Ja też mączniaka na nim nie widzę choć w gąszczu rośnie.
O wypadach na grzyby na razie nie myślę, od jutra przez dwa tygodnie mamy u siebie bliźniaki córki. Będzie co robić
Przepraszam, że nie zaglądam do innych wątków, ale dziś cały dzień zajęły mi zakupy i przygotowania do odwiedzin moich prawie siedmioletnich wnuków, a także urodzin eMa
Wszytko poczytałam i obejrzałam...
Kwiecia u Ciebie moc Jak ta twoja działka to mieści..
Ja owoców nie nadążę jeść.. trzeba będzie coś z nich zrobić.. ale jak zwykle brak czasu.. i też uważam że swoje to nei sklepowe, gdzie wystarczy przeczytać skład tego co w środku.. prawdziwa tablice Mendelejewa.. to tak w kwestii wpisu Bogusi.. Ale młodzi mają inne podejście..
Masz dobry przepis na buraczki?? Jak masz to podeślij
Przepis na Buraki w occie - sprawdzony i bardzo dobry
Buraki gotować w łupinach w lekko osolonej wodzie. Układać w słoikach - małe w całości, większe kroić w plasterki.
Zalewa: 4 części wody, 1 część octu 10%, liść laurowy, 4 - 5 goździków, ziele angielskie i pieprz po kilka ziaren, do smaku sól i cukier - zagotować. Goracą zalać buraki. Pasteryzować 15 - 20 min.
Najlepsze są malutkie buraczki, średnie - pokrojone. Buraki powinny być ugotowane, ale nie przegotowane. Ponieważ lubię je na słodko, dodaję więcej cukru.