Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogrodnik Mimo Woli cd 13:13, 09 cze 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Witaj dziewczyno z lasu..... Czerwony Kapturek??? Uważaj tylko w lesie na wilka.... i przypomniał mi się taki dowcip... ale juz nic nie piszę, bo potem zawału dziewczyny dostają, a ja nie mogę doszukać się co takiego napisałam... ale szukając przypomniałam sobie, że nie odpowiedziałam na wszystkie pytania i nie przywitałam jak należy nowego gościa. WItaj Kasiu
Przede wszystkim to leżałam ze śmiechu czytając Twój wstęp... "Co prawda ominęłam jakieś tysiąc stron ale i tak większość jest za mną." Co to tysiąc stron przy tym co jest... to jakby wydrukował, to wyszła by saga dłuższa niż sagi skandynawskie... a jakby sfilmował to Moda na Sukces niech się schowa. Muszę Ci pogratulować determinacji... mi cierpliwości by brakło po pierwszych 50
Zajrzę do Twego lasu... by odznaczyć wątek do obserwacji.. i też coś poczytam, ale ja takeigo zacięcia nie mam.. i musisz mi wybaczyć
Gotowanie to moja pięta achillesowa.. wiec witam gościa kwiatkami

Dzięki za "pachnące" i kolorowe powitanie
Nie wiem jak Ty to wszystko ogarniasz, tyle się dzieje u ciebie w wątku, trzeba odpisać plus inne wątki, o mamusiu... chwilę człowieka nie ma i 20 stron

U mnie natomiast nie ma za dużo czytania i oglądania. Wątek nowy, z pracami stoję, co najwyżej porządkuję to co jest. Kończę rabatkę, zdjęcia wrzucę jak ją zrobię. No i tyle w moim temacie.

Naparstnice masz superaśne i wielgachne piwonie. W ogóle u Ciebie wszystko takie duże no i jest istny kolorszoł!

Tu odpoczywam 13:06, 09 cze 2014

Do góry
kasiek napisał(a)
Ja tez sie strasznie ciesze że mnie odwiedziłyście, cudownie było Was goscić i mam nadzieję że jeszcze nie jeden raz się spotkamy

O tak, Kasiu znajomość nasza dopiero rozkręca się, wiele spotkań przed nami
Ewulkowy ogród pod lasem początki... 13:05, 09 cze 2014

Do góry
Tu jeszcze kilka zdjęć znalazłam zrobionych tuz po zakupie działki
za tymi wieeelkimi świerkami stoi domek.Ten brzydki krzak wyrwałam na pierwszym planie,tutaj bedzie wejście ,a kto juz wejdzie niech szuka domkuTen widoczny za modrzewiem nie jest mój tylko sąsiada.Póki co wejscie jest z boku działki a ja chce zeby było trochę tajemniczo...ścieżeczka ma powadzić do ukrytego domku

tutaj bok domku i za domkiem zaniedbana śliwka ale owocuje Narzędziownik bedzie przesuniety z boku domku a na jego miejscu bedzie zrobiony wjazd na auto

Pomóżcie wyczarować mi ogród 12:53, 09 cze 2014

Do góry
Mam problem z różą - na razie moją jedyną w ogrodzie. Dałam dobrej ziemi, ale chyba za płytko ją posadziłam -słabo rośnie, gałązki ma cieniutkie, wiotkie, tylko 3 kwiatki. No i jakieś robale po niej łażą i liście żrą. Pryskałam preparatem na mszyce (ten domowej roboty - woda, ocet, płyn zgodnie przepisem ogrodowiskowym, ale chyba nie działa. Wszystkie liście po prawej stronie usunęłam i urosły nowe, całkiem zdrowe - na zdjęciu. Czy powinnam teraz przesadzić głębiej czy niech tak rośnie? Popryskać chemią? Czym najlepiej? W sklepie ogrodniczym polecili mi Polysect, ale nie pryskałam bo przypomniało mi się, że to chyba tylko wczesną wiosną.

Ewulkowy ogród pod lasem początki... 12:53, 09 cze 2014

Do góry
Zdjęcia naszej działki,na tą chwilę tylko fragmentaryczne.

Drzewa sadził poprzedni właściciel,pod nimi moja ulubiona Hostka

tu zaznaczyłam jak bedzie szła ścieżka ,chcę ja zrobić z "betonowego drewna" wyglada podobnie jak podkłady kolejowe

Tu jest taki pas boczny,posadziłam wierzbe Hakuro i w pobliżu liliowce które dostałam,chyba bedą zółte..dalej -obsadziłam ta niska thuję tez hostami,siedzi miedzy nimi jeden niebieski Platycodon.Za ta thują rośnie 30 letni modrzew i w odstepach dwie thujki małe .Nie wiem co dalej..Na samym końcu mam warzywnik

Tutaj z kolei jest "dziupla" w której jemy,tworzą ja dwa 30 letnie świerki.Tutaj trawa nam raczej nie urośnie..
Kraina Czarów w fazie projektów 12:44, 09 cze 2014

Do góry
Będąc w tematyce książkowej, to także najnowsze prezenty

Wszystkie dla takiego laika jak ja bardzo pomocne.
Kraina Czarów w fazie projektów 12:38, 09 cze 2014

Do góry
Przy okazji, jak nie mam się czym chwalić w zmianach ogrodowych, to pochwalę się prezentami

Takie dwa domki zawisły już u nas na drzewach. Skorki może zamieszkają, ale na motylki nie liczę nie widuję takowych u nas w Krakowie Może jakaś ćma się skusi co najwyżej.

To takie domki na zachętę, bo resztę musimy zbudować sobie sami

Tu odpoczywam 12:38, 09 cze 2014

Do góry
irena_milek napisał(a)
Ale spotkanie, kolejne juz dzis na forum
Fajne dziewczyny w cudnym ogrodzie

Irenko Kofana, miło Cię widzieć, naprawdę !

Elmshorn :

Nieforemny ogród na przodzie 12:38, 09 cze 2014

Do góry
Wczoraj poznała w realu Anie - prawdziwą Małą Mi!!!
Dziękuję Ci kochana za dary i lecę je posadzić i planować co dalej zmienić

Takie dary dostałam

Zakwitły pierwsze moje różyczki
Tu odpoczywam 12:36, 09 cze 2014

Do góry
Agania napisał(a)
Grażynko, wreszcie Cię poznałam, ..... teraz kolej na spotkanie u mnie......już teraz zapraszam, a termin dopasujemy sobie......buziak

a to moje ulubione zdjęcie ze spotkaniai oczko u Kasi jest bajkowe

Cudowne zdjęcie, jaka piękna pamiątka

Mówisz, że teraz u Ciebie będziemy się fotografować ? A potem u mnie ! Ech jakie życie jest piękne
Kraina Czarów w fazie projektów 12:35, 09 cze 2014

Do góry
Chciałabym się jeszcze pochwalić swoją produkcją W zeszłym roku założony kompostownik w końcu zapracował na siebie To jest jedna taczka a mam takie kompostu ok. 140 litrów! Przesiewałam go pół dnia, ale radocha była!

Nie pozostaje mi nic innego jak rozpocząć zakładanie nowej rabatki już z dodatkiem kompostu!
Moje trudne początki, domek przy lesie. 12:32, 09 cze 2014

Do góry
Ojej ostatni post prawie miesiąc temu, zagladam regularnie, ale brak czasu na napisanie kilku zdań, brak na wszystko czasu, a jak się znajdzie to pedze do roślinek, rabata po wschodniej stronie podwórka

Rabatka przy zjezdżalni po wielu metamorfozach, ostatecznie wygląda tak, wysadziłam z niej berberysy i zmniejszyłamją ze względu na dzieci, wsadziłam za to trzmieliny żeby rozjasnic ten kącić, bede je formować kulki,

Przegląd ukorzenianych roślinek, troche się ukorzeniło bukszpanów, trzmielin, i te zielone winogrona, zapomniałam o nich i wystawiłam ze w kwietniu na zewnątrz, i nie zmarzły

Ogródek Agam 12:32, 09 cze 2014

Do góry
Pociachał wczoraj wieczorem swoje buksiki. Teraz widzę jak kretyńsko je posadziłam i te duże przerwy, trzeba coś dosadzić, albo poprzesuwać, ale na to akurat ochoty nie mam Resztki nie zebrane, zasypię korą .

Tu odpoczywam 12:32, 09 cze 2014

Do góry
alinak napisał(a)
Grażynka ...coś cię goni ??? być może że to ten sam czort co mnie ..tez ogrodowisko zapomniane , ale choć uparłam się parę ogrodów w tym roku odwiedzić i zrealizowałam ...ale za to masz ogród wymuskany , wycackany, mmmmm, buziak i pozdrawiam

Alinko, jaka miła niespodzianka widzieć Cię u siebie Będzie jeszcze milej gdybyś w realu wpadła

Angela,, uwielbiam ją

Tu odpoczywam 12:29, 09 cze 2014

Do góry
monteverde napisał(a)

Dzisiaj i u mnie przydałaby się taka "psikawka" jest gorąco pozdrawiam

Aniu, a dzisiaj to dopiero w Krakowie piecze słoneczko, uff

po lewej Lady of shalott, a po prawej Darcey bussell:

Tu odpoczywam 12:24, 09 cze 2014

Do góry
ewsyg napisał(a)

Grażynko, pierwsze roślinki kupowałam u nich rok temu. Mają się dobrze. Oni sprzedają dobrze rozrośnięte i ukorzenione roślinki.

Ewo, dziękuję baaardzo za potwierdzenie tego o czym i Kindzia pisze. Cieszę się, że do mnie weszłaś

Mini orange :

Tu odpoczywam 12:21, 09 cze 2014

Do góry
Kindzia napisał(a)
Dobrze rosną Grażynko z Bylinowego, szerzej u mnie odpisałam...

Przeczytałam Kasiu, bardzo mnie cieszy Twoja ocena ich roślinek, ponieważ mają bardzo ładne, i mam chęć coś jeszcze upchać między róże

Tip Top się zwie, gdyby ktoś pytał

Ogrodnik Mimo Woli cd 12:16, 09 cze 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Partia Zielonych ma wejściówkę gratis....
Dziś gorąco, upał, ptaki szaleją w wodzie... aż miło popatrzeć..

I znalazłam Inkarwillę posadzona z kłączy Biedronkowych 2 lata temu.... przekopane to było..ale zakwitło..

To ja się zapisuję do Partii Zielonych

coś tam nadrabiam,...jak zwykle ostatnio niestety.
Tu odpoczywam 12:16, 09 cze 2014

Do góry
reni napisał(a)
Pięknie...u mnie też koty buszują odkąd nie ma psa,pozdrawiam

Reniu, u nas jeszcze piesek jest, ale... toleruje koty sąsiedzkie

a w ogródku różyczki ruszyły

Mój mały skrawek ziemi 12:01, 09 cze 2014

Do góry
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies