pierwszy raz sypałem nawóz - więc dla mnie to nowość - ale już to kocham
trawa bardziej zielona - żółte plamy zniknęły - trawa jakby gęstsza - mniej widać chwastów? cudownie zobacz dziś po skoszeniu
warzywniaczek też ma się dobrze - choć mogłoby być lepiej - sąsiedzi posadzili później a już jedliśmy ich rzodkiewki
i najnowsza wczorajsza rabata - szybki spontan - hortensje vanilia fraise - turzyce i 2 odmiany zielonych żurawek
w tle wiąz holenderski - za nim w oddali perukowiec purpurowy - kilka małych kępek (turzyc?) oraz coś z przodu (żony wybór
jako ściana przy płocie szmaragdy
pierwszy raz sypałem nawóz - więc dla mnie to nowość - ale już to kocham
trawa bardziej zielona - żółte plamy zniknęły - trawa jakby gęstsza - mniej widać chwastów? cudownie zobacz dziś po skoszeniu
warzywniaczek też ma się dobrze - choć mogłoby być lepiej - sąsiedzi posadzili później a już jedliśmy ich rzodkiewki
i najnowsza wczorajsza rabata - szybki spontan - hortensje vanilia fraise - turzyce i 2 odmiany zielonych żurawek
w tle wiąz holenderski - za nim w oddali perukowiec purpurowy - kilka małych kępek (turzyc?) oraz coś z przodu (żony wybór
jako ściana przy płocie szmaragdy
Zważywszy na ilość rewolucji w moim ogrodzie to wizytówka, która jest sprzed roku jest mało aktulana zapraszam do bieżacej obecności w wątku
Dla Ciebie moja ulubiona rabata - wprawdzie po przekwitnieciu róż ale z bukszpanami i trawami
Trawska niemal pożarły kulki bukszpanowe. Zastanwiam się czy je trochę przyciąć?
Asiu ja bym jeszcze spróbowała tym karcherem za kilka dni jak preparat zadziała a potem znów oprysk buziaki ,musimy myśleć optymistycznie bo jodła juz wie ,ze starasz się ją ratować więc ona też nastawia się optymistycznie ,to taka więź porozumienia w ogrodzie miłego dnia Asiu
Przez przypadek weszłam na pierwszą stronę mjego wątku... Ale było blado... Bez purpury i z żółtkami...
Na energetyczny dzień klika zdjęć.różyczki fairy szaleją z lawendami i budlejami
W Zabrzu cały tydzień bez deszczu, bardzo ciepło, dobrze, że mam klimę w pracy, da się żyć
To Kronenbourg, bardzo ją lubię. Zmienna w kolorze, przekwita na taki fioletowo-purpurowy kolor, w ostatniej fazie fioletowy. Mimo, że dwukolorowa (ciemny róż, purpura z żółtym), to mnie zachwyca I zdrowa jest Kwitnie nieprzerwanie do jesieni
Joasiu, jak wygląda z przodu rabatka z jeżówkami i stipą? Co na niej jeszcze rośnie oprócz hortensji? Możesz opisać poszczególne piętra, co za czym rośnie? Pokaż mi na zdjęciu w ujęciu z ławeczką.
Ana co to za kwiaty, te ciemnoróżowe? Ja też mam już problem ze znalezieniem słów na temat Twojego ogrodu. Czerpię inspiracje od Ciebie, przynajmniej w kwestii doboru roślin i ich łączenia. Cudo!!!