Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :) 21:31, 14 cze 2014

Do góry
Hosty zakwitają

jeżyna też

a to jedyne co mam w warzywniku w tym roku fasolka
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 21:30, 14 cze 2014

Do góry
Clematisy

młodziutki pillu zrobił mi dzisiaj niespodziankę
Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :) 21:29, 14 cze 2014

Do góry
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 21:27, 14 cze 2014

Do góry

Wizytówka mojego ogrodu:) 21:27, 14 cze 2014

Do góry
Berberys szczepiony

strona północno-zachodnia

krzewuszka szczepiona na paliku

bukszpan pstry
Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :) 21:26, 14 cze 2014

Do góry
Mój pierwszy czosnek - zapomniałam jak się zwie - malutki taki
W ogródku Iwony 21:26, 14 cze 2014

Do góry
ZbigniewG napisał(a)
Iwona to może być Endless Summer Ory. kwitnie w ten sposób

Dziękuję Zbyszku, pooglądam w necie i porównam. Tak kwitła w ub. roku.

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 21:25, 14 cze 2014

Do góry
Agania napisał(a)

]

Agatko, widzę praca w toku
róże masz cudne i klon również godny uwagi
Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :) 21:24, 14 cze 2014

Do góry
Powojników odsłona kolejna a co niech mają skoro cieszą...

I kolejne zaczynają

Ogrodnik Mimo Woli cd 21:24, 14 cze 2014

Do góry
Agata - siedzę nad projektem do pracy...o ogrodzie muszę zapomnieć.. i trochę szyby przetarłam by świat było widać.. ale tylko tu i tam..co gorsze Jak dzwoni telefon, to wybiegam i jedna ręką trzymam komórkę, a drugą skupię chwaściki . i układam misterne kupki tu i tam

Sebek - jak w maju to kwitł Ci liliowiec Flava czyli żółty, bo Stella zaczyna dopiero w czerwcu i to pod koniec..

Madżen - tak sobie chodzę po ogrodzie i czasami tej różnorodności to mam dość.. bo pstrokato, że hej.. a z drugiej strony.. zawsze coś sie dzieje ..

Danusia - Nostalgia piękna, ale w lewo mam piwonię i liliowce.. których nie mam gdzie dać... a wyrzucić szkoda I eM na słowo róża dostaje szczękościsku I tam jest przejście, a te kolczaste królowe sie rzucają na nas Ale jak przemebluję ten fragment, a mam w zamiarach na przyszłość , to może i tak zrobię Mam kupę miejsc które muszę jeszcze uporzadkować... na razie chodzę i obserwuję z czym mogę sie rozstać bez bólu Ale wszystkie sugestie są bardzo miło widziane.. bo nawet jak teraz nie wprowadzę w czyn..to na pewno w przyszłości.. Wiem jedno.. róza albo soliter, albo szpaler jednakowych.. bo każda inna już mi wprowadza zgrzyt.. Mam boniki i jedną na końcu Pastellę... denerwuje mnie tak, że najchętniej już dziś bym ja przekopała... No właśnie .. tylko gdzie

Kasya - liliowce możesz dzielić cały sezon, ale poczekaj, aż przekwitnie, rozrośnie sie do sierpnia, września.. będzie więcej sadzonek, a i kwitnienia nie zmarnujesz

Syla - orliki się same rozsiewają i to na duże odległości.. wieć wszytko możliwe, ptaki mogą przenosić nasiona , mrówki.. ja mam w tak dziwnych miescach... jak werbenę, naparstnice.. same niespodzianki Jutro idę kopać niespodzianki dla zamawiających..

Ciocia Gosia - ja Cię za sprawozdania to chyba muszę wycałować osobiście.. jesteś niemożliwa.. i jak Cię nie kochać Zaraz zwiewam do żelazka, bo jakos od kilku miesiećy nie mogę sie z nim zaprzyjażnić, a sterta taka, że aż sie dziwię skąd mam tyle ubrań, pościeli i innych rzeczy, że mi nie brakuje niczego.. Niestety goście mi przyjeżdżają.. i muss przynajmniej pościel...

Mariola - u koleżanki powstałą rabata "z odpadów z mego ogrodu" i tego co tam było..czyli same bohaterskie egzemplarze.. a przy okazji trochę walczyłyśmy z wycinkę niepotrzebnych chaszczy.. i dzięki temu mam dwa piękne obrazki..
Pana i Panią Strachy na wróble.. aż sie gęba śmieje do nich.. eM sobie kpi, że skończyło sie powiększanie rabat.. zacznie sie dobudowywanie ścian by mieć gdzie to powiesić .. malkontent . Foto nei pokazę, bo mi jeszcze kartę zakosił z komputera.. bo fotografował ptaki.. Po kartę nie pójdę, bo przecież ja prasuję.. aż pot leci z czoła

Jagódko - jesteś bardzo sumienna kobieta ... podziwiam.. i skrupulatna... ale zaskoczę Cię.. trojeść mam MOja już w pąkach a twoja pokazałą kolor.. masz jednak cieplej.

Przesadzany w maju Rysiu czyli TamaRyszek... żyje....ma nowe przyrosty... zajadłą bestyja, dawałam mu 5% szans na przeżycie... a powojnik bylinowy już jest metr ponad pergolą.. wściekł sie i Rysia mi zadusi..

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 21:21, 14 cze 2014

Do góry

czy klon polny Carnival, może zwróvić na siebie swoją uwagę?

Slicznie wyglada jak domalowany na zdjęciu
W cieniu - zacieniona 21:21, 14 cze 2014

Do góry
nebel napisał(a)
Bogusiu, dziekuje bardzo - przeciez mowilam, ze jestem ignorantka.

U mnie nadal cieplo. Czy wspominalam, ze jeden z powodow mojej przeprowadzki to byla zmiana klimatu na nieco cieplejszy.

P.S. Dzieki za kwiatek, jest sliczny. W okolicy, w ktorej mieszkam nie ma azalii, rosnie pare rh, ale strasznie marnych, niedozywionych bardzo zaniedbanych. Widac, ze wlasciciele nie poswiecaja im zbyt duzo uwagi.

Pozdrowiam Was bardzo serdecznie.
Pamiętam o tym,że kochasz ciepełko...Azalie pięknie kwitły w tym roku...te nowe...

...i stare krzewy...
Co się stało kwiatom ... 21:21, 14 cze 2014

Do góry
A w moim ogrodzie.............
Było kilka burz, przeplatanych słońcem, i to co zastałam,
na leżaku taki widok, Róże w kroplach deszczu

i nagle słońce, ale róże jeszcze mokre od deszczu, a niebo cudownie błękitne i o co tu chodzi? ale ja to uwielbiam

Rozpoznawanie roślin iglastych.... 21:21, 14 cze 2014

Do góry
Witam. Proszę o pomoc w identyfikacji tych iglaków.
pierwszy:

drugi:

Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :) 21:20, 14 cze 2014

Do góry
Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 21:20, 14 cze 2014

Do góry
hosty po deszczach szaleją

świerki serbskie dostały wreszcie w tym roku linię kroplującą i są efekty - bardzo duże przyrosty w porównaniu do poprzednich 2 sezonów
Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 21:17, 14 cze 2014

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Kasiula, mistrzostwo. Nie widać, że to plac budowy,Dobrze pilnujesz swoich robotników. Jeszcze to lato, apotem szał ogrodowy na wiosnę. Podglądam stale Wasze działania.

Haniu! narazie przerwa w pracach budowlanych... chwilowo mam serdecznie dość muszę złapać wiatr w żagle

Miejsko & sielsko 21:15, 14 cze 2014

Do góry
ewakatowice napisał(a)
Upolowałam:
Moje takie mizerne, postanowiłam je wymienić. Skoro nie chcą rosnąć!

a moje ...cholery

Przecież Twoje też rosną, widać nowe listki..tylko mniejsze sadzonki masz
Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 21:14, 14 cze 2014

Do góry

przechowalnik

Ogrodowy spektakl trwa ... 21:14, 14 cze 2014

Do góry
na razie mamy z jednej skrajności w drugą były upały teraz będą zimne dni
ale nic mi nie zabierze uroku czerwca choć dzisiejsza ulewa powaliła róże i niektóre nawet się złamały
za to komary się gdzieś wyniosły a ślimaki znów zgłodniały

idę szukać inspiracji w sprawie traw
i zostawiam mojego powojnika bylinowego pierwszego w życiu i chyba takiego jakie mi pasują więc cieszę się z niego bardzo
powojnik bylinowy Zoin

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies