Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :) 09:24, 03 lip 2014

Do góry
Dzięki wszystkim za porady i odwiedzinki. Muszę powiedzieć, że ta rabatka jak leżała odłogiem tak leży... może dzisiaj znajdę chwilę żeby na ogród wyjść.
Jedyne co udało mi się zrobić to kilka fotek Dla Was

Ładne te żółte lilie ale w przyszłym roku chyba zmienią miejsce pobytu

Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 09:23, 03 lip 2014

Do góry
Patrząc na mój basen stwierdziłam że udało się go na tyle wkomponować że nie szpeci ogrodu, dookoła basenu będzie obrzeże cieniutkie z kostki a w środku piasek...

Wpatrz się głęboko, głęboko w przyrodę, a wtedy wszystko lepiej zrozumiesz ... 09:21, 03 lip 2014

Do góry
Taki malutki grill na maleńką działeczkę - ) łupek zawsze się wtopi świetnie w zieleń. Nasz malutka działka na której mamy warzywa i owoce otrzyma nowego lokatora
męża mam zdolnego heh
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 09:08, 03 lip 2014

Do góry
Małgosiu
Tusiawko
Nikito

Dzieki za odwiedziny,mnie żadna pogoda nie zniechęca - pamietacie co w luty wyprawiałam w ogrodzie jak lało i wiało? A teraz nie jest tak źle, poza tym mnie praca fizyczna bardzo odstresowuje, bo zawodowo mam ciągle mózg zajęty

Po prawej stronie pozostała betonowa scieżka, teraz modeluje jej kształt by jak przyjdzie kostka, wiedzieć jak ją ułożyć (kwestia serpentynek)

Od tej strony mnie się nie bardzo kształt podoba, zbyt faluje...

Nowe płyty układałam od domku dzieci do szałasu

Z drugiej strony wygląda ta ścieżka lepiej...

I kanciki po przekątnej

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 08:57, 03 lip 2014

Do góry
Toszka napisał(a)

Dziękuję za instrukcję z ostróżkami.
Widzisz, a mnie się naparstnice sieją jak goopie, nawet biała, która musiała zawędrować z hortensją pnącą...
Największym zaskoczeniem w tym roku było pojawienie się... dziewanny drobnokwiatowej, którą pikowałam w nowe miejsce będąc przekonana, że to siewka naparstnicy. Skąd się wzięła? nie mam totalnie pojęcia, bo u sąsiadów nie ma... w okolicy też...Miała być rabata różowa, a jest żółta
Może wypieliłaś malusie naparstnice? Wyglądają na początku jak zgraja chwaścików.

Ja tak bardzo oczekuję na samosiejkę wierzbówki kiprzycy, z dziewanny zbierz nasionka, wiesz jak wygląda pospolita krwawnica, jest piękna, u mnie już rośnie, jak chcesz to możemy się wymienić nasionkami

Krwawnica to ta wysoka panna

Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 08:54, 03 lip 2014

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
Spacerujac Kasiu po Twoim ogrodzie zauważyłam, jak dobrą masz glebę w porównaniu do mojej. U ciebie wszystko takie bujne, dorodne, u mnie wiele z twoich roślin by się zmarnowało, np złotlin - miałam zwykły, ale co roku obmarzał, chorował i tak w kółko. U Ciebie jest piękny, świeci na rabacie swoją bielą. Pomysł ze ścieżką po jednej stronie bardzo ciekawy, pokaż postępy prac. Pozdrawiam

Na glebe faktycznie nie mam co narzekać, jest na tyle żyzna (w sumie w mieście to dziwne) że nie muszę nic nawozić, tylko zakwaszać ewentualnie. Ja tylko z kwasolubnymi mam troche problemów bo u mnie gleba zasadowa. Za to jest zacisznie (dzięki bliskości domów) i mało co mi wymarza. Tak więc są wady i zalety jak wszędzie. W sumie to od zeszłego roku zaczęłam miec problemy z chorobami grzybowymi, pewnie z powodu zbyt dużej ilości roślin i dużej liczbie nowych gatunków.

Co do postępów - juz pokazuje (u mnie przy takiej pogodzie jest walka o kompa, a ściślej mówiąc o internet bo jak cała rodzinka zasiądzie przed własnym sprzętem to nikt nic nie może zrobic bo net taki wolny

Pierwsza rzecz to kanty, zdjęłam wszystkie bordery, oraz płytki betonowe po lewej stronie ogrodu i zostawiłam ścieżkę z płyt betonowych po prawej stronie. W przyszłym roku moze uda się zrobic kostkę by było ładnie.

Najpierw wyciełam wzdłuż oczka i rabatki centralnej

Potem z tyłu wzdłuż japońca powstały jęzory z trawy

Na końcu zdjęłam płyty z rabaty przy starej altanie i wykroiłam kanty

Zimozielony ogród przy białym domu 08:52, 03 lip 2014

Do góry
Gardenarium napisał(a)
A tak sobie miałam wyczucie, bo to atrakcyjny zestaw

Miłorząb Mariken już na miejscu. Razem z Pendulą.

Danusiu tutaj Miłorząb ma taką brązową okrągłą plamkę.
Czy on się na coś rozchorował?
Pryskaliście?
Bo u mnie się właśnie takie plamki pojawiły...
Pokażę nasz ogród 08:44, 03 lip 2014

Do góry
I domowo-ogrodowo

Pokażę nasz ogród 08:39, 03 lip 2014

Do góry
Pokażę nasz ogród 08:38, 03 lip 2014

Do góry
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 08:37, 03 lip 2014

Do góry
JoannA napisał(a)

Piękna ta kompozycja Agatko.
Osteo też jestem ciekawa.

To będziemy razem się jej przyglądać, podobno do późnej jesieni ma kwitnąć

skradłam ci linka ze skrzynkami......moje marzenie
https://www.ogrodowisko.pl/watek/2895-ogrod-joanny-i-andrzeja-od-podstaw?page=379#post_5
Moja codzienność - ogród Oli 08:36, 03 lip 2014

Do góry
leon60 napisał(a)
Kolejny kroczek do przodu i znów przekopywanie i wybieranie korzonków... bleeee ale tyle zrobiłam to i z tym dam jakoś rady
Był tu jakiś świerk ?

Przeszczep darni profesjonalny. Powikłań nie będzie. Gratuluje
Pokażę nasz ogród 08:36, 03 lip 2014

Do góry
I jeszcze mężowe lawendy , rozplenice, miskanty zebrinus:

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 08:35, 03 lip 2014

Do góry
zawitka napisał(a)
Aga ----dziękuję za pamięć . przydadzą się takie chwile choć nie narzekam.Cebulki bedziesz miała jak się upomniesz booo---wiesz co ha ha ---dobra ale krótka Lilie cudne

Halinko jak nie zapomnę to się przypomnę

Liliowce już na całego kwitną

Pokażę nasz ogród 08:31, 03 lip 2014

Do góry
asiach napisał(a)
Śledzę myślę, że na bierząco Twój wątek. Choć nie zawsze zostawiam ślady - mały włamywacz chyba jestem.
A ten krąg z trawnika to naprawdę zrobisz? Bo mnie się wydaje, nie wydaje jestem pewna, że Ty masz piękny ogród. Dopracowany, kolorowy a zarazem dostojny.
Pozdrawiam serdecznie

Ja też jestem taki podglądywacz, zaglądam co dzień, czasem coś napiszę.
Muszę m.owi powierzyć wytyczenie koło, bo on dokładniejszy, ja to taki raptus, wszystko szybko i niedokładnie
A to dowód niedoskonałości. Straszny tu miszmasz:

Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 08:10, 03 lip 2014

Do góry
Pięknie i smacznie owocowa stołówka już otwarta

i same nieskodzianki, czyje to mieszkanko pokazałaś na focie?
Ogród z przypadku 08:10, 03 lip 2014

Do góry
Dzisiaj w pracy zauważyłam takie cudeńko .
MIKRO ogród 2.0 - czyli szewc bez butów chodzi 08:09, 03 lip 2014

Do góry
nicol21 napisał(a)
zajaweczki wyglądają bardzo obiecująco!! ale powiedz mi że masz jeszcze jakaś większą konewkę niż to maleństwo niebieskie???

Poplułem ekran!! No nie mogę
Co się stało kwiatom ... 07:57, 03 lip 2014

Do góry
Tylko to odpiszę później muszę lecieć, do miłego....
W moim ogrodzie... 07:54, 03 lip 2014

Do góry
Przy płocie robimy rabatę podniesioną.
Przedwczoraj posadziliśmy miskanty variegatus i grosse fontain a między nimi cisy.

Poszerzamy też pierwszą rabatę.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies