszkę drugiej rodzinki- tej ogrodowiskowej- i idę wypoczywać.

Buziaki

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 22:18, 13 lip 2014

Do góry
an_tre napisał(a)

Dzięki ta horti dzięki łagodnej zimie i okrywaniu w kwietniu tak pięknie zakwitła, aż mnie samą zadziwiła
pozdrawiam

Moja hortensja niestety przemarzła i ma zaledwie dwa mała kwiatuchy....twoja śliczna, o przetaczniku nie wspomnę.....zachwycajacy
pozdrawiam
Ogród z perspektywą na przyszłość 22:17, 13 lip 2014

Do góry
katiaxx napisał(a)
świetne te zdjęcia, też nie znałam stylu belgijskiego , jeśli chodzi o dobór materiałów b. podobny do skandynawskiego - naturalne drewno , biel etc. tylko bardziej "miękki" skandynawski jest ostrzejszy i zimniejszy, pewnie z powodu klimatu

Podobny stolik drewno na metalowym stelażu planuję u siebie w przejściu jako konsolkę i farba tablicowa nad nią ale muszę zamówić stelaż u Pana Mietka i blat u stolarza i nie mogę się zebrać od pół roku.

Wracając do ogrodu, powiedz mi proszę w jakich odległościach do siebie są mniej więcej Twoje choiny ?

A jakbyś mogła kiedyś zrobić zdjęcie tej części bardziej z bliska, jeśli to nie kłopot.

Moje choiny szt. 6 są jasnozielone, 1 kupiona w innej szkółce jest ciemnozielona i bardziej gęsta. Nie wiem czy to inna odmiana czy dokarmiona.Jeden z domów w okolicy wzdłuż ogrodzenia tez ma tsungi i są ciemno zielone, po zewnętrznej stronie ma bukszpan, fajnie to wygląda.

Moje choiny sadziłam co 1-1.2 jak pamiętam. Wkleiłam u Ciebie jak to było przed 2 laty. Teraz wyglądaja tak

i też mam 2 sztuki,które są jaśniejsze, ale wiem, że właśnie one mają troche gliniaste podłoże i musze je imwymienić.
Ja je cięłam na wiosne, bo chcę, żeby zrobiła mi się zwarta ściana.

ps. ja musiałam dojrzeć do tego klimatu. Wcześniej też np niechiałamgrabów, a teraz za nimi szaleję.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies