Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Początkujący ogród Magdy 17:22, 05 cze 2014

Do góry
Dzięki Kamila!
Poczytam o tych żurawkach. No ale to dopiero pierwsza rabata, którą muszę dopracować. Tej przed wykuszem jeszcze nie ruszyłam. Myślałam tam o jakiś cyprysikach groszkowych 3 - 5 lub sosnach na pniu wzdłuż okna, a po bokach jakieś kosodrzewiny. Nie chcę, żeby to było zbyta wysokie i muszę mieć dostęp do okna, bo jest nieotwieralne i muszę je myć z zewnątrz. No i trawę mamy tragiczną, wysiała się takimi plackami, musimy dokupić ziemii i wysiać jeszcze raz
Ogrodnik Mimo Woli cd 17:21, 05 cze 2014

Do góry
Ciocia - no i mamy Ciociogród... a ja mam pomysł, by jednak skrócić te podpisy w linku na dole, i jakos wyróżnić co jest nr 1 wątek, a co numer 2.. bo się pogubimy...

I niech widnieje:
Ogród cioci Cz.1, Ciocicogród cz. 2

Albo jakos tak, jak chcesz to ci zrobię, a ty sobie tylko wkleisz co ma być w tytule w okienku....

A gratki lecę do Ciebie składać.. i od,meldować sie w nowym A potem lecę do ogrodu.... tak sucho, że mi hortensje i jeżówki zwiędły.. i sporo innych roślin smętnie wisi...

I wsiowy od drugiej strony... też g. widać, ale ..

Żurawka - Heuchera 17:17, 05 cze 2014

Do góry
A to moj nowy nabytek
Kupilam 3szt.
Między pasjami 17:15, 05 cze 2014

Do góry
Można powiedzieć,że to urodzinowa "przechodnia" W swoje urodziny ją dostałam od córki, przetrzymałam cudem w domu do wiosny, poszła do ogrodu i juz trzeci sezon mnie cieszy, a i innych przy sposobności, jak jej portretem obdaruję.
Od wczoraj moje róże nabierają mocy. Pnące zakwitły ,a i te nisko ziemi też nie gorsze.

Ogrodnik Mimo Woli cd 17:14, 05 cze 2014

Do góry
Zielona napisał(a)
Aniu - jaka trawka rośnie przed Twoimi piwoniami? To sobie dumam o słynnej tojeści, że chyba by do niej pasowała...

To stipa Wysiana w zeszłym roku z nasion przez Motylka "Baterflaj" Beatkę. Szczerze darowana bo rośnie pięknie Koło ławki też mam stipę i ona jest mniej wzniosła.. może dlatego, że starsza..
Dziś przyszłą moja tojesć zakupiona na necie.. na razie jest niska... i do stip za niska, ale pisze, że będzie wyższa.. wtedy by mogła być..
Takie bordowe kacze dzioby, jak w orszelinowatej, tylko bardziej mięsiste i inne liście..

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 17:13, 05 cze 2014

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Ja się na pustynniki już nie skuszę, Chociaż bardzo mi się podobają.
Niestety, nie wszystko może być u mnie na odludziu.

Haniu, no ja cię w pełni rozumiem! pokazałam, bo wyjątkowy, ale nawet ja się nie skuszę, bo nie daję rady, gdyby tylko ogrodem człowiek żył...
Dlatego podkreślam, ze każdy, kto ma ogród działkowy, budzi mój podziw, to jest dopiero miłość do ogrodu, aby jechać, robić, wracać zmęczonym...i znowu wracać, a czasami powrót oznacza stres, bo jacyś wandale sieją spustoszenie...
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 17:10, 05 cze 2014

Do góry
Bociuś.....to jest Kirkhen White, uwielbiam te piwonię...a przy okazji, coraz bardziej mam nerwa na turzycę kaktusową, po deszczach okropnie się pokłada, chyba ją wyciepię i wsadzę coś innego, ma byc ładnie i mniej pracy, co nie wiem
za to cisy mi szaleją, mam aktualnie 14 sadzonek przyjętych po cięciu, a jak Twoje cisy?

ale i ta piękna i wszystkie, jakie mam, a jest ich sporo

Ula
.....śliczna hortka, dzięki, co się z nią stało? wiem, ze też rozmnażasz, więc będziesz mieć kolejne
dla ciebie Twój ulubiony zakątek, w końcu rozplenice Litlle Bunny są zieloniutkie
Ogródek Hanusi - kolejny sezon 17:05, 05 cze 2014

Do góry
Nie mogę robić zdjęć całości, bo mam 4 zakamarki. I zawsze coś sąsiedzkiego w kadr wejdzie, albo i moje bałagany. Tu mój ogródek warzywny na ten rok.

Choroby i szkodniki bukszpanów, bukszpan - Buxus 16:59, 05 cze 2014

Do góry
Witam
Z uwagi ze jestem nowy przywitam sie

I do razu mam pytanie co dolega mojemu bukszpanowi ???
Ogrodnik Mimo Woli cd 16:49, 05 cze 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

świetne to zdjęcie...
ciemna jarzmianka też śliczna... i naparstnice (szczególnie białe) cudo,
mam nadzieję, że te 2 naparstnice co dostałam od Ciebie rozsieją się wystarczająco i też będę miała tyle w przyszłym roku- bylebym tych siewek nie wyciepała przy pieleniu ...
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 16:48, 05 cze 2014

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Takie motylki widziałam w Hortulusie.

Właśnie u nich zamówiłam 2 mniejsze niebieskie, sowy i jakies drzewka, chcę mur sobie uatrakcyjnic, bo zanim te bluszcze urosną!...takie duże w Hortulusie dużo droższe niż udało mi się kupić

a to muszę pokazać, pustynnik Justyny, olbrzym!!!
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 16:45, 05 cze 2014

Do góry
Dzięki Agnieszko z przeceny mi wpadły, były 2 i pomyślałam, że tu idealnie pasują jeszcze będą 2 mniejsze, po lewej stronie, na dole w tych kolorach żółwik, potem powojniki zakwitną i powinno zagrać
u mnie zaczyna się szał z firletkami, nawet zaskoczy połączenie z lawendami, tylko budleje i róże różowe się ociągają
Ogrodnik Mimo Woli cd 16:38, 05 cze 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Ostrogowca chiałam wyciepać, bo na obrazkach sie podobał a u mnie nie podobał..
W tym roku zmieniam zdanie, kwitnie długooooo, jest ładny.... musiał sie rozrosnąć by robić efekt..
Mam w dwóch miejscach i w dwóch mi się podoba Posiany z nasion... wiec tym bardziej zrobiłam sie dumna z niego..
Na bylinówce

Za ławeczką

Cieszę się bardzo, że zdanie zmieniłaś... wiosną zachwycona zdjęciami i informacją, że kwitnie prawie całe lato, zakupiłam aż 3 sadzonki

A potem wyczytałam u Ciebie że to takie byle co i będziesz wyrzucać... dobrze że Ci się odmieniło - bo już myślałam że wyrzuciłam kaskę w błoto

U Ciebie na zdjęciach dużo wyższe niż moje... bardzo ładnie wyglądają w tych miejscach
Mały ogród pod Białymstokiem 16:33, 05 cze 2014

Do góry
dostałem od żony zdjęcia - przyjechała paczka z gracimillusami

wyglądasz na świetnie zapakowaną a sadzonki jak dla mnie bardzo fajne!

wieczorem w końcu zamknę całą rabatę!

Kwiaty z ogródka Marty :) 16:29, 05 cze 2014

Do góry
marta_d napisał(a)
starzec prawie w rozkwicie

Tajemniczo i pięknie
Ogródek Hanusi - kolejny sezon 16:29, 05 cze 2014

Do góry
W myślach Irenko, to my jesteśmy perszingi!
Ale i tak w robocie jesteśmy bardziej zawzięte niż niejedna młódka.
I tego się trzymajmy.
Ogrodowy spektakl trwa ... 16:22, 05 cze 2014

Do góry
mira napisał(a)

i mały krzaczek Artemis

i sama Artemis nowa w tym roku więc krzaczek mały

Śliczna, w moim typie. Mam jej 7 szt.
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 16:18, 05 cze 2014

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Podbiorę nasionka od moich ogrodowych koleżanek. Te na moim foto to polne maki. jednego zasadziłam dla fantazji.

Haniu, u mnie masz już zaklepane nasionka polne maki uwielbiam w grupie, jak rosną dziko z trawami, codziennie podziwiamten do Ani też chyba dziki

tu na rabacie, po lewej stronie, same z siebie rosną fioletowe maki z prawie czarnym środkiem, liście u nich zupełnie inne i potem pełno maku, muszę plewić, bo dosłownie inwazja!!
Jurajski Ogród 16:18, 05 cze 2014

Do góry
Marto, każdy może stworzyć sobie w swoim ogrodzie namiastkę wakacyjnych klimatów, ale krajobraz zapożyczony to co innego...

Aniu, macierzanka cytrynowa słabo kwitnie, poszukaj tych kwitnących odmian. Mydlnicę też mam

Małgosiu, cieszę się, że Twoja lawenda da w tym roku czadu

Miro, staram się jak mogę, macierzanka jednak u mnie idzie na żywioł, mam wrażenie, że nad nią nie panuję...

troszkę dzisiejszych widoczków przed koszeniem trawy, więc proszę nie zwracać uwagi na stokrotki...

cdn wieczorem
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 16:16, 05 cze 2014

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
Irenko, nowa rewolucja paprociowa??? Pokaż, gdzie?

Oj zaniedbałam wątek, nie wyrabiam.....
Agnieszko, ten pióropusz strusi jest ekspansywny, w lasku zostawię, wywalam z tyłu domku, tam gdzie ostatnio sadziłam nowe rh i azalie japońskie; zamiast nich kupiłam klony na pniu 4 sztuki, 3 duże trzmieliny na pniu i hortensja limka na pniu; dołem uzupełniam innymi roślinami, aby jak najmniej plewienia było i ślimaki żeby się nie mnożyły, bo zjadają mi wszystko, mimo granulek i zbierania....a drugie miejsce, koło magnoli gwieździstej, tam ostatnio sadziłam kolejny klon palmowy, sumak Tiger Eyes,złote trawy, złota tojeść rozesłana. Tym sposobe, dostanę duzo miejsca na kolejne czosnki i klony, bo mam fazę na klony
tu część zakupów, potem jeszcze jechałam, bo za mało
trawki i buksiki też

i tu koło magnolii

a tu sumak i te inne nowe rośliny, plus bzy koralowe, czarny i złoty, sadzonki od Justyny, zresztą sumaka też mi z warszawy przywiozła, jak ostatnio pół Ogrodowiska było u Schmitów
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies