Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Żywopłotki cisowe.

Żywopłotki cisowe.

Anabell 22:18, 01 sie 2014

Dowód, że coś zdjęć zrobiłam, nie najlepszej jakości, zmrok zaczął się robić. to część z ubiegłorocznego obsadzenia. będą zmiany.
Po lewej stronie lawenda z mojego siewu, ma małe kłosy i słaby kolor, wymienię na inną odmianę.

Późno sadzony heliotrop wreszcie się rozrasta.

Jeżówki mus przesadzać, zagłuszyły piwonie.
Kasya 22:23, 01 sie 2014

Fajna ta duża rabata z hortkami i zurawkami

Nie znałam roslinki heliotrop... A brak u mnie takich zdecydowanych niebieskosci
JoannA 22:32, 01 sie 2014

Rabata się pięknie rozrosła.
I widzę Haniu, że stipa przezimowała u Ciebie. Wysiała się? U mnie wszędzie siewki stipy. Tę starą na wiosne wymienie bo się za bardzo pokłada.
Heliotrop bujny, a jeżówki to prawdziwy szał. Ładne Danici kupiłaś.
Buziaki
Anabell 22:38, 01 sie 2014

Małe w tym roku anabelki, przesadzane i słabo nawożone.

Wydaje mi się że to kłosowiec dostałam od Viwy.

W tle jest werbena, mam inną jak w ubiegłym roku, jeszcze nie zakwitła ta pierwsza, nie mogę porównać, mają inny kształt liści.

Zapełniałam wolne miejsca jednorocznymi.
Anabell 22:45, 01 sie 2014

Jak to miło, tylko weszłam na swój wątek, już mam gości.

Kasya, heliotrop to wdzięczna roślinka ładnie się rozrasta i piękny ma zapach, tylko warunek wczesny wysiew jak lobelia.

Anabell 23:01, 01 sie 2014

JoannA napisał(a)
Rabata się pięknie rozrosła.
I widzę Haniu, że stipa przezimowała u Ciebie. Wysiała się? U mnie wszędzie siewki stipy. Tę starą na wiosne wymienie bo się za bardzo pokłada.
Heliotrop bujny, a jeżówki to prawdziwy szał. Ładne Danici kupiłaś.
Buziaki

Joanno, siałam też stipę i w tym roku, ale jest maleńka, wszystko b. późno sadziłam, mordowało się w paletkach, nie było kiedy posadzić.
Stara rozrośnięta, podoba mi się.
Danici kupiłam dość ładne i rozrastają się, a żółte to Amber Glow.
marta_d 14:57, 03 sie 2014

Witam wpadłam z wizytą, piękny i zadbany ogród, bardzo podobają mi się Twoje jeżówki u mnie też sporo jednorocznych, jeszcze się bawię w wysiewanie, ale jak długo to nie wiem będę na pewno często u Ciebie gościła Pozdrawiam!
Matka 17:37, 03 sie 2014

Małe Anabelki??????????????haha
Madzenka 21:22, 03 sie 2014

Anabell napisał(a)
Dowód, że coś zdjęć zrobiłam, nie najlepszej jakości, zmrok zaczął się robić. to część z ubiegłorocznego obsadzenia. będą zmiany.
Po lewej stronie lawenda z mojego siewu, ma małe kłosy i słaby kolor, wymienię na inną odmianę.
]

Ta rabata mnie zachwyciła, skąpana w bordowych kolorach delikatność laeendowego, różu i bieli. Ah pięknie
Anabell 23:13, 05 sie 2014

marta_d napisał(a)
Witam wpadłam z wizytą, piękny i zadbany ogród, bardzo podobają mi się Twoje jeżówki u mnie też sporo jednorocznych, jeszcze się bawię w wysiewanie, ale jak długo to nie wiem będę na pewno często u Ciebie gościła Pozdrawiam!

Marto, wyleczenie z wysiewania nasion musi potrwać. Obiecuję sobie koniec, a w końcu zimy zapełniają się parapety.
Wpadaj, wpadaj to będzie miło.