Marta, pięknie!
Co to za róża pnąca? Ma super kolorek, taki jaki lubię
Ta pachnąca też jest piekna i taka pełna. A jeżeli jeszcze pachnie to już wspaniale.
Rabata z fontanną wyszła bardzo łądnie. Nie wiem czemu jesteś taka negatywnie nastawiona. Mi się podoba. Ja też długo szukałam bery smothie, bo jest rzadziej spotykana i co sie dowiedziałam, wolniej rosnie. Kiedyś sobie zmienisz, a na razie jest ok
Witam..
Dodam na wstępie iż jestem nowym forumowiczem i kompletnym laikiem w zielonej przygodzie ..
Zwracam się do Państwa z prośbą w pomocy zaprojektowania ogródka , w którym notabene jest tylko ok 20cm głebokosci ziemi ponieważ znajduje się on nad garazami budynku i raczej wchodzą w gre tylko obsadzenia doniczkowe , wymiary ogródka to 5,61m x 3,5m .. co poradzić , jak się nie ma co sie lubi to sie lubi co sie ma Byłbym ogromnie wdzieczny za pomoc..
od lewej stoją :
Małgosia, Ogród cioci
Agnieszka, zapach-ziemi
Danusia, Gospodyni spotkania, Liliowo i kolorowo
Ula, Blaski i cienie nowego życia
Ela, Ogród w skali mikro
Beatka, W miniformacie
niższy poziom :
ja
Ania, Ogroterapia
Bogusia, Moja działka
i Łukaszek, syn Uli leży sobie
Witajcie, została mi w ogrodzie taka mała rabata do wykończenia i nie mam pojęcia co tam posadzić . Na razie jest tam trochę smutno moje vanilki (hortensje) jeszcze nie kwitną, chciałbym rozweselić trochę ten kącik. Może ma ktoś jakiś fajny pomysł - będę wdzieczna za wszystkie rady i wskazówki. Pozdrawiam gorąco
Dopada mnie szara rzeczywistość ogrodnika plewienie, podlewanie i koszenie trawnika. Nic teraz właściwie nie sadzę, nie tworzę nowych rabat, tylko w kółko plewię, podlewam i koszę trawnik . Ale nie jest tak źle, bo tę szarą rzeczywistość ubarwiają kwitnące dzięki tej pielęgnacji kwiaty
Róża , która była kupowana jako biała
Dalia Franz Kafka. Już w marcu wsadziłam ją do doniczki , którą trzymałam w domu na parapecie. Dzięki temu mogę się już cieszyć jej kwiatami.
Wiesz co mnie samą te chmury na zdjęciach zauroczyły .
Tak niechcący wyszło
Doszłam do tego samego wniosku .
Teraz jest tylko zielono i mało co kwitnie .
Na bank będę kombinować z roślinami które wymieniłaś
Mam jeszcze kilka roslinek u pana ogrodowego w zapasie......ale kurcze do tej pory nie miałam czasu żeby nad tym siąść i pomysleć...co by tu gdzie dosadzić .............