Przepraszam, że nie zaglądam do innych wątków, ale dziś cały dzień zajęły mi zakupy i przygotowania do odwiedzin moich prawie siedmioletnich wnuków, a także urodzin eMa
Aniu, powojniki przesadzę na jesieni w inne miejsce, jeden oddam bratu, drugi zostanie się w leśniczówce Lions wystartowała jako druga po Chippendale, obie kwitną na razie bez przerwy.
Lawendowa róża to Charles de Gaulle.
Vivo, jeśli do mnie zajrzysz, to rozwinięty kwiat ostatniej nn
i jeszcze jedna fotka w odpowiedzi na prośbę
może jeszcze dobranocka dla tych, co późno zaglądają lub rano wstają
Brak czasu mnie rozbraja nie wiem jak nie którzy na O to robią że pracują, mają własne ogrody i jeszcze są na bieżąco
Na nowej rabacie dosadziła hortensje VANILLE FRAISE
Dzisiaj trafiłam na promocje w szkółce kupiłam tawuły były po 5 zł spodobały mi się też bez promocyjne modrzewie na pniu cena mnie zaskoczyła 15 zł wzięłam ostatnie 3 szt . Zdjęcia jeszcze nie zrobiłam bo pracowałam przy borówkach obsypywałam je trocinami ...trochę gimnastyki
no to klops, bo dwa już rosną w starym
fajnie zdjęcia wychodzą o zmierzchu i kolor nie jest przekłamany w tym przypadku
a to Lions Rose, mam wrażenie, że w ciepłe dni wybarwia się bardziej na pudrowy róż, a jak jest chłodniej wpada w kremową żółć
i Edenka, nie pamietam kto prosił o fotkę rozwiniętego kwiatu
ewsyg, teraz mam wiecej czasu, do południa w starym, po południu w nowym, też dasz radę dzięki za rozpoznanie liliowca. Bogdziu, liliowiec ładny
dziś zakwitł taki
Cerinte - Cerinthe major purpurascens jednoroczna roślinka wysokości 60 cm kwitnie od lipca do października, wspaniała do kompozycji kolorystycznych, strzela nasionami więc żeby je zdobyć nakładam na kilka gałązek pończochy i zawiązuję wtedy nasionka nie zginą w ziemi, wysiewam w kwietniu jak ciepło to do gruntu, w tym roku robiłam sadzonki wyszły z 7 nasionek 2 wsadziłam i rośnie
dzwonek Torpedo
Po zimie, w lutym piasek był wszędzie. Wrzosy i żurawki "wyczesywałam" grabkami.
Miesiąc później miałam łąkę kwietną.
Ten kawałek wyglądał wówczas tak
A po miesiącu już tak
I z drugiej strony
Z nowości mam też perovskie i dzisiaj definitywnie pożegnałam wrzośce … dosadziłam kulki i lawendę … zdjęć brak bo kończyłam wieczorem … postaram się cyknąć fotki jutro