Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Tu odpoczywam 22:39, 09 cze 2014

Do góry
grazyna napisał(a)

Reniu, ale przyznasz, że w tym roku wyjątkowo zaczęły wcześnie kwitnąć, jeszcze azalie nie skończyły a róże rozpoczęły swój festiwal kolorów
W pewnym momencie było czarująco w ogrodzie

To prawda...tylko boję się że jak szybko zakwitły to też szybciej przestaną kwitnąć..muszę przyznać że widoki u ciebie piękne,pozdrawiam
Ogrod Malgosi samosi 22:37, 09 cze 2014

Do góry
Dzisiejsze nabytki, choinki jeddeloh, lawenda, rozplenice hamlen i turzyce variegata

cd

Moja "przyziemna" :) pasja 22:35, 09 cze 2014

Do góry
Zrobiłam zdjęcie miejsca, gdzie jutro zacznie powstawać mur, ale strasznie byle jakie, na szybko... Za rabatą berberysowo-umbrową, wysokość ok 110cm. Za murek przeniosę warzywnik, będzie więcej miejsca na niego i nie będzie taki wyeksponowany.

Będzie to nawiązanie do donicy, która aktualnie jest taka trochę oderwana "od rzeczywistości".

Starorzecze na górce 22:34, 09 cze 2014

Do góry
Wklejam coś tam kolejnego, trochę powtórki z rozrywki

Louise Odier kwitnie jak burza, tu jeszcze pąki:

A tu pąk Rhapsody - drobny ale urokliwy:

Rosarium Uetersen zasypała się kwieciem, ale malutka jeszcze - o wspinaczce na kolumnę nie ma mowy (myślałam, ze ona ma drobniejszy kwiat, a tymczasem miłe zaskoczenie z 8-10 cm średnicy):

No i zachwycająca Eden Rose 85, która ma chyba największy i najpełniejszy kwiat ze wszystkich róż moich dotychczas kwitnących, gałązki młodej rośliny nie utrzymują ich ciężaru:

A tu Mme Alfred Cariere - też mnie zachwyciła - dużo kwiatów i piękny zapach, ale to co mnie zastanawia: wypusciła boczne pędy (z 3-4 szt) i nie wiem, czy to nie dziczki - liść wydaje się ten sam, ale liczba poszczególnych listków to 7... doradzicie?:

Moja jedyna bita śmietana, kwiat piwonii (obecnie już przekwitła):

pustynnik - ten mnie rozwalił, bo się tego nie spodziewałam, kwiatostany ma na 60 cm, a sam wyższy ode mnie (co prawda ja za duża nie jestem, ale jednak!, chyba domówię inne kolory), a do tego słodko pachnie przysparzając o zawrót głowy mnie i pszczoły (te kompletnie zidiociały, bo nóżki mają całe napakowane pyłkiem pustynnika, a jeszcze się kręcą po kwiatach, a jeszcze ładują pod pachy, a potem odfrunąć nie mogą takie ciężkie od pyłku i do tego pomarańczowe - jakże ja bym mogła ostrą chemią im bziukać):

makowe panienki po deszczu, w szale tanecznym targają krasnymi spódnicami - dostałam parę sadzonek od znajomej mamy, wsadziłąm w dużym rozstawie na rabacie sadzonkowej (bo mam tam maleństwa berberysów, pęcherznicy, nawet jakiś róż od teściowej, kosodrzewiny, jodełki kalifornijskiej, kolkwicji i inne), a te mi w miesiąc zarosły wszystko i boję się, że wszystko zduszą, jakbym kompot szykowała:

Tu odpoczywam 22:32, 09 cze 2014

Do góry
grazyna napisał(a)

Reniu, ale przyznasz, że w tym roku wyjątkowo zaczęły wcześnie kwitnąć, jeszcze azalie nie skończyły a róże rozpoczęły swój festiwal kolorów

Grażynko, jak pięknie! Jak zobaczyłam te fotki to aż mi serce mocniej zabiło na takie widoki.
Soczyste odcienie zieleni pięknie sie komponują z azaliami i różami.
Cudowności
Pozdrawiam

Kwiaty z ogródka Marty :) 22:31, 09 cze 2014

Do góry
marta_d napisał(a)

rabatka pod oknem też wymaga uporządkowania, musze stamtąd irysy poprzesadzać, dokupić żurawek, floksy chyba zostawię i dokupie jakieś, bo ładnie się rozrastają, piwonie też tam dobrze mają więc nie będę ich ruszać

planuję ciut powiększyć narożniki wg Asi projektu i wsadzić w nie przede wszystkim dużą ilość tulipanów

Marta piękne surfinie ,to są million bells ???? ,bardzo ładny żywopłot świetne tło dla bylin to jest ligustr ????,pozdrawiam serdecznie
Ogród w budowie - nieustającej 22:31, 09 cze 2014

Do góry
Gabrysiu, oto ona:

Ogród pod bukami 22:31, 09 cze 2014

Do góry
roze zaslaniajace moj wrzywnik sa cudne!!

a to odmiana zaszczepiona z ogrodu mojej Babci
mam 3 krzaki - pachnie nimi caly ogrod!!

piwonie - to chyba ich ostatni dzien w te upaly
w tle inne roze i floksy! (uwielbiam floksy!!)

no dobra i fragment rabaty z fontanna - nie jestem zadowolona z tych zurawek - nie pasuja mi kolorystycznie
jak znajde dla nich miejsce, albo chętnego na nie, kupię berry smooth
Roztoczańskie klimaty 22:30, 09 cze 2014

Do góry

Śliczne te żołte pajączki
A na drugim zdjęciu, hosty świetnie rozjaśniły to miejsce- rośliny grupowo- to jest to!
Tu odpoczywam 22:29, 09 cze 2014

Do góry
Kindzia napisał(a)
Wyobraź sobie Grażynko, że pomyliłam Cię z Danusią...byłam przekonana, jadąc do niej, że poznałyśmy się u Alinki

Kasiu przeczuwałam, że mylisz mnie z kimś, czasami zwracałaś się do mnie Danusiu. Sądziłam jedynie, że pisząc w wielu wątkach łatwo pogubić się w imionach, historiach ogrodu, etc.

Przyjedziesz do mnie, posiedzimy tu lub na ławeczce i ...

Ogród - Azyl Amatora 22:28, 09 cze 2014

Do góry
Robertop napisał(a)

Aniu, u mnie są trzy krzaczki wysiane w domu i dwa wysiane do gruntu. Pyszna jest ta dunia pieczona w piekarniku (z oliwą i chili).
Dla ciebie kwitnąca Knautia Variegata (zdjecie z zeszlego roku):

Też nie znałam tej roslinki, nawet nazwy nigdy nie słyszałam , kolor ma ładny . Pozdrówka.
Ogród w skali mikro cz.II 22:28, 09 cze 2014

Do góry

Czyżbyś Ty się jednak do mnie wybierała??? Nie wierzę...
Mój nowy stary ogród 22:26, 09 cze 2014

Do góry
Mam podporę do powojnika własnoręcznie wykonaną przez mojego M

tutaj jeszcze w stanie surowym, ale już pomalowałam oganiając się od komarów

Laurowiśnia wschodnia - Prunus laurocerasus 22:25, 09 cze 2014

Do góry
Witam serdecznie,

Coś zjada moją laurowiśnię! Została posadzona w zeszłym roku (wrzesień) jako żywopłot, więc jeszcze jej nie cięłam. Pięknie rosła i trach.. Najpierw listki się przebarwiały a inne zostały pożarte do samej łodygi

Czy powinnam czymś ją spryskać? Jest jeszcze nadzieja?? Reszta jakoś się trzyma, tylko na niektórych listkach widać przebarwienia i obgryzienia..??
Ogrod Malgosi samosi 22:24, 09 cze 2014

Do góry
Obiecane zdjęcia weekendowe.

Posadzone limki wraz z serbami, brakuje jeszcze choin kanadyjskich jeddeloh i traw rozplenic hamlen, które dziś nabyłam. Ostatnia rzecz to róże, kupię chyba 3 pnące i muszę się za jakimiś obeliskami rozejrzeć... Rh czekają na wsadzenie...trawa strasznie wysoka, ale czekam na M jak skosi, więc udajemy że wszędzie jest trawa skoszona .

Kolejna działalność weekendowa, limki wraz z rozchodnikami, na tyłach będzie żywopłot cisowy

Ogródek....kiedyś będzie ! :) 22:24, 09 cze 2014

Do góry
Kasya napisał(a)
czy te orliki nie sa za male ? jestem rozczarowana

U mnie też takie małe i wcale mi sie nie podobaja.
Moja bajka 22:24, 09 cze 2014

Do góry
Ta biało-zielona trawka bardzo szybko się rozrosła, a mam ją dopiero gdzieś od sierpnia zeszłego roku. Nie wiem niestety jak się nazywa. Ktoś może wie ?

Wreszcie kwiatuszki rozrosły się na tyle, że nie widać tej brązowej doniczki .
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 22:23, 09 cze 2014

Do góry
Rabata bukszpanowa w piątek dostanie troszkę kolorków

Kocham to cudo

Wrzosy po pinivicie ruszyły.

Miejsko & sielsko 22:22, 09 cze 2014

Do góry
Tu odpoczywam 22:21, 09 cze 2014

Do góry
reni napisał(a)
Och,te róże..piękne są mam do nich słabość..pozdrawiam

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies