Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Według własnych pomysłów - Ligustr nie tylko jako ogrodzenie 13:53, 09 cze 2014

Do góry

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 13:53, 09 cze 2014

Do góry
Witam,proszę o podpowiedź co dalej..? może bukszpany,żółte i purpurowe berberysy,żurawki żółte,więcej host,lawenda,tawułka? działka przy lesie,zależy mi na spójności..czy idę dobrym tropem?

zdjęcia mało fachowe ale robiłam je zanim odkryłam Ogrodowisko
Kubusiowo II 13:52, 09 cze 2014

Do góry
Uhhhhh powiem Wam, że bylismy na weekend w Kubusiowie i to był jeden z lepszych weekendów.... Bez stresu, nerwów, było przyjemnie, słonecznie i pracowicie

ruszyliśmy ze skarpą... Tak wyglądała jeszcze tydzień temu (niestety widok z daleka):

A teraz wygląda tak:

W przyszłości? Domek zatopiony w zieleni.... 13:49, 09 cze 2014

Do góry
Wiciokrzewy kwitną

W przyszłości? Domek zatopiony w zieleni.... 13:45, 09 cze 2014

Do góry
I ziemia za warzywnikiem pod trawnik, przed kopaniem. Tu dobrze widać, że zadziałał oprysk na chwasty

i w trakcie. Dziś planujemy ciąg dlaszy

Miejsko & sielsko 13:44, 09 cze 2014

Do góry
ewakatowice napisał(a)
Obiadek dla pierworodnego
żeberka, kapustka, ziemniaczki i ogórasek małosolny z własnego słoika

I po co ja tu przylazłam...od razu głodna się zrobiłam...
Ogródek Janiny 13:43, 09 cze 2014

Do góry
Z uwagi na to że zostałam babcią pochwalę się moją kochaną wnusią Nataszką. Zdjęcie zrobione w pięknym ogrodzie mojej córki. Nataszka ma 2 tygodnie.
W przyszłości? Domek zatopiony w zieleni.... 13:41, 09 cze 2014

Do góry
Przez weekend miałam coś tam porobić na rabatach ale nie dałam rady, gdyż cały ten czas poświęciliśmy na sianie trawy i przekopywanie ziemi za warzywnikiem.

Przed wysianiem trawy, dobry miesiąc temu, gdy zaczyna działać Roundup

I po wysianiu, wczoraj

Jurajski Ogród 13:35, 09 cze 2014

Do góry
Miłego popołudnia
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 13:28, 09 cze 2014

Do góry
Agania napisał(a)

, mrówki u mnie są i mają swoje królestwa w moich trawach i co ja mogę, one też chcą żyć, więc mój ogród nigdy nie będzie doskonały

Jak niedoskonały ? Każde zdjęcie przeczy temu! Jest cudowny !
A mrówki Agatko u mnie też są, zostawiam je, ponieważ (tak doczytałam) zjadają larwy opuchlaka. W domu ani na tarasie ich nie mam, a w ogrodzie niech sobie żyją

Dobrego tygodnia
W przyszłości? Domek zatopiony w zieleni.... 13:25, 09 cze 2014

Do góry
Aga na Ogrodowisku człowiek się uczy i dowiaduje ciekawszych rzeczy niż z niejednej książki. A na dodatek wszystko oparte na zdjęciach i doświadczeniach co jest zdecydowanie bardziej ciekawe i łatwiejsze do przyswojenia jak dla mnie

Aganiu troszkę mnie przerażał ten obszar pod trawnik, gdy zaczęliśmy go robić. Ale teraz, gdy jest po, jest ok. Czekam z nadzieją na zieleń

Irenko z góry widać, że jest tego sporo ale z dołu jeszcze więcej Coraz bardziej myślę o tym, by się wstrzymać z budleją. Miałam w weekend ją przesadzać ale się nie wyrobiłam a teraz i tak za gorąco. Jak zobaczę, że jest co dzielić to też ją podzielę bo potrzebuję 9 sztuk a mam cztery. Irenko dzięki za cenną radę w sprawie cięcia bukszpanów. Przytnę je w takim razie ręcznie nożycami.
A cisy ładnie stoją i się zagęszczają. Planuję je jeszcze ciut przyciąć do zupełnie równej linii ale dopiero w lipcu. Myślisz, że to dobry pomysł?

Tess dziękuję Ci serdecznie za miłe słowa Ten Kordus to jakiś wysyłkowy sklep czy masz go na miejscu u siebie?

Kasiu bardzo ale to bardzo mnie cieszą takie słowa

Mała Mi wstrzymuję akcję budlejową. Poczekam na chłodniejszy czas. Dziękuję za Twoje cenne rady

Margaretka oczywiście, że tak i jeszcze to:

Kondziowy ogrod cz II 13:24, 09 cze 2014

Do góry
Kondzio napisał(a)
Miejsce wyciszenia oczywiście jak mam na nią czas hi hi hi dodałem Penstemony

Kondziu a te różowe kwiatuszki co to jest podobają mi się.Róże to niezła kolekcja ci się robi a zapach pewnie cudny

Ogrodnik Mimo Woli cd 13:17, 09 cze 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Moja stipa od MOtylka_Beatki w zbliżeniu.. i wrzośce i wrzosy i piwonie i czego tam nie ma.. Acha ja stip nie cięłam ani nie przycinałam..

Dal mnie rajsko!!! Też tak chcę. Widzę się w Twoim ogrodzie
ehhhhh... kiedy u mnie tak będzie???
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 13:15, 09 cze 2014

Do góry
Konstancja30 napisał(a)

są jaśniejsze liście ale ona tak ma ... przynajmniej u mnie

Jula nic spektakularnego Cie nie ominęło ... ugor się resocjalizuje ... roślinności przybywa ... ja wciąż młoda i też mnie przybywa niestety ... córka ta sama ... mąż ten sam ... buziak

a to łan tojeści w chwili obecnej ...

Znaczy siem wszystko po staremu....muszę fotki obejrzeć, co się zmienia i czego przybywa...za zdjęcie tojeśći dzięki...u mnie klor ten sam....znaczy siem dobrze jest
Mała Eleczka 13:14, 09 cze 2014

Do góry
a takie widoczki są na początku czerwca

W tym tygodniu przycinam buksy. Poczochrańce już mnie denerwują.
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 13:14, 09 cze 2014

Do góry
zapomniałam- na pociesznie różane chciałam Ci zostawić moje róże. Jedna legalna z doniczki, druga od sąsiadów przelazła .Zdjęcie kiepskie, ale nie mam takiej drabiny żeby z bliska zrobić- to jasno różowe.

Ogrodnik Mimo Woli cd 13:13, 09 cze 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Witaj dziewczyno z lasu..... Czerwony Kapturek??? Uważaj tylko w lesie na wilka.... i przypomniał mi się taki dowcip... ale juz nic nie piszę, bo potem zawału dziewczyny dostają, a ja nie mogę doszukać się co takiego napisałam... ale szukając przypomniałam sobie, że nie odpowiedziałam na wszystkie pytania i nie przywitałam jak należy nowego gościa. WItaj Kasiu
Przede wszystkim to leżałam ze śmiechu czytając Twój wstęp... "Co prawda ominęłam jakieś tysiąc stron ale i tak większość jest za mną." Co to tysiąc stron przy tym co jest... to jakby wydrukował, to wyszła by saga dłuższa niż sagi skandynawskie... a jakby sfilmował to Moda na Sukces niech się schowa. Muszę Ci pogratulować determinacji... mi cierpliwości by brakło po pierwszych 50
Zajrzę do Twego lasu... by odznaczyć wątek do obserwacji.. i też coś poczytam, ale ja takeigo zacięcia nie mam.. i musisz mi wybaczyć
Gotowanie to moja pięta achillesowa.. wiec witam gościa kwiatkami

Dzięki za "pachnące" i kolorowe powitanie
Nie wiem jak Ty to wszystko ogarniasz, tyle się dzieje u ciebie w wątku, trzeba odpisać plus inne wątki, o mamusiu... chwilę człowieka nie ma i 20 stron

U mnie natomiast nie ma za dużo czytania i oglądania. Wątek nowy, z pracami stoję, co najwyżej porządkuję to co jest. Kończę rabatkę, zdjęcia wrzucę jak ją zrobię. No i tyle w moim temacie.

Naparstnice masz superaśne i wielgachne piwonie. W ogóle u Ciebie wszystko takie duże no i jest istny kolorszoł!

Tu odpoczywam 13:06, 09 cze 2014

Do góry
kasiek napisał(a)
Ja tez sie strasznie ciesze że mnie odwiedziłyście, cudownie było Was goscić i mam nadzieję że jeszcze nie jeden raz się spotkamy

O tak, Kasiu znajomość nasza dopiero rozkręca się, wiele spotkań przed nami
Ewulkowy ogród pod lasem początki... 13:05, 09 cze 2014

Do góry
Tu jeszcze kilka zdjęć znalazłam zrobionych tuz po zakupie działki
za tymi wieeelkimi świerkami stoi domek.Ten brzydki krzak wyrwałam na pierwszym planie,tutaj bedzie wejście ,a kto juz wejdzie niech szuka domkuTen widoczny za modrzewiem nie jest mój tylko sąsiada.Póki co wejscie jest z boku działki a ja chce zeby było trochę tajemniczo...ścieżeczka ma powadzić do ukrytego domku

tutaj bok domku i za domkiem zaniedbana śliwka ale owocuje Narzędziownik bedzie przesuniety z boku domku a na jego miejscu bedzie zrobiony wjazd na auto

Pomóżcie wyczarować mi ogród 12:53, 09 cze 2014

Do góry
Mam problem z różą - na razie moją jedyną w ogrodzie. Dałam dobrej ziemi, ale chyba za płytko ją posadziłam -słabo rośnie, gałązki ma cieniutkie, wiotkie, tylko 3 kwiatki. No i jakieś robale po niej łażą i liście żrą. Pryskałam preparatem na mszyce (ten domowej roboty - woda, ocet, płyn zgodnie przepisem ogrodowiskowym, ale chyba nie działa. Wszystkie liście po prawej stronie usunęłam i urosły nowe, całkiem zdrowe - na zdjęciu. Czy powinnam teraz przesadzić głębiej czy niech tak rośnie? Popryskać chemią? Czym najlepiej? W sklepie ogrodniczym polecili mi Polysect, ale nie pryskałam bo przypomniało mi się, że to chyba tylko wczesną wiosną.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies