Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Kwiatowy ogródek Monteverde 22:41, 03 cze 2014

Do góry
monteverde napisał(a)

....
Biokovo
...

oooo, ja mam właśnie chyba tego. Muszę wkleić u siebie, to Aniu może potwierdzisz. Czyli to korzeniasty Biokovo, tak ma ok. 20 cm, blade kwiecie
Kwiatowy ogródek Monteverde 22:41, 03 cze 2014

Do góry
monteverde napisał(a)

Thustonianum

Orginalny jest ten bodziszek, rośnie w słońcu czy w cieniu?
Pozdrawiam Jasia
w Oborze też mogą być ogrody 22:40, 03 cze 2014

Do góry
kilka fotek na szybko z warzywnika, bo widać jak wszystko rośnie
Papryki z nasionek i selery

Pora na pora i sałatkowo
Życie w wiejskim ogrodzie 22:36, 03 cze 2014

Do góry
Iwonko bardzo dziękuję

Nasz przydomowy ogródek 22:35, 03 cze 2014

Do góry
zbigniew_gazda napisał(a)
Odnośnie żurawek jeszcze. Mam ciekawą metodę rozmnażania żurawek Purple Palace. Rozsiewają się gdzie popadnie a na chodniku też. Jak już rosną we wszystkich szparach pomiędzy kostkami, to rozbieram chodnik, wykopuję młode żurawki i wsadzam do doniczek. Naprawiam chodnik, a jak podrosną wsadzam na miejsce docelowe.

To niedługo sklep z żurawkami pewnie otworzysz jak tak Ci wszedzie rosną. Z tymm rozbieraniem i naprawianiem chodnika jednak troche pracy masz , poproś by sie wysiewały w lepszym miejscu, a ja jak czytałam to myślałam ze jak juz rozbierzesz chodnik to żurawki zostaja na miejscu i od razu jest zapełniona nowa rabatka ale chodnik też bywa potrzebny. Pozdrówka.
Słoneczny ogród słonecznej safikey 22:34, 03 cze 2014

Do góry
dzisiejsze zakupy, niewielkie, malutkie, ale bardzo mnie cieszące:

Miskant Graziella, Berberys Orange Rocket i cyprysik Aurea Nana

plan: posadzić jutro

po ostatnich deszczach na jednej z rabat zapadło mi sie stopa ziemi (prawdopodobnie wczesniej podrył tam kret) i zastał mnie taki widok

Z ostatnio wsadzonych bzów (3 kępy), prawdopodobnie przyjmie się tylko jedna, reszta jakas taka wymizerniała

ale na pocieszenie mogę pokazac trzmielinki na pniu, które po przemarznięciu zimą i solidnym podcięciu ładnie odbijają a to powód do radości

Działka wkoło Lubczyka :) 22:29, 03 cze 2014

Do góry
I na koniec moje rozwinięte różyczki dla wszystkich komentujących, zaglądających i kibicujących :*

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 22:29, 03 cze 2014

Do góry
Margarete napisał(a)

Dzieki, bede teraz myslec jak to rozwiązac u siebie, moze własnie taki kubik jak u ciebie...

Fotki aktualne obejrzałam, no i slicznie u cieie, naprawde slicznie.....

Małgosiu ja też obejrzałam u Ciebie ... i poczytałam ... żdjęcie z panoramą obłędne ... ...

skoro o aranżacji pod drzewami piszemy to wrócę do CHFSh ... tegoroczna ... lekka forma misz maszu mnie urzekła ...

zdjęcie Robaczka ... http://www.forumogrodniczeoaza.pl/index.php/forum/33-moj-ogrod/949-ogrodek-robaczka?start=792

natchnęło mnie i mam plan na skarpety pod moimi grabami: astilbe, bodziszek Geranium phaeum 'Springtime, rodgesja, paproć , żurawka ... no jakoś tak ...
Pająki w Polsce - nie bójmy się ich :) 22:28, 03 cze 2014

Do góry
Takie są w moim ogrodzie

Ogród prawie romantyczny 22:28, 03 cze 2014

Do góry
Tylko żurawki niespecjalnie sobie radzą. Są młodziutkie, sadziłam je kilka tygodni temu i wyglądają nieciekawie Czy da się je jeszcze doprowadzić do porządku, czy potrzebują więcej czasu na regenerację po przesadzeniu? Szkoda by mi ich było Teraz jest deszczowo, ale wcześniej szczególnie te jasne były wystawione na słońce.
Mała Eleczka 22:28, 03 cze 2014

Do góry
Dzisiaj pada więc stare zdjęcia odgrzebałam. 1 urodziny córci w parku pod platanem
Trochę kolorów dziś się przyda.

Tęcze na babeczkach trochę oklapły w trakcie jazdy
Działka wkoło Lubczyka :) 22:26, 03 cze 2014

Do góry
Ocalałe horti

I tu puszcza ta NN od Ani Małej Mi, ta ze zdjęcia duża
Kwiatowy ogródek Monteverde 22:26, 03 cze 2014

Do góry
an_tre napisał(a)
blisko drzewa parasola

ale się naszukałam z tych bialych kropek w środku rozwiną się kwiatuszki
Ogródek Hanusi - kolejny sezon 22:25, 03 cze 2014

Do góry
Hanuś pozdrówka przynoszę i śliczną fotkę chwalę szaraka nie uchwyciłam ale za to foczki machają

Ogród u stóp klasztoru 22:24, 03 cze 2014

Do góry
WSPANIAŁA NIEDZIELA U DZIDKI I JASI-POZIOMKI .

Ogród zaprasza . Nie trzeba się anonsować domofonem .Niedomknięta furtka świadczy o tym że każdy gość mile widziany a koszyk kwiatów zaprasza .
Ogród pełen zapachów jest takim w rzeczywistości sprawiają to wysokie mury , które zatrzymują zapachy wewnątrz . a zapachów jest tu moc ...ilości róż i ich wielkości oszołomiły mnie już na samym początku . Od dawna zachwycam się tymi dwoma ogrodami -Jasi i Dzidki . to iście angielskie ogrody .

OGRÓD POZIOMKI PEŁEN ZAPACHÓW

Nieforemny ogród na przodzie 22:24, 03 cze 2014

Do góry
Pogoda nie dopisywała do prac w ogrodzie ale w między czasie znalazłam odpowiedź jak zagospodarować resztki drewna, które miały się przekompostować...
Otóż zrobię sobie "skalniak" a raczej górkę z kamykami i miejscem na zimowe "saneczkowanie" dla dzieci oczywiście

Dla zobrazowania wklejam zdjęcie , tylko takie na chwilę obecną posiadam

Nie widać tego na zdjęciu ale jest tam sporo miejsca

Pseudo skalniak przydałoby się czymś obsadzić, trochę roślinek mam ale doradźcie jak to obsadzić
Chodzi mi głównie o górę górki - co tam wsadzić?
Ogród pod bukami 22:23, 03 cze 2014

Do góry
MamaMagda napisał(a)
no i dziś wreszcie odwiedził mnie i moją sosnę nasz rodzinny fachowiec od bonsai
muszę sie nim pochwalić - na międzynarodowej wystawie bonsai we Wrocławiu w tym roku zdobył pierwsze miejsce w kategorii 'wschodzący talent'

kiedyś będę mogła mówić: zaczynał ćwiczenie od mojej sosny

Przyznaję... tej sosny Ci zazdroszczę, ma facet rękę. Talent i nie żaden wschodzący.
Ogrodowy spektakl trwa ... 22:23, 03 cze 2014

Do góry
mira napisał(a)

Agnieszko dzięki wielkie za delikatność tak chciałabym ale to łatwe nie jest

a skoro mam otwarty plik z angielszczyzną to coś dla Ciebie

Dziękuję
Ogród prawie romantyczny 22:23, 03 cze 2014

Do góry
Lawenda zaczyna kwitnąć

Parzydło też To jego pierwszy sezon

Zioła w ogródku
Działka wkoło Lubczyka :) 22:22, 03 cze 2014

Do góry
Sie robota kręci

Zalewamy

Ten najgorszy kawałek!

I słupek

A warzywniak zarasta chwastami
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies