Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kwiatowy ogródek Monteverde

Kwiatowy ogródek Monteverde

monteverde 01:00, 04 lip 2014

barbara_krajewska napisał(a)
Bożesz ty mój! Zazdroszczę. Pozytywnie

Będę pokazywala tylko boję się ,że po tych deszczach będą chorowały
a na dobranoc kompociki czereśniowe
viva 01:15, 04 lip 2014

Aniu, dużo masz do narobienia. Mam nadzieję, że dokumentację robiłaś.
U mnie też niektóre róże łapią plamistość. Deszczu dużo teraz u mnie nie było ale często siąpiło i chyba taki rok trudny, bo dużo bylin też mączniaka łapie.
Różyczki śliczne
Kasya 07:07, 04 lip 2014

monteverde napisał(a)

Piękne ma duże kwiaty a pachnie?

Pachnie bardzo ładnie ale trzeba się do niej nachylac
Zapach niekoniecznie rozany ale bardzo ładny.
zawitka 08:06, 04 lip 2014

Wstawiłaś karteczki będziesz wiedziała ile dni z nami Cię nie było ha ha Sliczne lilie te ciemne Pozrawiam cieplutko
Moniika 09:51, 04 lip 2014

Piękne róże!! U mnie tez kilka listków chorych na plamistość- pędzę pozrywać, deszczu tyłek ze nawet jak pryskac to zaraz deszcz wszystko zmyje ... Pozdrawiam M
agatanowa 11:52, 04 lip 2014

monteverde napisał(a)
Dzisiaj trochę wszystkiego czyściłam róże i inne kwiaty, róże zaczynają dostawać plamistości a były pryskane, to wszystko przez ten deszcz, dużo pąkow pogniłych mus było usunąć

Novalis został jeden pączek resztę musiałam usunąć zgniły

Aniu, wszystko i tak wyglada pieknie i zdrowo, pomarańczowa róża zachwyca bujnoscią!
A propos czyszczenia: moj Louise Odier przekwitł całkowicie, oczywiście ma owoce i teraz: obcinać je, aby pobudzić kwitnienie czy zostawić? Raczej nie bedę robic przetworów... ale co radzisz?

Gnicie pąków znam z autopsji
monteverde 12:23, 04 lip 2014

agatanowa napisał(a)

Aniu, wszystko i tak wyglada pieknie i zdrowo, pomarańczowa róża zachwyca bujnoscią!
A propos czyszczenia: moj Louise Odier przekwitł całkowicie, oczywiście ma owoce i teraz: obcinać je, aby pobudzić kwitnienie czy zostawić? Raczej nie bedę robic przetworów... ale co radzisz?

Gnicie pąków znam z autopsji

Ja lubię zostawiać dla ozdoby, a kwiaty i tak będąZrobiłam 2 zdjęcia oczywiście nie całości ale widać na nich jaki "busz"
monteverde 12:32, 04 lip 2014

Moniika napisał(a)
Piękne róże!! U mnie tez kilka listków chorych na plamistość- pędzę pozrywać, deszczu tyłek ze nawet jak pryskac to zaraz deszcz wszystko zmyje ... Pozdrawiam M

Ano właśnie ja juz nie pryskam na razie bo nie ma sensu zbieram kwiaty, płatki i porażone listki i staram się aby pod różami nic nie leżało i nie gniło a ten "artysta" wszystko opanowuje zaraz będę miała na ścieżce tunel
monteverde 12:34, 04 lip 2014

zawitka napisał(a)
Wstawiłaś karteczki będziesz wiedziała ile dni z nami Cię nie było ha ha Sliczne lilie te ciemne Pozrawiam cieplutko

Już wiem Fajnie, że wpadłaś, kwiatuch dla Ciebie, bardzo tęskniłamto Ginger Sylabub

an_tre 12:36, 04 lip 2014

Przychodzę, patrzę a gdzie dzisiejsza karteczka Aniu
buziolki
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies