Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 14:02, 11 cze 2014

Do góry
weronika77 napisał(a)
Dzwonek brzoskwiniolistny to ten biały wysoki, a biała róża to chyba Iceberg, wytrzymała. Pozdrawiam.

Acha, no to teraz wiem, cudny ten dzwonek, zanim nasiona wyłapałam do wysiania, już ich nie było, pewnie gdzieś się posieje i będę grupować
z białych róż u mnie tylko Kórnik, Chopin, Madame Plantier, Catedrhal, tej o której piszesz, nie mam.
Pozdrawiam
biel tych kwiatów też mi się podoba w tej kompozycji, takie polne
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 13:59, 11 cze 2014

Do góry
Evchen napisał(a)
Pięknie i klimatycznie Każdy zakątek u Ciebie ma urok. W kwestii białego nie wypowiadam się, bo jestem nieobiektywna
I kolejna zmiana w planie. U Ciebie ciągle się coś dzieje

Bieli mam dużo, lubię ją wśród tej zieleni, ale inne kolory też są
zmianę doradziła Danusia, twierdzi, ze będzie piękniej, więc nie ma wyjścia, takie rady cenne
ale M. roboty będzie miał, za to potem wygodę z koszeniem, tak slalom, kłopot, a donice pójdą na placyk z białej kostki i na to ławka, co stoi pod klonem
...dzieje się stale, roboty huk, brak czasu i kasy i trwa to długo
wiem, ze lubisz biel, no to naparstnica na tle kostrzewy
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 13:54, 11 cze 2014

Do góry
EPODLAS napisał(a)
Piękny romantyczny ogród stworzyłaś. Fajnie wkomponowałaś czosnki za bukszpany. Nie widać suchych liści. Naprawdę pięknie.

Bożenko dziękiczasami coś się uda ale już nie przewidziałam, ze mimo iż jeżóki wielkie, zarosną je hosty, główkuję, jak je wydobyć, nie niszcząc wszystkiego wkoło
a ta róża chyba 5 razy przenoszona bidula i mimo , to kwitnie
Testowe dodawanie zdjęć 13:54, 11 cze 2014

Do góry
Testuje zdjęcie
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 13:51, 11 cze 2014

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
Rozbujały się u Ciebie te kwiaty, że hej Mogę prosić o zebranie nasionek z naparstnicy bladoróżowej?

PS, o Novalis poczytałam, to róża nie dla mnie...

I słusznie, coś z nią nie tak, wszystkie szaleją, a ta kaprysi
nasionka zbiorę
mam Bonice, a się wzbraniałam
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 13:49, 11 cze 2014

Do góry
Mirka napisał(a)
Irenko ogród jak zwykle zachwyca kolorem fakturą i dodatki cudne w nim masz no chociażby sławny tronA i chciałam się pochwalić nie chyba jeszcze za wcześnie na chwalenie :Chciałam napisać. że robię eksperyment z bukszpanami a dokładniej z ukorzenianiem.2tyg.temu ścięłam 20sadzonek z tegorocznym przyrostem ok.20cm w ukorzeniacz i do cienia na działkę posadziłam .Czytałam że czerwiec to dobra pora na robienie sadzonek z bukszpanów.Na razie wyglądają zielono liście się ni pozwijały fajnie jakby takie duże się ukorzeniły wybacz tyle tekstu pozdrawiam

Mirka, fajnie, ze tyle tekstu, bo rzeczowy i ciekawy wyobraź sobie, że ostatnio patrzyłam na bukszpany, że niektóre po 20 cm ściąć trzeba i myślę sobie, może sadzonki porobić, ha, ha, jak ty i chyba tez zrobię, skoro czerwiec, to dobry miesiąc też je upchnę w cień, koło magnolii, bo bez podlewania tam też sobie poradzą, tam stale wilgotna ziemia; zatem będziemy zdawać sobie raporty, co i jak
od tygodnia rośnie sobie u mnie nowy lokator sumak Tiger Eyes
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 13:45, 11 cze 2014

Do góry
Kindzia napisał(a)
Coś pięknego pokazujesz Irenko! 50 róż, to już sporo Ja tyle nie mam, ale miejsce na Giardiny znalazłam, jeszcze tylko Larissy gdzieś...

Wkleiłam firletkę i mam dowód, że to ta sama co w zeszłym roku

Dowód rzeczowy obejrzałamoj Kasiu, twoja miłość do róż godna podziwuja odwrotnie, część chyba wywalę, te ekspansywne
lubię Chopin, wysoka, nie choruje, wielkie kwiaty
, ale zapach nie taki, jak w tych do eksmisji, tamte pachą po staremu
Naturalne zwalczanie szkodników (bez chemii) 13:45, 11 cze 2014

Do góry
Oto mój biedny agrest

[img [img
Naturalne zwalczanie szkodników (bez chemii) 13:45, 11 cze 2014

Do góry
Oto mój biedny agrest

[img [img
Dla odmiany czas na zmiany... 13:42, 11 cze 2014

Do góry
beta napisał(a)

toś mnie pocieszyła Mała Mi...okropny jest ten chrząszcz...ale co mam zrobić?...ganiam go, ale to wszystko na nic...tego jest chyba milion...i tak jak mówisz, nie dość że liście zeżre to jeszcze larwy złoży...dzieki za wizytę
a próbowałaś robić oprysk albo gnojówkę do podlania ziemi z wrotyczu? może pomoże? ja nim psikam wszystko co mi przeszkadza, a jest robalem hehehe

beta napisał(a)
klonik się rozrósł

jaki cudny! przepraszam, że nieogrodowo, ale ja o psiaku!
tzn klonik też niczego sobie

a groszek to masz wypasiony już! nasz może z 10 cm na razie ma, a u Ciebie niedługo owoców można się spodziewać
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 13:39, 11 cze 2014

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Irenko, okulary mgłą zaszły, biel u ciebie na meblach taka dostojna, właśnie mglisto- srebrzysta. rośliny rozbujane na maksa.
Gratki.
Jeszcze tylko więcej czasu na odpoczynek w tej zieloności. Ja powoli wymiękam, teraz tylko okazyjna kosmetyka.

Haniu, jak mam lenia nic nie robię, ale za długo nie może być, bo potem za diabła nie obrobię
ruszają kolejne róże, pół wywaliłam, odbijają, wykopię i chyba wiem, gdzie eksmituję
Ogród i nie tylko... 13:33, 11 cze 2014

Do góry
No to jeszcze pokażę truskawki którymi zajadają się głównie kosy,

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 13:32, 11 cze 2014

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
50 róż?? U mnie strasznie wszystko łapią Musiałabym cały czas z opryskiwaczem chodzić. Cudnie u ciebie i tyle kwiatów Buziaczki.

Nio, nazbierało się przez te 16 lat, choć nie wszystkie róże lubię i mam je przypadkowoGosia..u mnie też nie wszystkie idealne, zwłaszcza nowe, bo stare ok, nic nie chorują, opryski rzadko kiedy zrobię, bo się nie wyrabiam, jak dałam nawóz, to poplaiło liście, więc dałam sobie spokój
mocze pokrzywę do oprysku, ale zapomniałam, jak długo i jakie potem proporcje..?!!
domeczek dla ciebie i powojnik na sośnie, że też daje radę, traktowany po macoszemu, jeden M. skosił niechcący i o dziwo odbija
Biały domek pod lasem 13:32, 11 cze 2014

Do góry
Dasia napisał(a)
Moje niezapominajki, tórych już nie ma:
o właśnie jakoś w tym czasie przejeżdżaliśmy obok, bo pamiętam ten wjazd - szalenie mi się spodobał!
ciekawe czy zdążyły się nasiać na przyszły rok(?)

Dasia napisał(a)
Parzydło i kopytnik to fragmenty tej samej rabaty cienistej.

mówisz, że się nie rozrasta? ja tam widzę ogromną zmianę wobec tego co było początkowo, a zmiany - no cóż... taka już chyba dola ogrodnika, co nie?
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 13:28, 11 cze 2014

Do góry
anna_g napisał(a)
Ale dałaś cudne fotki. jak pięknie kolorowo i kwitnąco. A te mebelki to masz śliczne i jakie fajne motyle nad ławeczką. Urokliwie jest u ciebie Pozdrawiam

meble już wiekowe, ale wytrzymałe, znudził mi się ich kolor, to się bawię szukam dekorów ogrodowych, ale mały wybór, chciałam galerię na białym murze stworzyć i na razie zostaje chciałabym..
ten dzwonek zaraz zajmie pół chodnika, chyba źle mu miejsce wybrałam...
Tu na razie jest ściernisko... 13:23, 11 cze 2014

Do góry
cześć dziewczynki
gospodyni jest, ale na ogrodzie w tym roku zupełnie nic nowego działo się nie będzie z dwóch powodów - pierwszy jest taki, że od jesieni nie mogłam już żadnych prac przygotowawczych do sezonu 2014 prowadzić (na jutro mamy termin powitania nowego członka rodziny, który jednakże witać się chyba jeszcze nie planuje) a drugi to to, że w końcu ruszamy z budową... tzn ruszamy wiosną dopiero, jak już załatwimy papierologię, ale jednak bałagan będzie niemały, więc muszę się wstrzymać z kwiatkami... w najbliższym czasie pozostanie mi więc tylko warzywnik, którym obecnie zajmuje się mama oraz rozsadnik roślinek "na przyszłość", który jest w planie dopiero

dlatego przywitam się jedynie świeżo rozkwitłą piwonią, oraz maleństwami z balkonu

buziaczki :*
W przyszłości? Domek zatopiony w zieleni.... 13:12, 11 cze 2014

Do góry
Tusiala napisał(a)
Różana przepięknie kwitnie

[/img]

przepięknie to mało powiedzianew zeszłym roku zakupiłam pierwszą białą różę bo uważałam białe za mało ,,różane'' musiały być czerwone lub żółte
Miejsko & sielsko 12:55, 11 cze 2014

Do góry
ewakatowice napisał(a)

Witam miłośniczkę murowanych donic) Ewo, masz śliczny ogródek, taki w moim stylu) Widzę tu, już inspirację do swojego ogórdka - jeśli pozwolisz Pozdrawiam i podglądam!
Ogród, a najlepiej piękny ogród - jak się do tego zabrać? 12:50, 11 cze 2014

Do góry
Projekt wydrukowałam jak tylko przyszedł i do wieczora znałam na pamięć i analizowałam... tylko odpisać nie miałam kiedy. A w lesie owszem, na spacerze z młodym byłam ;P

Odległy, ponieważ zanim przygotuję rabaty, zanim je obsadzę, zanim to wszystko urośnie - czas trzeba raczej w latach liczyć

i mój czasopożeracz w pogodni za kotem ma w nosie, że ciocia Danusia pogania mamusię...

i ocieranko

mamo, a gdzie ja będę grał w piłkę z człopakami, jak Ty to wszystko posadzisz??

Od ogrodu do łąki i stawu 12:20, 11 cze 2014

Do góry
Dzięki dziewczyny, że zaglądacie i piszecie miłe słowa! jestem teraz bardzo nieczasowa z powodu studiów, ale obiecuję powrócić niedługo z porcją czerwcowych zdjęć
Póki co widok obecny widoczek z przedogródka...
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies