Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Początki w Kruklandii 16:40, 09 cze 2014

Do góry
Bez kory brzydko, bo ziemia sucha jak popiół wygląda...

Bajkowy ogród Weroniki 16:40, 09 cze 2014

Do góry
weronika77 napisał(a)

Kolory i poduchy w deszczu i w chłodzie, podpatrzone z balkonu.

A kto pamięta, żeby w 1 maja takie widoki, zwykle zimno i pierwsze listki.

piekne nadrabiam zaległości i nie pamietam takich temperatur o tej poze
Kondziowy ogrod cz II 16:38, 09 cze 2014

Do góry
Kondzio napisał(a)

i różyczki zaczęły kwitnąć

Oj śliczniaste...
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 16:35, 09 cze 2014

Do góry
irena_milek napisał(a)

Weroniko dzięki, szkarłatka jest supertylko, jak zawiąże owoce, tnij, coby sie za duzo nie nasiała
chyba te potwory muszę dzielic

Piękne te żurawki i jak pięknie kwitną... Pozdrawiam Irenko
Połowa działki - czyli mam powoli dość 16:30, 09 cze 2014

Do góry

Pasują mi dwie nazwy Gardine /Tantau 1997 r/ i druga raczej ta bo jest starsza Komte de Chambord.U nas ona jest ze 30 lat i mają ją od Teścia sąsiedzi
Bajkowy ogród Weroniki 16:28, 09 cze 2014

Do góry
monteverde napisał(a)

Piękne piwonie Weroniko, moja Sara po przeprowadzce ale jednym pąkiem zakwitła może będzie jeszcze jeden pozdrawiam serdecznie

Aniu, nie miałam dotąd kłopotów z piwoniami, dzieliłam, przesadzałam i zawsze chciało im się kwitnąć.
U mnie jako ostatnia zakwita wiśniowa. Sarę B. będę fotografować jeszcze. Pozdrawiam.

Ogród Sylwii od początku cz.II 16:22, 09 cze 2014

Do góry
miejsce dla stożków cisowych ... do tego będzie jednoroczna trawa vertigo oraz białe ostróżki ...dojdą jeszcze trawy variegatus aby rozjaśnić poletko ...

Ogród Sylwii od początku cz.II 16:19, 09 cze 2014

Do góry
troszkę widoczków ...

Ogród Sylwii od początku cz.II 16:17, 09 cze 2014

Do góry
dzisiejsze zakupy ....

Mój mały skrawek ziemi 16:11, 09 cze 2014

Do góry
Madziarzeszow napisał(a)
Z braku ciurkadełka zatrudniłam mojego tygrysa w roli figurki ogrodowej

Ha ha ha - fajne W razie konieczności "ciurkać" on też może Pozdrawiam
Zakątek z fioletową ławeczką 16:11, 09 cze 2014

Do góry
Hosty coraz większe

Działka prawie w Borach Tucholskich 16:11, 09 cze 2014

Do góry
Asia w wizytówce zapowiedziałem min-max, minimum słów maksimum foto

Iwona trafiła się wycinka to skorzystałem

"słabo fajne" widokowo ale konieczność, w starym foliaku na miejscu pomidorów posadziłem jesienią wszystkie jeżówki, teraz mam możliwość ich osłonięcia przed słońcem , na moim piasku w jeden dzień upału traciłem pąki i kwiaty, tu przeczekają do rozrośnięcia się drzew

i nowa
Rododendronowy ogród II. 16:01, 09 cze 2014

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Jakieś zdjecia wczorajsze.

i na koniec żaby.

Miłego dnia wszystkim życzę.

Żaby jak broszki - pierwsze skojarzenie.
Ten mój-Twój powojnik też mi ładnie kwitnie, zrobiłam z niego stopy dla powojnika Błękitny Anioł.
Eden Rose - jedna z piękniejszych róż, każdemu polecam.
Jak tam samopoczucie w upał?
Początki w Kruklandii 15:59, 09 cze 2014

Do góry
Tu był zielony dywan z chwastów...ale Żon się zlitował

Pierwszy rząd świerków do przesadzenia...czekają na swoje miejsce

Te serby mam non stop podgryzane przez nornice Brązowe gałązki już wycięłam i czekam co dalej...

Żurawki bordowe już się pozbierały po dzieleniu, a carexów na rabacie nie widać...

ale są...rosną!

Choroby i szkodniki bukszpanów, bukszpan - Buxus 15:50, 09 cze 2014

Do góry
Dzięki Danusiu. Z fotkami był mały problem bo w sobotę przerażona obcięłam chore listki z pędami. Wszystko wylądowało w koszu i nie dało rady wyciągnąć. Dzisiejsze fotki to mały procent tego co było. Wydaje mi się , że przywiezione były zdrowe. Ja dałam ciała bo za mocno podlewałam, do tego były u nas ulewy. Po liściach też było, ale to już mój mąż . Teraz jest upał nieziemski i taki jest efekt. Na początki było kilka ( nie przypuszczałam, że to choroba, bukszpany mam pierwszy raz w życiu ), a teraz ze 180 z 20 napewno jest zarażonych. Tak sobie wymarzyłam obwódkę wkoło klombu, i bryndza. Czy bukszpany z tego wychodzą ? Chyba bym się załamała bo to tyle pracy i kasy.
Zdjęcia dość słabe, telefonem ciężko z bliska a słońce pali jak diabli.

Na tym są takie małe małe kropeczki, przypuszczam , że to z niedożywienia, niektóre mają też białe jasne końcówki obwódki.

Jak słabe foty to może później drowę jakiś lepszy aparat, da się z tych coś zdiagnozować ? Czy środek Previcur będzie na to dobry, taki mi polecano w sklepie ?
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 15:49, 09 cze 2014

Do góry
Donia72 napisał(a)
Witam Mam w ogrodzie duże rabaty z różnymi krzewami. Chciałabym czymś je "zagaić", nie lubię zbytnio, jak widać piach na rabacie. Na jednej rosną formowane jałowce i tu będą wysypane kamienie. Natomiast tam gdzie rosną pęcherznice, wierzba na nodze, krzewuszka i perukowiec chciałabym posadzić jakieś roślinki. W większości panuje tam cień od krzewów. Może macie jakieś pomysły?

do cienia koniecznie funkie, runianka i żurawki,może bergenia, przydałoby się coś o większych liściach, bo są same drobniutkie na rabacie

podsadziłabym plamami, czyli więcej jednakowych roślin w swoim własnym towarzystwie, czyli grupa, po lewej na zakręcie obwódkę z żurawki, czyli wijący się rząd żurawek tego samego gatunku
Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 15:43, 09 cze 2014

Do góry
nicol21 napisał(a)
Dziś mamy dzień wolny, rano burza że o 10 przy śniadaniu włączyłam światło tak jakby to kolacja późna była. A potem wyszło piękne słonko.

Teraz jest tak ciepło że tylko leniuchowanie na kanapie mi pozostaje. Ale ja tam lubię takie poniedziałki.
Trochę wcześniej przebiegłam się po działce

pomidorki prawie kwitną, jak dobrze pójdzie to w sierpniu powinniśmy żywić się tylko pomidorami, bo aż tak tyle ich mam

a te limki muszę przesadzić do cienia, znów je przypala słonce. zastanawiam się czy tam nie dać szałwii, żeby coś się działo zanim trawy się rozbująją [rozplenica]

limki to którą odmianę masz na myśli?
ja mam Lime Marmelade i też mi się przypala
szałwia będzie chyba za duża, ładnie jest z tym żółtym i na takiej obwódkowej wysokości...
może zrobić niewysoki ekranik z żółtej trzmieliny?????
taki po zakręcie
w końcu masz już strzyżone kulki, to i strzyżony żywopłocik mógłby być, a z tyłu włochate trawki masz, mogłoby być ładnie
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 15:40, 09 cze 2014

Do góry
Witam Mam w ogrodzie duże rabaty z różnymi krzewami. Chciałabym czymś je "zagaić", nie lubię zbytnio, jak widać piach na rabacie. Na jednej rosną formowane jałowce i tu będą wysypane kamienie. Natomiast tam gdzie rosną pęcherznice, wierzba na nodze, krzewuszka i perukowiec chciałabym posadzić jakieś roślinki. W większości panuje tam cień od krzewów. Może macie jakieś pomysły?
Jurajski Ogród 15:33, 09 cze 2014

Do góry
Ewo, po kolei: Na wczasy to u mnie miejsca brak, ale odwiedziny jak najbardziej
Lawenda, Bonica i santolina - to zgrane trio, choć santolina ma żółte kwiatki, ale jej to wyjątkowo wybaczam (teraz do ulubionych jeszcze doszedł bukszpan, Frosted Curls, niskie berberysy, knautia macedonica, miskanty Morning Light. Zamiast prosa mam właśnie srebrzyste miskanty, a to, co nazwałaś penstemonem, to nie on, lecz Przetacznik siwy.
W moim ogrodzie idealnie komponują się barwy srebrzyste, biel kamieni i mocne akcenty bordo - dlatego ich u mnie tyle Róża piękna, ale wbrew pozorom, nie mam już gdzie sadzić (chyba bym musiała zagospodarować tę stromą skarpę, a to spory wydatek finansowy i bardzo pracochłonna sprawa (może kiedyś...). W różach się zakochałam, chcę ich więcej, a nie mam gdzie sadzić, bo straci się równowaga pomiędzy rabatami a trawnikiem (a tego nie chcemy, prawda?)

Reniu, a patrz do woli

Dla zaglądających - fotka:

Ogródek z widokiem na stodołę, stajnię, wiatę z maszynami i....wychodek 15:32, 09 cze 2014

Do góry
Marta7 napisał(a)

Wszystkie fotki piekne, a to pierwsze tutaj- po prostu bajka
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies