Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi.

Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi.

Nulka 07:30, 03 lip 2014

Aguś szkoda że usychają roślinki - ciekawe dlaczego ... powinni od razu zabrać te uschlaki - czemu mają Ci straszyś - wsadzić przecież mogą jesienią lepiej puste pole niż suchy wiecheć...
miłych wakacji w takim razie
BEATA_S 07:35, 03 lip 2014

Ojj, trochę dużo tych strat... Szkoda wielka. Zastanawia mnie również, dlaczego trzeba czekać aż do jesieni? W niektórych ogrodniczych jest 30 dniowa gwarancja.
Jeszcze rozumiem, że niektóre rośliny mogą odbić np. lawenda, ale inne? Hmmm...
nicol21 07:53, 03 lip 2014

Aga, przykro mi z powodu tego laryngologa i kwesti że żaden w okolicy nie umie się podjąć takiego zabiegu. Z drugiej strony lepiej żeby lekarz się przyznał że nie potrafi niż żeby spartał sprawę. A kolejki na NFZ - o zgrozo!! Ale trzymam kciuki ze wszystko uda się szybko i pomyślnie załatwić i już będzie tylko dobrze.

A ogrodowo to rzeczywiście masz trochę horroru!! Nie dość, że rośliny padły to jeszcze trzeba na takie uschnięte patrzeć. Czyżby te wszystkie okazy były kopane a nie z donicy??! Rozumiem, że umowa z ogrodnikiem pokrywa ewent wymianę roślin.

Trzymam kciuki żeby już nic nie padało, tylko czasem deszcz
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
Gardener27 22:26, 03 lip 2014

Diabli by wzięli Aż żal patrzeć jak padają takie duże okazy Jeszcze się nimi nie nacieszyłaś a już pora się pożegnać ale jest jeszcze szansa To dobry pomysł by ich nie usuwać od razu Czasem tak bywa że roślina przywieziona ze szkółki doznaje szoku po posadzeniu i choruje Tam miała podawane codziennie papu a tu trzeba samemu o siebie dbać Może jeszcze nie wszystko stracone

Kontaktowałaś się z Panem Tomkiem Co on na to ?
lenka 01:23, 04 lip 2014

admete napisał(a)

Ło matko Aga, co się dzieje??? Co na to Twój wykonawca???
admete 08:17, 04 lip 2014

Nulka napisał(a)
Aguś szkoda że usychają roślinki - ciekawe dlaczego ... powinni od razu zabrać te uschlaki - czemu mają Ci straszyś - wsadzić przecież mogą jesienią lepiej puste pole niż suchy wiecheć...
miłych wakacji w takim razie

Bukszpany i cisy wymienimy w niedługim czasie/
Na wiśnię mamy poczekać bo może jeszcze odbije

Póki co mamy jeszcze przymusowy tydzień w domu - Igor wczoraj mi wymiotował - czyli ospa i u niego się zaczyna
admete 08:18, 04 lip 2014

BEATA_S napisał(a)
Ojj, trochę dużo tych strat... Szkoda wielka. Zastanawia mnie również, dlaczego trzeba czekać aż do jesieni? W niektórych ogrodniczych jest 30 dniowa gwarancja.
Jeszcze rozumiem, że niektóre rośliny mogą odbić np. lawenda, ale inne? Hmmm...

Beatko jak wyżej napisałam .

Nie wiadomo jak jest przyczyna
admete 08:19, 04 lip 2014

nicol21 napisał(a)
Aga, przykro mi z powodu tego laryngologa i kwesti że żaden w okolicy nie umie się podjąć takiego zabiegu. Z drugiej strony lepiej żeby lekarz się przyznał że nie potrafi niż żeby spartał sprawę. A kolejki na NFZ - o zgrozo!! Ale trzymam kciuki ze wszystko uda się szybko i pomyślnie załatwić i już będzie tylko dobrze.

A ogrodowo to rzeczywiście masz trochę horroru!! Nie dość, że rośliny padły to jeszcze trzeba na takie uschnięte patrzeć. Czyżby te wszystkie okazy były kopane a nie z donicy??! Rozumiem, że umowa z ogrodnikiem pokrywa ewent wymianę roślin.

Trzymam kciuki żeby już nic nie padało, tylko czasem deszcz

Ewelinko wszystkie rośliny były z donic - i to trochę dziwi
Umowa obejmuje wymianę

Buziaki
admete 08:21, 04 lip 2014

Gardener27 napisał(a)
Diabli by wzięli Aż żal patrzeć jak padają takie duże okazy Jeszcze się nimi nie nacieszyłaś a już pora się pożegnać ale jest jeszcze szansa To dobry pomysł by ich nie usuwać od razu Czasem tak bywa że roślina przywieziona ze szkółki doznaje szoku po posadzeniu i choruje Tam miała podawane codziennie papu a tu trzeba samemu o siebie dbać Może jeszcze nie wszystko stracone

Kontaktowałaś się z Panem Tomkiem Co on na to ?

Tak kontaktowałam się , był juz na oględzinach
I jak wyżej napisąłam, cisy i bukszpany wymieniamy w niedługim czasie na wiśnię czekamy.

Nie wiem co z bukiem bo on usechł dosłownie w jedne dzień po tym jak pan Tomek u mnie był .

Na magnolię też czekamy, bo może teraz pochoruje a na wiosnę mamy od razu zrobić oprysk.........
Danutka 08:21, 04 lip 2014

Aga tej trzmeliny to raczej bym nie ruszała narazie u mnie podobnie wyglądała po posadzeniu straciła wszystkie listki. Po m-cu zaczęła wypuszczać nowe i teraz ładnie już wyglada

Kurcze to macie wirusówkę znów