Super, dziękuję za pomoc. Teraz przynajmniej wiem jak to ugryźć
Jutro kupię co trzeba.
Chciałem prosić jeszcze o krótką informację czy można "mieszać" (stosować jedno po drugim od razu) różne środki na trawnik. Mam na myśli Bofix, ową Magiczną siłę i Rizolex 50. Jeśli nie da się jednocześnie to w jakich najlepiej odstępach czasowych je stosować?
Bukszpan,żurawka,hosta i trawka!
A na dokładkę taxsusa siewki,
O, moja Pani! To nie przelewki,
Marzy mi się tutaj kawka!
A surfinie, niczym boginie ,
dwie swoje natury pokazują-
Jedne ciemną, inne jasną.
Widok jest fantastyczny!!
Dopóki gwiazdy nie zgasną!
Skalniak jest ładny, brakuje mu tła, mogą być Smaragdy, choniny kanadyjskie lub cisy w żywopłocie. Może coś kolorowego na pniu? Trzmielina, miłorząb itp.
Dziękuję Aniu za odwiedzinki U mnie niewiele zmian, chodzę, pielę, sadzę i przesadzam Nie są to jednak żadne rewolucje. Chciałam się skoncentrować na tej rabacie z sosną i teoretycznie niewiele mi potrzeba, jednak z realizacją gorzej, bo u mnie niestety rośliny te nie są dostępne
Miałam nadzieję, że będę na Święcie Róż u Danusi i po drodze zakupię, ale niestety nie mogłam sie wybrać.
Aaa i walczę też ze wstrętnym robactwem na cisach... fujjj!!! to są czerwce... okropność. Opanowały mi wszystkie ciski łobuzy jedne!!!!
Kup ProAgro Substrala i podlewaj oraz opryskaj.
O!! dziękuje Danusiu!!! Już robiłam opryski, ale innym specyfikiem, muszę zakupić taki, który Ty polecasz
Co posadzić tuż za kaskadą? Z lewej strony myślę o klonie palmowym - jaka odmiana lubi towarzystwo wody i nie jest zbyt wybujała ?
Po lewej stronie możesz posadzić klona palmowego Acer palmatum Dissectum Atropurpureum. Po prawej gdzie jest mata na płocie, moim zdaniem trzeba posadzić szpaler roślin iglastych jednakowych np. świerki serbskie lub choiny kanadyjskie, (bardziej choiny) aby zasłoniły te matę. Moim zdaniem rozprasza ona całą kompozycję.
Dziękuję Aniu za odwiedzinki U mnie niewiele zmian, chodzę, pielę, sadzę i przesadzam Nie są to jednak żadne rewolucje. Chciałam się skoncentrować na tej rabacie z sosną i teoretycznie niewiele mi potrzeba, jednak z realizacją gorzej, bo u mnie niestety rośliny te nie są dostępne
Miałam nadzieję, że będę na Święcie Róż u Danusi i po drodze zakupię, ale niestety nie mogłam sie wybrać.
Aaa i walczę też ze wstrętnym robactwem na cisach... fujjj!!! to są czerwce... okropność. Opanowały mi wszystkie ciski łobuzy jedne!!!!
W takim razie jutro podzwonię po szkółkach i popytam o ceny grabów, jeszcze raz dziękuję Danusiu
A podpowiesz mi jeszcze po jakim czasie z 1 metrowego graba będę miała 2-metrowego? I ile sadzić ich na 1mb? 3 szt wystarczą?
Aniu teraz to już tylko kupujesz w doniczkach i ceny są zdecydowanie wyższe. Wysokość zależy od skali cięcia. Jeśli chcesz aby był zwarty i gęsty to dwa metry ok 4 lata. Jak może być żadki to ok dwa lata ale jeśli kupisz takiego 1 m.....
Ja mam posadzone 4 szt na m, jak rosną po dwóch latach widzialaś u mnie. Ale tnę ostro 3 x w sezonie o 1/2 lub 1/3 przyrosty.
Oczywiście można w szkółce od razu żywopłot grabowy i 2 metrowy kupić...
Chyba tego posta admin powinien do wątku o grabach przenieść...
Skoro jestem przy różach mam pytanie ich dotyczące gdyby ktoś był tak miły kto zna je dobrze.
Chodzi mi o Leonardo da Vinci .W sklepie są pomieszane różne odmiany ,bałagan totalny pewnie z winy klientów wkładają etykiety gdzie się popadnie jak sięgają po ich czytanie.Chodzi mi o to czy ktoś wie jak wyglądają łodygi tej odmiany przy młodych pędach.Nie chciałabym zakupić czegoś innego niż tej odmiany bo chyba warto ...???