Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Agania 07:20, 04 lip 2014

Cudowny ten mariaż

Firletka zawsze umie się dopasować

Pozdrawiam Bogdziu
Urszulla 09:32, 04 lip 2014

Z przyjemnością obejrzała Twoje róże i lilie
co roku jakieś lilie dokupujesz....liczyłaś ile masz odmian?
agatanowa 11:44, 04 lip 2014

Moim zdaniem nazwa wątku jest myląca. Powinien się nazywać: "Nie tylko rododendronowy ogród" lub "Bogaty (pyszny/różnorodny/wspaniały) ogród królowej rododendronów"
agatanowa 11:47, 04 lip 2014

Agania napisał(a)
Cudowny ten mariaż

Firletka zawsze umie się dopasować

Pozdrawiam Bogdziu

Tak, mnie też to zdjęcie urzekło. Bogdziu, co to za białe drobne usmiechniete (złocień to)?
Kindzia 13:40, 04 lip 2014

Bogdziu...pędzisz tak bardzo, a ja na lilie przyszłam. Kawał się cofnąć musiałam Ale i na róże trafiłam, piękna ta ciemno czerwona z kropelkami!

Miłego weekendu
Milka 17:29, 04 lip 2014

Piękności w końcu pokazałaś mnie zachwyca biały powojnik i czerwona pysznogłówka, ja mam fioletową i różową, czerwonej nie widziałąm, ale pewnie u nas trafię
udanego weekendu
Bogdzia 21:09, 04 lip 2014

paniprzyroda napisał(a)
Byłam, śliczne kwiatki obejrzałam Wróciłam do poprzedniego wpisu. Spotkanie na Święcie Róży musi być, obowiązkowo listę róż już przygotowuję, byle oferta jej sprostała. W ubiegłym roku nie było żadnej z trzech, których szukałam. Za to przybyły mi wtedy inne, równie cudne Pozdrawiam ciepło.

W lipcu sa w Rosarium dni otwarte , mozna by sie wybrac po róże ale to jest jednak kawałek drogi, około 200km.Gdyby Cię interesowało to podaję termin: 19-20 lipiec Radliniec w godz 9-18.Moze od Ciebie jest bliżej???Ja nie bardzo mam gdzie sadzic wiec mój zapał różany mniejszy niz Wasz. Miłego weekendu.

Bogdzia 21:11, 04 lip 2014

barbara_krajewska napisał(a)

Ozdobiona kroplami deszczu róża cudnie wygląda I ten kształt, takie lubię

Też lubię Basiu i ten głęboki kolor równiez ale i denerwuje sie na nie często bardzo. Pięknie kwitły Bonice ale juz złapały grzyba i wygladaja jak 10 nieszczęsc. Wolę już moje rh.
Kasya 21:16, 04 lip 2014

Bogdzia napisał(a)

W lipcu sa w Rosarium dni otwarte , mozna by sie wybrac po róże ale to jest jednak kawałek drogi, około 200km.Gdyby Cię interesowało to podaję termin: 19-20 lipiec Radliniec w godz 9-18.Moze od Ciebie jest bliżej???Ja nie bardzo mam gdzie sadzic wiec mój zapał różany mniejszy niz Wasz. Miłego weekendu.

ja bym pojechala ale ode mnie to jeszcze dalej
Bogdzia 21:23, 04 lip 2014

viva napisał(a)

Bogdziu jak ten powojnik się nazywa?
Czy teraz chcesz kupować róże czy jesienią z gołym korzeniem?

Ten powojnik to Beautiful Bride, piękny o ogromnych kwiatach i u mnie juz bardzo długo kwitnie a ciagle ma nowe pączki.Polecam.Róze miałam zamiar kupic teraz ale tak długo sie zastanawiałam nad nimi ze w końcu w Rozarium skończyli sprzedaż, wiec nie bede nigdzie juz szukac i kupie jesienia z gołym korzeniem , moze to i lepiej dla nich bedzie.Nie bardzo mam gdzie sadzic i głownie bedą to Edenki (6szt) , pewnie tez któras z Twoich fioletowych i jakies okrywowe wiśniowe najlepiej by mi pasowały ale na razie jeszcze ich nie wybrałam choc lista tych które bym chciala jest dośc dluga i główny problem to ja skrócic jakoś trzeba.Te wielkie białe które masz też bym chciala, wielkie znaczy pnąceA najpilniej to kawał ziemi mi potrzebny i ktoś do pracy w ogrodzieSzanse żadne na spełnienie tych ostatnich planów.Pozdrawiam serdecznie.