Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród prawie romantyczny

Ogród prawie romantyczny

Iwk4 01:30, 06 lip 2014

Napia napisał(a)
Dublecik Więc zdjęcie wstawiam

Bardzo ładny ten dublecik.
Nallar 23:15, 06 lip 2014

Agnieszko gdzie Ty się podziewasz?
asiach 08:21, 07 lip 2014

Miłego dnia Agnieszko!
Napia 08:28, 07 lip 2014

Nallar napisał(a)
Agnieszko gdzie Ty się podziewasz?

Cała seria niefortunnych przypadkówsprawiła, że nagle na wszystko zabrakło czasu
Napia 08:32, 07 lip 2014

asiach napisał(a)
Przyszłam, nadgoniłam i juz wszystko wiem
U mnie pelargonie w tym roku (poza 3 różowymi) jakość kiepsko. Minęło 1,5 m-ca a one nie reuszają. Podlewam i nawóz daję a one nic
Może macie racje zimne noce było i tu może tkwi problem. Ale może jeszcze się poprawią - do jesieni jest jeszcze sporo czasu
Tymczasem pa

P.s. Kolorowo u Ciebie jak zawsze

Asiu, no właśnie, pelargonie to kwiaty, które nigdy nie wymagały specjalnych zabiegów, wybaczały drobne błędy i odwdzięczały się pięknym i bujnym kwitnieniem za wodę i nawóz. A w tym roku grymaszą
Może masz rację, że mają w tym roku wydłużony start i jeszcze się poprawią, y do jesieni cieszyć nasze oczy
Napia 08:35, 07 lip 2014

agatanowa napisał(a)

Agnieszka, ja tak miałam ze swoją Lovely Fairy, zaczęły powoli obumierać i nie było sposobu. Myślę, że ją przenawoziłam - powinnam była zmienić jej ziemię lub przesadzić, może by w innym miejscu odżyła.

A może to było zamieranie pędów róż? Nie wiem. Wtedy chyba trzeba interwencyjnie pryskać.

Swoją Queen powinnam rzeczywiście jak najszybciej opryskać, zresztą resztę też, bo znów mają liszki i/lub mszyce. Ale dziś nie dałam rady, może jutro. Tyle że ja staram się niechemią.

Życzę powodzenia. W tym roku wszelkiego robactwa tak dużo, że ja bez chemii nie dałabym rady. Ale ja nie mam małych dzieci ani zwierząt. Wtedy chyba bym się nie zdecydowała. Ekologicznie staram się traktować warzywnik
Napia 08:37, 07 lip 2014

agatanowa napisał(a)

to najprawdziwsza firletka kwiecista, będziesz z niej zadowolona: kwitnie obficie i bardzo długo

O, dzięki. Nie byłam pewna, czy to firletka, sama się nasiała, a ładna bardzo Czyli muszę uważać przy pieleniu, żeby jej nie usunąći czekać na nowe roślinki
Napia 08:43, 07 lip 2014

agatanowa napisał(a)

zazdroszczę

Nigdy nie zbierałam nasion, ale mogę spróbować i wysłać jesienią U mnie rozsiewa się wszędzie, a ja potem przesadzam w nieobsadzone jeszcze miejsca, żeby nie było tak łyso Przesadzam nawet duże, z pączkami lub kwiatami, na razie ładnie się przyjmują na nowym miejscu
Napia 08:45, 07 lip 2014

ModraSowa napisał(a)
A do tego ta firletka się rozsiewa dość mocno, więc szybko będzie jej więcej.
Aga, przemiłej niedzieli

Odczytuję dopiero w poniedziałek, ale dziękuję bardzo i wszystkiego dobrego na nowy tydzień
Firletka kolorystycznie współgra z moimi roślinami. Muszę o niej więcej poczytać, rośnie na razie w półcieniu, ale gdy się rozsieje, chętnie widziałabym ją na innej rabacie
Pozdrawiam ciepło
Napia 08:46, 07 lip 2014

Iwk4 napisał(a)

Bardzo ładny ten dublecik.